Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ez szerintetek is igaz, hogy...

Ez szerintetek is igaz, hogy bárkit lenyomozhatnak, megfigyelhetnek indok nélkül is, ha nincs is bizonyítékuk?

Figyelt kérdés

[link]

Én ezt a saját bőrömön is tapasztaltam, természetesen semmit nem követtem el... Meg sem tudom majd, miért nyomoztak, követtek telefon alapján...

2019. júl. 31. 21:14
1 2 3
 21/29 tgt ***** válasza:
100%
Gyógyulást neked. De ha pont leszarod a politikát, miért a politika rovatba írogatsz?
2019. aug. 12. 19:46
 22/29 anonim ***** válasza:
50%
Természetesen igaz.
2019. aug. 12. 20:40
 23/29 anonim ***** válasza:
50%
Mégsem lett kevesebb trollkérdés az oldalon -.-
2019. aug. 12. 20:41
 24/29 anonim ***** válasza:

Köszönöm,bár még nem javultam valami sokat.

Mert a rendőr téma erdekel így írtam rá.

2019. aug. 13. 17:23
 25/29 anonim ***** válasza:
Igaz. Úgyhogy bújj el az ágy alá!
2019. aug. 21. 16:51
 26/29 Alex Fly ***** válasza:
94%

Kérdező! Olvastad a Kiberiádát? Azt a fejezetétb ahol Trurl egy Másodfajú Démont épít Mohónak? Ha igen, akkor lehet némi fogalmad arról, mivel járna a totális megfigyelés... Ha nem, akkor sürgösen pótold!

@10: "Valami teljesen random kis oprendszerrel? Iphone is nagyon titkosítva van, de az android egy nyílt forráskódú linuxos szutyok." -egy teljesen random kis rendszerben ki tudja, milyen random kis backdoorok lettek kialakítva? Az iPhone sem véletlenül van ennyire titkosítva; nem ok mélkül akadályozzák meg hogy az egyszerű felhasználó tudja, mit is csinál éppen a készüléke. Az Android viszont valóban opensource platform, a teljes forrást elérheted és azt csinálsz vele, amit akarsz. Tehát tudjuk, hogy semmi olyan kódot nem tartalmaz, amitől tartani lehetne.

2019. aug. 21. 17:26
 27/29 anonim ***** válasza:

Utolsó a nyílt forráskód nem ezt jelenti. Mert pl én is használok egy nyílt forráskódú programnyelvet, de attól még a windowsra vagy androidra vagy akármire lefordított .exe vagy .apk ugyanúgy titkosítva lesz. Vagyis a felhasználó nem tudja hogy valójában mi folyik a háttérben. Ha elrejtenék benne egy vírust észre se vennék.

A random oprendszert meg úgy értem hogy pl kínában is van már vagy 100 féle telómárka amit exportálnak össze-vissza. Vagy akkor a magyar állam backdoor nélkül már át se veszi? A hálózatra sim kártya nélkül is felmegy, de mi alapján azonosítják?

2019. aug. 21. 21:04
 28/29 Alex Fly ***** válasza:
100%

@27: az, hogy az oprendszer nyílt, nem azt jelenti, hogy nem lehet rá zárt forrású programot írni, ami akár rosszindulatú is lehet. Természetesen a nyílt program nem jelent teljes biztonságot. Csak annyitb hogy a jelenleg használt mobil oprendszerek közül az Androidról biztosan tudjuk, hogy a rendszer nem tartalmaz ártó kódot -az iOS esetében ezt nem lehet kijelenteni.

Annak pedig, hogy egyes gyártók gyárilag ellátják a készülékeiket malware-ekkel, még mindig nem sok köze van az OS-hez. És ebben az esetben is megvan a lehetőséged arra, hogy lecseréld a gyártó által kangolt rendszert egy AOSP alapúrab ami ellen semmi ilyen kifogás nem merülhet fel...

2019. aug. 21. 22:56
 29/29 anonim ***** válasza:

Az android OS nyílt, de az amit ráraknak a telefonra zárt! Vagyis nem tudod csak úgy "megpiszkálni"

Android root-olásnak szerinted mi a lényege? Épphogy hozzáférsz pár "fejlesztői" beállításhoz.

IOS-ról nem sokat tudok, lehet hogy igazad van...

2019. aug. 21. 23:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!