Mit gondoltok Lázár János bécsi videójáról?
Az a vicc, hogy azt állítja, hogy néhány járókelővel megpróbált beszélgetést kezdeményezni, de nem tudtak németül.
Az igazság az, hogy Lázár nem is tud németül, ezt 2015-ben nyilatkozta.
12.
Lehet, hogy annyit sem tudtak németül mint Lázár. Azért egy mai modern ember, aki már van vagy legalább 40 éves, gyakran utazik, nyitott a világra, csak tud valamilyen alap szinten, konyhanyelven, rossz nyelvtannak pár mondatot váltani németül, akkor is, ha az életben nem tanulta azt.
És lehet, hogy még erre sem tudtak válaszolni neki.
"Lehet, hogy annyit sem tudtak németül mint Lázár."
Ja, DE!
https://www.youtube.com/watch?v=MkUDooue82E
15.
Nekem magyarázhatsz, mert sokat vagyok ott. Nagyon sok muszlimot látni, nemcsak Bécsben, mindenhol és egyre többen vannak. 17 éve kijárok oda (és egész Nyugat Európába) rendszeresen.
És van aki tényleg annyit nem tud németül mint én, aki soha nem tanultam iskolában, és bár szinte mindent értek, de hibásan beszélem.
Úgy értem ott él, ott született és csapnivalóan beszéli a nyelvet, ez egyáltalán nem ritka.
"HakapesziM tegnap még azt állítottad, hogy Bécsben laksz"
???
Budapesten lakom születésem óta, 43 éve - ergó nem is mondhattam mást.
"Mégis ez egy fajta sima idegengyűlölet felőled mert eddig még nem robbantottak föl, nem erőszakoltak meg illetve egyéb sztereotípiák nem történtek veled"
Aha értem. Tehát csak és kizárólag attól elfogadható az idegengyűlölet akit már megerőszakoltak,felrobbantottak. Bár gyanítom még akkor sem, hiszen akkor már általánosít, és az nem szép dolog.
"de ez egy kultursokk aminek nem kéne hogy egyenlő legyen a rasszizmussal"
Ennek semmi köze a rasszizmushoz. Ezek kulturális, értékrendbeli különbségek, és mint ilyenek, konfliktusok forrásai. Ezek orvoslására a liberalizmus tanácsa az, hogy mi alkalmazkodjunk és tűrjük el.
"'56-ban magyarokkal volt tele Bécs például."
És? Mi kulturálisan hozzájuk nagyon közel álló nép vagyunk, egy államban is éltünk. A magyarok minden tekintetben alávetették magukat a helyi előírásoknak és türelemmel kivárták - volt, hogy évekig - amíg más országok befogadták őket.
"Egyéb iránt te is csak egy migráns vagy ha a szó nagyon szoros értelmét vesszük."
Ez egy gyenge terelés, most azért mert valaki nagyanyja kun, tót vagy sváb, abból az következik, hogy jó szívvel fogadjon egy idetelepülő afgánt? Hagyjál már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!