Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hogy ítélitek meg a budapesti...

Hogy ítélitek meg a budapesti Bartók Béla utcai rendőri intézkedést?

Figyelt kérdés

Valamelyik nap egy fiatal nőt rányomtak az autóra egy kisebb szabálysértésért és kisebb súlyú bűncselekményért, videót készített valaki róla, ami felkerült netre és még a Debrecen hírei közt is itt van, idáig is eljutott. Nagy port kavarhatott.

Oké, hogy átment a piroson és bírság jár érte, valamint megrúgta a rendőrt és az bűncselekmény, de kultúráltan is eljárhattak volna a rendőrök.

Én teljesen elítélem, velem csinálták volna én ugyan nem rúgtam volna, mert az bűncselekmény, de védekeztem volna ami már nem ütközik törvénybe, valamint megpanaszoltam volna a rendőri intézkedést és országos lapba feltetettem volna. A szomszédomnak mutattam a videót, ő is elítéli, amikor látta a videót, azt mondta, hogy ha ő ott lett volna és látta volna, adott volna nekik, mármint a rendőröknek. Mondjuk akkor neki is baja lett volna jogilag.

Felháborító ahogy intézkedtek.

Hogy ítélitek meg, szerintetek helyes rendőri intézkedés volt az?

2020. máj. 24. 13:57
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező:

A "szabadlábról" (előzetes letartóztatás) nem a rendőrség dönt, hanem a bíróság az ügyészség indítványára. A rendőrségnek semmi köze hozzá.

Nyilván egy öt éves szabadságvesztés nem lenne indokolt ilyen esetben, de az intézkedés során történtek teljesen megfeleltek a jogszabályban előírtaknak. Szóval nem tudom, hogy mi a probléma. Meg lett kérve szépen, hogy mondja be az adatait, majd hamis adatokat közölt, és ezután fizikailag bántalmazta a rendőrt. Mégis mire számított? Azért, mert ordibált és mert nő, miért kéne másképp viselkedni vele? Tudta jól a következményeit annak, hogy mi lehet abból, ha megrúg egy rendőrt. Meg is lettek szerencsére. Az eljárás meg teljesen jogszerű volt.

2020. máj. 24. 17:19
 22/46 anonim ***** válasza:
100%

Na sejtettem, hogy valami hobbista vagy... :-DDD Néztél pár Petrocellit, vagy mi alapján jogászkodsz? :-D

Amiket idéztél azok törvények.

Jog =/= törvény.

A büntetőjog az egy fogalom.

Nincs belőle több...

2020. máj. 24. 17:19
 23/46 anonim ***** válasza:
100%
# 21/: Hagyd, egy hobbi-jogász... :)))))
2020. máj. 24. 17:20
 24/46 BlackSword ***** válasza:
100%
Persze, hogy minden értelmes ember a rendőrök oldalán áll ebben az esetben... Te egy kicsit meg vagy kavarodva... Nem azért tekerték fel a motorháztetőre, és vitték be, mert áthajtott a piroson, hanem azért, mert hamis adatokat akart megadni, és mert megrugdosta a rendőrt. Ha az elejétől fogva együttműködik, akkor 5 perc után mehetett volna kultúráltan tovább egy minimális bírsággal, csak egy kis "megbánást" kellett volna tanúsítani, "meg legközelebb jobban figyelek" (magukra), aztán csókolom, a soha viszont nem látás... oszt puszi
2020. máj. 24. 17:20
 25/46 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, a nő viselkedése volt felháborító, nem a rendőröké!

Az alábbiakat a vonatkozó Indexes cikkből másoltam ki:

1) nem állt meg a rendőri felszólításra, és tovább akart hajtani.

2) Nem volt hajlandó igazolni magát,

3) valótlan adatokat diktált be.

4) az intézkedésnek többször ellenállt,

5) kiabált,

6) az egyik intézkedő járőrt megrúgta.

És még nekiállsz rendőröket hibáztatni...?

Az eszem megáll!

2020. máj. 24. 17:26
 26/46 A kérdező kommentje:

Utolsó.

Nem hibáztatásról van szó. Senkit sem védek, a hölgy szabálysértést é bűncselekményt is elkövetett, a rendőr elòállította, amit viszont kultúráltan kellett volna, mégha a nő kiabál is, lehet hogy van betegsége is a hölgynek vagy megijedt a rendőri intézkedéstől. Vannak jogszerű intézkedések, hidd el hogy súlyos bűncselekményt elkövetővel is jártak már el a rendőrök úgy, hogy nem rádobták az autóra, szépen megbilincselték, beültették az autóba és bevitték, kihallgatták, szépen beszéltek vele a rendőrök, nem volt tulkapás.

Ha a nő kiabált, a rendőrnek inkább meg kellett volna nyugtatni, hogy nem bántják, ne ilyedjen meg, előállítják kihallgatják és most ez egy rendőri intézkedés, nem kiabálni vele. Normálisan is lehetett volna. Egy normális rendőr arra is gondol, hogy lehet mint már irtam van esetleg betegsége vagy megilyedt. Lehet sosem volt még dolga a rendőrséggel és ez az első, szokatlan volt és nagyon megijedt.

2020. máj. 24. 17:38
 27/46 A kérdező kommentje:
*megilyedt-megijedt*
2020. máj. 24. 17:40
 28/46 anonim ***** válasza:
100%

Milyen betegség az, aminek az a tünete, hogy Brad Pitt-nek hívja magát...?

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Menj el rendőrnek, és intézkedj az általad leírt módon...

2020. máj. 24. 17:40
 29/46 A kérdező kommentje:

Ha rendőr lennék biztos nem így intézkednék, de kösz nem akarok rendőr lenni.

Inkább ügyvédnek mennék mint rendőrnek.

2020. máj. 24. 17:42
 30/46 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező ha annyira beteg lett volna a nő akkor nem kezdi el rugdosni a rendőrt

Aki ilyet tesz viselje a következményeit!

2020. máj. 24. 17:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!