Ez megállna rablásnak?
Ha megyek valahová és egy gyanús embert kérdőrevonnék, hogy mit keresett bent egy helyen, majd Ő közölné, hogy menni kell, mert megy a busz, de én nem engedném, megfognám, hogy tisztázzuk miért volt bent, majd megilyedne tőlem, lefújna gázspray-vel, kitépné magam a szorításomból és el tudna szaladni, azonban utánamenne egy-két ember, majd megfognák, visszahoznák.
Ekkor kérdeznék, hogy mit keresett bent, és ekkor kiderűlne, hogy lopás volt bent, amit szerintünk ő követett el.
Az ember csak sima lopást vagy rablást követne el?
Én önbíráskodást tennék, ha ilyet csinálnék, de vajon annál az embernél megáll-e rablás, ha szerintünk biztos Ő lenne a tolvaj?
Levike kérdése...
Mivel nem vagy rendőr, nem tarthatod vissza a helyszínen.
A gázspré az ő részéről önvedelem.
A többi is önbíráskodás.
Helyes megfejtés: nem tartod vissza, te sem mész be, ha nem a tiéd az ingatlan. Csak simán felhívod a 112-t, válaszolsz a kérdésekre, és hagyod a yardot dolgozni. Más dolgod nincs.
Idd meg a kakaódat, es menj aludni!
Nem kakaózok, hanem vettem hamburgert a nagytemplom mellett és kaptam egy liter pepszi kólát, azt ittam legutóbb. Most minden 800 ft os vásárláshoz jár. Kólát választottam, de kivételesen, mert nem egészséges.
Hagyjuk a gyerekes dolgot.
Rájöttem, hogy itt nem tudok sokkal több jogi tanácsot kapni, hanem felhívom ügyvédurat, akihez elmegyek viszek neki egy tízest, és egy óra hosszáig kérdezhetek, és Ő válaszol amiket szeretnék tudni.
Ott érdrmben kapok választ.
Állampolgár is visszatarthatja a tolvajt. Ha az lefújja (nyilván amiatt mert mindenkinek tiszta hogy lopott) az a tolvaj feől b pontos rablás levike.
Bíróságon van az ügy, van ügyvéded, miért itt vársz választ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!