Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek érdemes lenne...

Szerintetek érdemes lenne műveltségi cenzussal korlátozni a választójogot (alapismeretek felmérése)?

Figyelt kérdés
A kérdés egy elméleti ideális társadalomra vonatkozik, célja az lenne, hogy a közügyekben teljesen járatlan személyek ne befolyásolják a népképviseleti szervek megválasztását. Hogyan lehet elérni, hogy a döntéshozatalból így kirekesztett személyek érdekeit is kötelezően képviselje politikai testület? Kizárólagos állami juttatások az adott testületnek az érdekegyeztetés sikerességének mértékében? Egyéb ötlet?
2010. júl. 6. 21:00
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
70%
Pénzt meg a úgy csinálnék, hogy a párttámogatások néhány százalékát átcsoportosítanám, és abból szervezném meg az egészet.
2010. júl. 7. 12:05
 32/37 anonim ***** válasza:
48%

"hiszen egy rejtett gondolatokkal és célokkal rendelkező párt ugyanúgy és ugyanazokat a politikai szózatokat fogja csak előadni, amit a nép ugyanúgy fog megenni."

A politikai demagógia mindig működik. A politikailag felvilágosult embereket is félre lehet vezetni érzelmi alapon bemagyarázni nekik hogy bizonyos dolgok jók lesznek neki akkor is ha hülyeségnek tűnik de "igazságos" meg "jóléti rendszer" része. A nép mindig birka. Ezért van az hogy az emberek sokszor a saját érdekeik ellen szavaznak.

2010. júl. 7. 12:25
 33/37 anonim ***** válasza:
11%
Én a kérdezőt nem engedném szavazni, mert nincs tisztában azzal, hogy minden szavazókorú, egészséges(úgy értem nem nyilvánították még beszámíthatatlannak) magyar állampolgár szavazhat! A kérdés kitaláció! Nincs semmi értelme!
2010. júl. 7. 13:42
 34/37 anonim ***** válasza:
23%

ma 13:42

Én meg téged nem engednélek ha már ilyen cenzaromániás vagy még egy kérdést sem lehet feltenni.

2010. júl. 7. 13:44
 35/37 anonim ***** válasza:
0%
az cezarománia kedves barátom! ;-) ha legközelebb oltani akarsz legalább írd be helyesen!
2010. júl. 7. 13:49
 36/37 anonim ***** válasza:
90%
Ez egy elméleti kérdés, vitatkozás céljából van feltéve (legalább is én így érzékeltem) akik azt írják hogy nem így van, minden ember szavazhat Magyaroszágon minek válaszolnak? Jobb lenne, ha nem tennék.
2010. júl. 7. 19:31
 37/37 anonim válasza:
100%
Az áprilisi választásokon pártdelegált voltam egy olyan körzetben, ahová az idősek otthona is tartozik. Volt olyan idős szavazó,aki a saját nevét nem tudta leírni, olvasni nem tudott, de egy bizonyos párt jelöltjeit szinte istenítették. Nem akarom, hogy ilyenek döntsenek az én jövőmről!
2010. júl. 8. 17:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!