Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Depressziós a csalàdban. Hogy...

Depressziós a csalàdban. Hogy lehet neki segíteni, ha ő maga nem hisz a javulàsban?

Figyelt kérdés
2018. márc. 12. 14:59
 1/9 anonim ***** válasza:
10%
vágj vicces pofákat és győzd meg arról hogy szakemberre van szüksége
2018. márc. 12. 15:06
 2/9 anonim ***** válasza:
78%

Ez nagyon szar ügy.

Én egy évvel ezelőtt reccsentem be úgy, hogy kb WC-re nem bírtam kimenni.

Az igazság az, hogy most se vagyok 100-as, de már kezdtek megjelenni a jelek, hogy erre hosszútávon rá fog menni az életem.

2018. márc. 12. 15:08
 3/9 anonim ***** válasza:
12%
Le kéne vele ülni,és kitárgyalni a témát.És te pedig próbálj érvelni a gyógyulás mellett természetesen.Ha magától nem jön rá,akkor nektek kell neki elmagyarázni,hogy hogyis van ez
2018. márc. 12. 15:11
 4/9 anonim ***** válasza:
75%
Ha nem nyitott a segítségre, akkor nem lehet tenni semmit.
2018. márc. 12. 15:47
 5/9 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem nem kell aggódni egyfolytában meg másképp kezelni. Az a legjobb hogy ha tudatod vele hogy rád mindig számíthat majd hagyod hogy lerendezze magában.
2018. márc. 12. 16:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A legfontosabb dolog, hogy ne legyen megalázva mint ember. Az illető részére pedig javaslom hogy ne erőltesse a beszélgetéseket a környezetével (nem azért mert fertőző, hanem a lemondás erejével például figyelemre fordíthatja az energiáit), és minden szempontból nézve ne essen túlzásba. Csak a szükségleteit igyekezzen kielégíteni. Ha ezt valahogy sikerül átadni neki, akkor tapasztalható lesz a javulás!
2018. márc. 12. 16:35
 7/9 anonim ***** válasza:
86%

Depressziot egyedül nagyon nehéz leküzdeni. Depresszív embernek segítség kell méghozzá szakember akihez terápiára jár, és közben gyógyszert szed.

A környezet nem tud semmit tenni, úgy kell kezelni mint máskor, nem kell eröltetni neki semmit. A gyógyszerek és az orvos tud segíteni, és szinte minden esetben teljes javulás lesz, habár ha valaki depresszioba esett vissza eshet máskor is.

Neked most arra kell ösztönöznöd, hogy eljusson orvosig.

2018. márc. 12. 19:45
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a vàlaszokat!
2018. márc. 12. 20:42
 9/9 anonim ***** válasza:
80%

Azért a környezet is hozzá tud tenni.

Ha a gyógyuláshoz nem is elegendő mértékben, de tud tenni.

Méghozzá abban hogy biztosítják az alanyt arról hogy bármikor meghallgatják, megértik őt.

Pl. én elég rossz élethelyzetbe, zsákutcába kerültem és az elmúlt fél-háromnegyed évben egyre rosszabbul vagyok lelkileg és nem tudok kimászni, nem látom a megoldásokat, már a testi egészségem is kezd rámenni.

Már nem érdekelnek a korábbi hobbijaim sem, a barátaim sem, nem tudok már vidám lenni, egy percre sem. Nem tudom hogy hol kezdődik a depresszió, ez már az-e vagy sem.

De rátesz egy jókora lapáttal az hogy egy árva lélek nem kérdezi meg hogy "te barom, akarsz róla beszélni"? A szülők, testvér, senki. Sőt, még ők háborodnak fel hogy nem 30 méter széles mosollyal az arcomon járkálok. Miközben nagyon jól tudják hogy mi van velem és miért.

2018. márc. 13. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!