Vissza kaphatom a pénzemet, ha elemegyek a rendőrségre?
Ahogy nézem, ez a polgári peres dolognak, hát nem hiszem hogy én ezt akarom: "A bíróság az ítéletben kötelezi a pervesztes felet a perköltség viselésére, megelőlegeznie azonban annak a félnek kell, akin a bizonyítási teher nyugszik."
Azaz ha az elkövető egy suttyó cigány, akinek nincs semmilye így nincs is min behajtani rajta akár egy forintot is, akkor még a perköltséget se kapom vissza! De legalább bizonyítottam az igazamat, sokra megyek vele... Persze ha egyáltalán megnyerem a pert, mert jófogás letörölte az összes üzenetet amit folytattam ezzel a személlyel, tehát jelenleg még azt se tudom bizonyítani, hogy venni szándékoztam tőle valamit.
"A lényeg, hogy a feljelentésben jelentsd be a polgári jogi igényedet is, ami kárösszeg. Ez esetben a bíróság automatikusan megtérítésre kötelezi az elkövetőt, így nem kell külön perelned."
Ennek viszont lenne értelme, amit 13-as válszoló írt. De ez nem is minősül polgári pernek: "A büntető eljárás akkor sem „polgári per”, ha adott esetben polgári jogi igényt lehet a keretében érvényesíteni."
Forr.: [link]
Ez esetben nem kéne a perköltséget se állnom, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!