Meddig kell még tanúkihallgatásra mászkálnom?
Még júniusban közbeléptem, mikor egy fiatal lányt bántalmaztak ketten, elzavartam a két suhancot, az egyik egy pofont is kapott, mert rámtámadt. Naívan mondtam, hogy várjuk meg a rendőrséget. Felvették mindkettőnk tanúvallomását, elköszöntünk. Nos azóta a 3. alkalommal kell mennem tanúskodnom az ügyben. A 2. kihallgatás alkalmával a rendőr elkezdte firtatni, hogy tényleg rám támadt-e az egyik, és tényleg arányos védekezés volt az, hogy teljes erővel pofon vágtam.
Meddig fog ez tartani? Legközelebb ha ilyen történik sosem várom meg a rendőröket, lelépek mint névtelen hős...
"A 2. kihallgatás alkalmával a rendőr elkezdte firtatni, hogy tényleg rám támadt-e az egyik, és tényleg arányos védekezés volt az, hogy teljes erővel pofon vágtam."
Ha elkapták őket, akkor akit pofon vágtál jó ügyvédet kapott.
Készülj rá, hogy a bíróságon is tanúskodnod kell. :/
"Legközelebb ha ilyen történik sosem várom meg a rendőröket, lelépek mint névtelen hős..."
Igen, Magyarországon ez a jó döntés.
4-es egyik ismerősöm pont így járt, a sokadik tanúkihallgatás után már gyanúsítottként kapott idézést.
" Szóval ja, ha ilyet látsz legközelebb, akkor fordulj el, gondolj valami szépre és menj haza fütyürészve."
Nem. Segíts, és az áldozattal együtt spuri, a neved véletlenül sem áruld el.
4-es
példa hogy magyar rendőrség nem az állampolgárt,hanem bűnözöt védit.
Magyarán:
Megvéded magad?
Akkor mehetsz a dutyiba,hogy mered szegény bűnözőt bántani?
Kérdésre az válasz:
Szerezz ügyvédet,és hamarabb le tudva
Sajnos ahogy írják meg jó néhányszor fog tanúként menni a rendőrségre.
Ha peches vagy akkor az ügyészség visszadobta a nyomozati anyagot, etc. Ez plusz 1-2 év.
Utána ha van vádemelés akkor a büntető eljárás kb még 2-3 év jó néhány tárgyalással.
Ha szerencséd van és nem dobja vissza az ügyészség és az előkészítő tárgyaláson elfogadják az ítélet , akkor 1-1,5 éven belül is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!