Mit csinálhatok azzal a betörővel, aki már bent van a kertben vagy a házban?
Pár napja épp sertepertéltem a felső emeleten (egyébként kb 1000nm telek abból 110nm a ház, két emelet) és azt a hangot hallottam, mint amikor a feleségem, vagy valamelyik lányom megérkezik, elfordítja a kulcsot és lenyomja a kilincset (a bezáráshoz fel kell emelni 45 fokban a kilincset, ami után a lenyomásakor van egy jellegzetes hang) Mivel még bőven iskola idő volt, feleségem meg dolgozott, lementem és az ablak mellett sétált el éppen egy c-kat. állampolgár.
Azonnal kirohantam utánakiáltottam, de addigra huss, már túl a kerítésen.
Azt nézte, hogy nyitva van-e az ajtó!!!!
Én 42 éves vagyok, feleségem 40. Nagyobbik lányom 15, ksebbik 10 éves. Ez így a család, akik ebben a házban élnek.
Vadászom is, kizárólag élelemszerzés céljából a helyi vadásztásaságnál. Lenne mivel megvédeni magunkat.
Az a kérdésem, hogy mit tehetek azzal a betörővel aki már bent van a magánterületen?
A saját és főleg a családom védelme érdekében BÁRMIT megtennék!
Ha bejön valaki a házba, és útjába kerül akár a nagyobbik akár a kisebbik lányom, simán agyonveri vagy leüti valamivel egy elég angy eséllyel felfegyverzett betörő (kés, bicska stb..)
Hallotam olyat, hogy megölhetem, ha megtámad, de akkor rettentő nehéz bebizonyítani, hogy önvédelem volt... Bár.. bármelyik gyermekemre kezet emel bármilyen támadó, ott helyben kivégzem és várok a többi testvérére is!!
13 évig tanultam harcművészetet, lányaim karatéznak, első osztály óta. Tehát esetleg ha elkapnánk, akkor megszabad-e kötözni, míg a rendőrség a helyszínre érkezik, vagy nem?
Esetleg megverni? Jöhet felé bicskával, elég tudásom van ahhoz, hogy egy piti kis képzetlen betörőt lefegyverezzek, de akkor ott csont is fog törni..
Mik az ezzel kapcsolatok jogszabályok? Mit tehetek és mit nem?
Nagyon hosszúra sikerült, de már fáradt vagyok, nem tudom máshogy megfogalmazni!
De nem tudnám feldolgozni! Az ember az ember! Akármilyen természetű, akárhogy támadt a családomra, megteszem, de nem fogom tudni feldolgozni!
Ha nincs vészhelyzet nem fogom megtenni!
Könnyű mondani... Nekem is könnyű. Hűű így támad, úgy támad, lelövöm... Nem fogom tudni feldolgozni.. Ha kicsit korábban vonulok be katonának, akkor talán engem is besoroznak afganisztánba, vagy akárhova. Ha ott öltem volna az ellenséget, akkor könnyebb lenne. Ott állnék a nappaliba, gyeeeere. gyeeerre csak. lépj csak beljebb. BUMM. a fejbe.. Ennyit a betörőkről..
De ez nem így megy..
Most komolyan, ez kamu kérdés? Nagyon nem helyes ilyesmivel viccelődni.
Amikor megláttál egy cigányt a kertedben, azonnal rendőrt kellett volna hívni. Lehet rögzítették volna a nyomokat és már meglenne, hogy ki volt.
Amúgy szerintem kicsit sok filmet néztél. Szerintem ha rajtakaptok valakit, miből gondolod, hogy egyáltalán rátok akarna támadni? Arra nem gondoltál, hogyha felkapcsolod a villanyt, jobban beszarik mint te? Mert te is be vagy szarva nagyon úgy látom, vagy csak egy unatkozó troll vagy? Szerintem utóbbi.
Megelőzésre nem gondoltál? Kamerák, mozgásra bekapcsoló lámpák ilyesmik? Nagy testű házörző kutyák? Hidd el, ez az ami számít, nem jelent semmit, hogy a 10 meg 15 éves lányod karatézik egy kancigány ellen. (azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy a karate meg az önvédelem teljesen külön fogalom, a karate az inkább aerobikhoz meg művészethez van közelebb mint a küzdősporthoz, harcértéke szinte 0, én 4-5 évig jártam, de testmozgás kb. az egész)
Nagyon karatés lehetsz te.. Szerinted miért kezdték a kínaiak az ősi időkben fejleszteni? Ez is ugyanúgy harvművészet, mint a többi. Köszönöm mester, ülj le. Elég volt..
Harcművészet, mely olyan mozgáskoordinációkból áll melyek összehangolt láncolatával egy "lassabb" mozgású képzetlen ellenfelet harcképtelenné lehet tenni.
az előbb még a kilincset nyitogatta, ottmaradhatott a nyoma, de a fűben is simán...
ezt mondták neked. de jól átvertek téged.
nyugodtan olvass utána, a levegőkékítés éles gyakorlat nélkül semmit sem ér. néhány küzdősport, pl. box, thai box stb. ér valamit
bármelyik éles küzdősportot megnézed, csak thai boxot, boxot, illetve valamilyen földharcot, BJJ-s és ezek keverékeit fogod látni. Bármi mással az egyén elvérzik
nézd meg milyen küzdősportot űznek az MMA-sok pl... karatést nem fogsz találni, max 1-2 embert, akit csúnyán elvernek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!