Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hogy ítélitek meg a budapesti...

Hogy ítélitek meg a budapesti Bartók Béla utcai rendőri intézkedést?

Figyelt kérdés

Valamelyik nap egy fiatal nőt rányomtak az autóra egy kisebb szabálysértésért és kisebb súlyú bűncselekményért, videót készített valaki róla, ami felkerült netre és még a Debrecen hírei közt is itt van, idáig is eljutott. Nagy port kavarhatott.

Oké, hogy átment a piroson és bírság jár érte, valamint megrúgta a rendőrt és az bűncselekmény, de kultúráltan is eljárhattak volna a rendőrök.

Én teljesen elítélem, velem csinálták volna én ugyan nem rúgtam volna, mert az bűncselekmény, de védekeztem volna ami már nem ütközik törvénybe, valamint megpanaszoltam volna a rendőri intézkedést és országos lapba feltetettem volna. A szomszédomnak mutattam a videót, ő is elítéli, amikor látta a videót, azt mondta, hogy ha ő ott lett volna és látta volna, adott volna nekik, mármint a rendőröknek. Mondjuk akkor neki is baja lett volna jogilag.

Felháborító ahogy intézkedtek.

Hogy ítélitek meg, szerintetek helyes rendőri intézkedés volt az?

2020. máj. 24. 13:57
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%

Csűrheted-csavarhatod, a nő a piroson áthaladáson TÚLMENŐEN a 6 db szabálytalanságot elkövette!

Abszolút jogos volt a rendőr intézkedése!

Mégis, mit kellett volna csinálnia...? Összetett kézzel rimánkodni, hogy lécci-lécci-lécci, az igazi nevedet add meg? Vagy bambán maga elé nézni, amint a nő az igazoltatás elől lelép...??

Tényleg nagy baj van neked nyakon felül....

2020. máj. 24. 17:45
 32/46 anonim ***** válasza:
100%

#26 "Ha a nő kiabált, a rendőrnek inkább meg kellett volna nyugtatni, hogy nem bántják, ne ilyedjen meg, előállítják kihallgatják és most ez egy rendőri intézkedés, nem kiabálni vele."

Ez történt abban az időben amiről nincsen videofelvétel. Akkor kezdték el videózni az esetet, amikor már messzire hallatszott, hogy valaki sivalkodik. Számtalan esetben történik meg hogy biciklist megállítanak, igazoltatnak, talán meg is bírságolnak - te sem veszed észre még ha a közelében vagy is, pont amiatt, mert sem a rendőrök nem viselkednek úgy, hogy felhívják magukra a figyelmedet, sem az akit éppen megbüntetnek.

A videó onnan indul, amikor már meg van bilincselve és annak már volt egy hosszadalmas előzménye a megállítástól az igazoltatáson át a rugdosásig. Közben számtalanszor figyelmeztették.

Egy felnőtt emberről beszélsz. Mégis mit kellene egy rendőrnek csinálni egy felnőtt emberrel, ha az nekiáll hisztizni, rugdosódni?

2020. máj. 24. 17:48
 33/46 anonim ***** válasza:
75%

#14, #17-nek: (kérdezőnek)

Te nem értesz a büntető-joghoz, csak érdekel a jogi háttere némi minimális tudás birtokában.

A #15-ös kommentedben nagyjából jók a sejtéseid.

2020. máj. 24. 18:55
 34/46 anonim ***** válasza:
100%
Megérdemelte! Kicsit keletebbre még el is verték volna.
2020. máj. 24. 23:53
 35/46 anonim ***** válasza:
100%
34: nyugatabbra (az USA-ban) meg simán lelövik!
2020. máj. 25. 09:40
 36/46 anonim ***** válasza:
0%
Azért azt tegyük hozzá, hogy aki “valamire való” szinten is ismeri a jogot az nem ide írogat a 18+ nethuszarok oldalára, hanem egy hitelesebb jogi fórumra. Ha legalább egy ügyvéd volna az is közzétenné a nevét, már csak a reklám miatt is. A többi meg csak elhitetni akarja az anonimitás mögé bújva.
2020. máj. 25. 23:07
 37/46 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudom, honnan jön ez a sok "aki jogász, az biztos nem ide ír", "aki cégvezető, az biztos nem ide ír", "aki gazdag, az biztos nem ide ír". Ők talán nem ebben az országban élnek?
2020. máj. 26. 10:59
 38/46 anonim ***** válasza:

#37 "Ők talán nem ebben az országban élnek?"

Jogos. Csak kevésbé valószínű hogy ők annyira ráérnének hogy itt írogassanak. Ettől még itt is megtalálható jogász, cégvezető és más is, aki néha pont talál egy olyan kérdést ahol ő az aki releváns választ tud adni, de a többség az csak a maga ismeretei alapján válaszol. Én is megpróbálok a lehető leghelyesebb választ adni ha szakkérdésekről van szó, úgy hogy utánanézek és keresek egy hozzáértőtől véleményt, utánaolvasok a témának, mert érdekel éppen. De sokan inkább csak bedobnak valamit amit gondolnak.

2020. máj. 26. 11:19
 39/46 anonim ***** válasza:

#38: Pontosan így van..

Tipikus példa rá, két-három napja, mikor valaki bedobta, hogy a Duna első jobbparti mellékfolyója az Ipoly.... :-DDDDD

A kérdező bevésethetett magának egy egyest föciből. :-D

2020. máj. 26. 11:36
 40/46 A kérdező kommentje:

Hadd mondjam, hogy én azért értek a goghoz, mert áttanulmányoztam a btk, be, sztv, rtv-t, és sok mindent megtanultam, mert érdekel.

Ráadásul nem dicsekszek, de már voltam büntetve, a jogban voltam bene és ott fogott meg ez az érdeklődési kör. Viszont ügyvéd ezért már nem lehetek, mert volt ügyem.

2020. máj. 26. 14:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!