Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ez szerintetek is igaz, hogy...

Ez szerintetek is igaz, hogy bárkit lenyomozhatnak, megfigyelhetnek indok nélkül is, ha nincs is bizonyítékuk?

Figyelt kérdés

[link]

Én ezt a saját bőrömön is tapasztaltam, természetesen semmit nem követtem el... Meg sem tudom majd, miért nyomoztak, követtek telefon alapján...

2019. júl. 31. 21:14
1 2 3
 1/29 árokpart ***** válasza:
100%
Igen lenyomozhatnak, viszont nem használhatják fel bizonyítékként, csak bizonyíték gyűjtés céljából tehetik.
2019. júl. 31. 21:21
 2/29 anonim ***** válasza:
68%

Éppen ma láttam egy angol nyelvű reklámot arról, hogy vegyél meg egy szoftvert és telepítsd fel a gyereked mobiljára, akkor majd bármikor követheted a GPS-el, hogy éppen hol van és ha nem veszi fel a telefonját, akkor az app segítségével te távolról bekapcsolhatod, és a környezetében elhangzó dolgokat hallhatod. Akkor a zajokból, beszélgetések szövegéből meg másból majd ki tudod találni hol van és mit csinál éppen és te megnyugodhatsz hogy színházban van, csak elfelejtetted.

Ez volt a reklám szövege.

Nyilván legális ilyet árulni.

Ha pedig legális, és én, mint szülő ott lazán megvehetem, használhatom, akkor nyilvánvaló hogy az ottani hatóságoknak ez már régen megy.

Nem hiszem hogy nálunk totalitárius rendszer lenne attól, mert követjük a más országokban a bűnüldözésben már régóta használt technológiákat.

2019. júl. 31. 22:06
 3/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem hogy nálunk totalitárius rendszer lenne attól, mert követjük a más országokban a bűnüldözésben már régóta használt technológiákat.

Így van, pontosan. Már csak az a kérdés, vajon tényleg arra használjuk e, amire kellene.

2019. júl. 31. 22:25
 4/29 A kérdező kommentje:

Az USA-ban ebből egyszer botrány is volt, mikor kiderült, hogy megfigyelik az állampolgárokat, meg állítólag az így megszerzett bizonyítékot nem használhatják fel.

Ha rosszban sántikálnék meg nem vinnék magammal telefont, ennyi esze mindenkinek van.

De most, ha nem találnak semmit, ennyi volt, kicsináltunk egy szerencsétlent... Meg zaklattuk...

Mondjuk magad is beméred gépről hol a mobilod, majd pont a zsaruk ne tudnák.

2019. júl. 31. 22:32
 5/29 anonim ***** válasza:
92%

Volt már hasonló kérdés többször is mostanában, mindig írtuk is, hogy az ilyen csak beképzelés.

Nem csinálnak semmit, pláne ha nincs is bűncselekmény, ilyet nem csinálnak, feleslegesen nem teszik, csak ha büntetőeljárás van folyamatban, de az nem kis ügy kell, hogy legyen, ha már figyelnek valakit.

Tehát kérdésedre válasz, megfigyelhetik, meg tudják csinálni de nem teszik feleslegesen, ha nem muszály, mert van annyi dolguk a rendőröknek, hogy csal na.

2019. júl. 31. 23:23
 6/29 anonim ***** válasza:
87%
*csak*
2019. júl. 31. 23:24
 7/29 anonim ***** válasza:
95%
Egy embert megfigyelni sok pénz. Hiába vesznek fel minden beszélgetést, azt rendszerezni kell. Hogy kövessenek szintén pénz. Havi 1-2 millió egy ember megfigyelése.
2019. aug. 1. 00:29
 8/29 anonim ***** válasza:
88%
Igen. És azon szerencsés kevesek egyike vagy, akit követtek. Ha eközben elgázolnak, azonnal tudnak hollétedről és küldhetik a mentőautót.
2019. aug. 1. 06:53
 9/29 tgt ***** válasza:
78%
Nem teszik ezt minden polgárra, de a törvény megengedi, hogy megtegyék bárkivel, bármikor, még csak alapos gyanú sem kell hozzá. Vagyis nem kell semmi gyanúsat csinálnod ahhoz, hogy megfigyeljenek, lehallgassanak, átkutassák a lakásodat, megnézzék az e-mailjeidet, stb. Elég, ha valamiért nem tetszel a rendszernek. Esetleg túl kritikus vagy a kormánnyal szemben. Gyakran jársz tüntetésre. Kormányellenes dolgokat posztolsz, vagy bármi ilyesmi. És ezért aggasztó ez.
2019. aug. 1. 07:03
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

Buták vagytok. Te először feltelepíted az appot, aztán használod. Akkor is jó ha ellopják a telefont.

De a rendőrség mikor rakott appot a telódra? Ja hogy előre telepítik. Erről van valami info?

Nem okos telóval mit csinálnak? Valami teljesen random kis oprendszerrel? Iphone is nagyon titkosítva van, de az android egy nyílt forráskódú linuxos szutyok.

Kérdező honnan veszed hogy a rendőrök megfigyeltek? Oda ment egy rendőr és közölte?

2019. aug. 1. 08:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!