Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Jogos, hogy hazaküldtek a...

Jogos, hogy hazaküldtek a rendőrök?

Figyelt kérdés
Bejöttek a kocsmába, én a pultnál ültem és mikor megláttam őket, csak annyit mondtam, hogy "vége a bulinak". Egyből odajöttek hozzám, hogy igazoltassam magam és kérdezték mennyit ittam. Kérdeztem miért kéne igazoltatnom magam, nem csináltam semmit, elmúltam 18, így nem bűnt az, ha iszok. Mondták hogy most eltekintenek az igazoltatástól mert már ismernek, de menjek haza mert sokat ittam. Nem akartam, így megfenyegettek hogy akkor bevisznek. Miért is?? Ez már nem hatalommal való visszaélés? Így akkor kénytelen voltam beleegyezni és hazavittek. De igazából megzsaroltak. Tehetnek ilyet? Nem volt visszaélés volt a részükről?
2020. febr. 8. 19:11
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy nagyon komoly ügy. A helyedben az Amnestyhez vagy a Helsinki Bizottsághoz fordulnék. Esetleg a TASZ-hoz.
2020. febr. 8. 19:12
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Azért csinálják ezt, hogy lássák ki a kemény. Inkább örülj az ingyen fuvarnak. :D
2020. febr. 8. 19:18
 3/28 anonim ***** válasza:
63%
A rendőrnek jogában áll bármikor bárkit igazoltatni. Ez még nem akkora tragédia szerintem.
2020. febr. 8. 19:24
 4/28 A kérdező kommentje:
Nem az igazoltatáson van a hangsúly (azon is, de most nem az a lényeg) hanem hogy hazaküldtek, illetve MEGZSAROLTAK, hazamegyek vagy bevisznek. De miért is??? 23 éves felnőtt nő vagyok, nincs jogom inni, egy arra kijelölt helyen??? Talán a szüleim, hogy megmondják mit csináljak??
2020. febr. 8. 19:27
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem kamu a kérdésed, akkor egyetlen következtetés vonható le a sztoridból:

Az egyik, vagy mindkét rendőr a családod valamely tagjának közvetlen ismerőse.

Jól mondom?

2020. febr. 8. 19:52
 6/28 anonim ***** válasza:
62%
A rendőrnek nem áll jogában bárkit bármikor igazoltatni. Autóst igen, de járókelőt nem. Alapos ok kell hozzá, amit közölniük kell
2020. febr. 8. 19:57
 7/28 A kérdező kommentje:
#5 A volt gyámomat ismerik.
2020. febr. 8. 20:00
 8/28 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Kérdeztem miért kéne igazoltatnom magam"

Ebből arra következtettek, hogy vagy nagyon bátor vagy, vagy nagyon ittas. Mivel te a hazautat választottad az előállítás helyett (ami egyenes következménye lenne a személyazonosságod igazolása megtagadásának), úgy ítélték meg, hogy a második opció áll fenn.

2020. febr. 8. 20:00
 9/28 A kérdező kommentje:
nem voltam nagyon ittas, két pohárral ittam csak.
2020. febr. 8. 20:07
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

#5 vagyok:

Önkényeskedve ugyan, de a te érdeked tartották szem előtt.

Normális esetben elképzelhetetlen, sőt, szolgálati szabályzatot sértő hogy haza vigyenek!

Nem volt joguk hozzá.

2020. febr. 8. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!