A Szálasi-kormány illegitim kormány volt?
Figyelt kérdés
Szerintem a Szálasi-kormány illegitim kormány volt. Szerintetek?2010. júl. 1. 16:17
1/52 anonim válasza:
Szerintem pedig -bármilyen is volt-, az utolsó legitim, ugyanis idáig Szálasi az utolsó, aki a Szent Koronára esküdött fel. Amúgy meg Horthy kérte fel őket kormányalakításra.
2/52 anonim válasza:
Illegitim. Szálasi nem nyert szabad választásokon, egy megszálló sereg juttatta hatalomra, egyszóval, fölösleges ragozni, nem a népfelség elvének megfelelően jutott hatalomra.
3/52 anonim válasza:
Legitim. Felesleges ragozni, akkoriban még sehol sem volt ez a demo(csok)rácia. Nem az volt legitim aki nép felhatalmazott, hanem aki megesküdött a Szent Koronára. Ezek alapján Szálasi volt az utolsó legitim miniszterelnök.
4/52 anonim válasza:
Nem, nem volt legitim, mert nem a nép választotta. Tőlem beszélhet bármeddig egy ékszerhez, az akkor sem pótolja a nép felhatalmazását.
5/52 anonim válasza:
A Szent Korona-tannal tisztában kéne lenni :)
6/52 anonim válasza:
61
Őszintén? Pont tojok az egészre, nem fogok úgy tenni, mintha pár kiló megmunkált nemesfém közjogi méltóság lenne. Legitim hatalom csak demokráciában lehet, és legitim hatalmat csak a nép adhat.
7/52 anonim válasza:
"Őszintén? Pont tojok az egészre, nem fogok úgy tenni, mintha pár kiló megmunkált nemesfém közjogi méltóság lenne. Legitim hatalom csak demokráciában lehet, és legitim hatalmat csak a nép adhat."
Szegény kis agymosott...
Kellemes USA-s*ggnyalást!
8/52 anonim válasza:
59
Légyszíves fejtsd ki, mennyivel legitimebb az, hogy ha valaki felesküszik valamire, mint hogy megválasztják. Ilyen alapon, hogy ha én holnap elfoglalom az országot, és felesküszök a koronára, akkor én leszek a legitim vezető szerinted?
9/52 anonim válasza:
Ha a Szent Korona Tan szerint legitim vezető, akkor legitim vezető, ezen nincs mit magyarázni. Nem azért hozták létre a Szent Korona Tant, hogy aztán kénye-kedve szerint változtatgathassa valaki, ha nem valami nem tetszik neki. Akkor nem lenne értelme.
10/52 anonim válasza:
Az úgynevezett "korona tan" elavult, jelentős része sose volt írásba fektetve, és nem a demokráciák korában szerezték. Nem lehet alapja egy köztársaságnak. De látszik, hogy mivel nem adsz egyenes választ, valahol érzed te is, hogy sántít az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!