A szavazas mas csaladban is problema?
Valoszinu sokan megfognak kovezni, de en nem terveztem azt, hogy elmegyek szavazni. Elso szavazasom lenne, de tudatosan kerulom a politikat, nem ertek hozza abszolut. Soha nen erdeklodtem iranta, csak azt latom, hogy az emberek marjak egymast miatta.
Most, hogy lesz a szavazas, anyukam nekem esett. Ma reggel 6kor felhivott, hogy ugye akkor megyek szavazni, mert a mi jovonk a tet es bejonnek a migransok ha nem a fideszre szavazok. Ilyenkor elojon a rogeszmes enje, nem is lehet neki ellent mondani, aki nem fideszes annak az anyjat. Emelgette a hangjat, hogy de hat a migransok, es hogy olvassak utana a neten is. De annyi minden van, hogy nem tudok kiigazodni a politikusokon. Mindenki mond mindenfelet, mindennek latom az ellenkezojet is. Most ez tenyleg akkora bun, hogy ki akarok ebbol az egeszbol maradni?
20/L
Az elején velük együtt szavaztam, mármint együtt mentünk mindig, és ugyanarra, mert ugyanúgy gondolkodtam, mint ők. Az első összezördülés abból volt kb. 24 évesen, hogy nem akartam az ajánlócédulához a nevemet adni. Aztán néhány év múlva már szavazni is másra szavaztam. Először azon is felháborodtak eléggé, de mára elfogadták nagyjából. Mondjuk még mindig előjön néha, hogy miért, és olyankor értetlenkednek egy sort, de nem szeretek vitatkozni velük, úgyhogy inkább rövidre zárom a témát ilyenkor.
32/F
" Te szüleid által emlegetett migránsok csak egy eszköz, amit a Fidesz és Miniszterelnökünk arra használ, hogy eltereljék a figyelmet a valós problémákról "
Nem élek Magyarországon, de évente többször hazajárok. Csak a hírekből hallom az otthon migráns helyzetet. Emlékszem még a BBC is közvetítette a keletinél állomásozó rengeteg migránst, vagy azokat akiket buszokkal szállítottak Ausztria felé. (ezek mind színész statiszták voltak az értelmezésed szerint? ) Viszont én Angliában nap mint nap szembesülők velük. Pár éve pl : A francia rendőrük az autópályán (ahol nincs gyalogos forgalom) zavarták a migránsokat, mert félő volt, hogy valaki elüti őket. Volt, hogy a csalagútnál azért kellett várnunk az indulásra 5 órát mert a migránsok szó szerint gyalog indultak neki csalagúton át.. Én egy angliai kis városban élek, és az elmúlt években egyre több lett itt is az olyan migránsok száma akik képtelenek beilleszkedni a társadalomba.
Én nem nevezném elterelési politikának, mert tényleg valós gond. Lehet a Fidesz túlságosan rákattant, de létezik a gond. Amúgy 2 hete voltam otthon. Aréna plázában sétálgatva kicsit meglepett, hogy az ottani tescoban otthon is csadorban mászkáló nőket láttunk.. Régen azért ez nem volt mindennapos..
#14 Akkor sem a fidesz az egyetlen, akik megvedenenek toluk. ugyanez lenne a helyzet ha barmelyik masik part kerulne hatalomra (kiveve az Egyutt, ok le akarjak bontani a keritest)
Tovabba a fidesz tenyleg behozta a migransokat, maguk mondtak ki. [link]
Nem bűn, hanem ostobaság és szűk látókörűség. Van ebben az országban egy halom ostoba (anyukád sajnos pl) aki bármilyen baromságot elhisz, azt is, hogy a Föld lapos és hogy a gyíkemberek Magyarországot akarják. Ez a nagyon nagy tömeg, a rettegő, buta, tanulatlan többség eldönti szépen helyetted és a többi leszarom fiatal helyett a sorsát. Azért kell majd kiköltöznöd Nyugatra, azért nem lesz itthon lehetőséged normális életre, azért fog a gyereked hulladék oktatási rendszerbe járni és azért fog anyukád a sürgősségi padlóján ülve 48 óra után meghalni, mert ti első szavazó fiatalok ilyen hihetetlenül ostobák és közönyösek vagytok.
Nincs ketsegem, hogy azert a Glamour napokat ki nem hagyod, es elotte megfeleloen sikerul tajekozodnod, hogy melyik uzletbe erdemes menni.
Na pont ennyit kellene megtenned, csak nem egy rúzsért, hanem a saját jövődért.
En soha nem voltam szavazni es most sem megyek, amig nincs kire szavazni addig en nem aldozok erre egu percet sem az eletembol.
Anyadhoz meg gratulalok, jol sikerult az agymosas, remelem te mas leszel.
Nekem is első szavazásom és én sem értek a politikához. Pont ezért olvastam el a pártok programjait (már amelyiknek van egyáltalán). Aztán utána néztem a valasztási rendszernek és ezek alapján döntöttem. Számomra az megdöbbentő, hogy elvileg felnőtt emberek nem látnak tovább saját maguknál és a kis saját világukban élnek. Csak akkor utólag sem kell háborogni, ha nekik nem tetsző eredmény született és ők el sem mentek szavazni (pl a brexit kapcsán vannak olyan statisztikák, hogy (a pontos részletekre nem emlekszem de utana lehet nézni) a fiatalok nagy része el sem ment szavazni.
De persze még mindíg jobb, ha nem mész szavazni, mint hogy szülői nyomásra a nekik tetsző pártra szavazz.
21/L
ma 12:56
Drága! Hol írtam, hogy a Fidesz az egyetlen jó megoldás?? Csak azt írtam, hogy nem elterelő politikai művelet, hogy a migránsokat rossz színben tüntetik fel. Nehéz a szövegértés?? Én sehol nem írtam, hogy ki kire szavazzon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!