Meleg srácok! Ti melyik pártra szavaztok április 8-án?
Megmondom őszintén, hogy én az előző 2 országgyűlési választáson Fidesz-szavazó voltam, amelyet mára nagyon megbántam. 2010-ben jó választásnak tűnt a Fidesz a Gyurcsány-Bajnai-kormányok gazdasági ámokfutása után, viszont a jelenlegi rendszer véleményem szerint nekünk, melegeknek meglehetősen kedvezőtlen, különösen az alábbiak miatt:
- Az ún. Alaptörvény miatt jogi értelemben nem nevezhetem családnak a páromat és magamat,
- Egész életemben fizethetem a családi adókedvezmény néven ismertté vált gyermektelenségi adót,
- Az egyházak gyakorlatilag állami szintre történő emelésével tovább fokozódik a homoszexuálisok iránti gyűlöletkeltés, az általános iskolákban használt hittankönyvek egyenesen halálos bűnnek nevezik a homoszexualitást.
Természetesen nem csak a melegségre nézve hátrányos tényezők miatt vagyok most már a Fidesz-KDNP ellen, nem tetszik a sportra, olimpiára, stadionokra költött milliárdok, az EU-s pénzek lenyúlása, a határon túli "magyaroktól" történő szavazatvásárlás, a kormányközeli oligarchák határtalan gazdagodása, a romokban heverő oktatás és egészségügy stb.
31/F
Momentum vagy LMP.
A meleg jogokat támogató baloldali pártok is fel-fel merülnek bennem.
A Fideszre nem szavazok a leírtak miatt, a Jobbiknakpedig sokkal radikálisabb véleménye van, sokszor kritizálják a Fideszt is, hogy lehetőséget ad meleg filmek vetítésére, illetve filmfesztivál tartására a mozikban, a Pride kritikája is fel-fel merül.
Emellett szerintem Dúró Dóra porig alázta a melegeket, amikor korábban arra a kérdésre, hogy várja-e/nem bánja a melegek szavazatait igennel felelt majd külön közleményt adott ki arról, hogy ez egyáltalán nincs így és ő még a "sajnos már megszavazott" bejegyzett élettársi kapcsolatot is eltörölné.
Szerintem az a meleg aki a Jobbikra szavaz önmagát és az egész meleg közösséget is megalázza.
Nem mondom, hogy szavazzunk a Fideszre, de annál, ami egy Jobbik kormány alatt várna ránk ez is ezerszer jobb.
Persze kétségtelen, egy a meleg házasságot természetesnek vevő Momentum, egy a melegek örökbefogadását, házassagát minden téren támogató Párbeszéd vagy Együtt, egy a homofóbok ellen fellépő és tagjai közül kizáró DK, mely szintén a teljes jogegyenlőség híve kétséget kizáróan pozitívabb lenne erre nézve.
Ali babára, mert neki csak 40 rablója van. :)
A viccet félretéve, az biztos, hogy a Fideszre NEM! Ami biztos, csak olyan pártra érdemes szavazni, amelyiknek esélye van a győzelemre. Ha a sok kis pártra szavazunk, akkor hiába akarunk kormányváltást, a szavazatok eloszlanak, és megismétlődik 2014, amikor alig több, mint 40 %-al 2/3-t szerzett a parlamentben a Fidesz. Azt hiszem, érdemesebb így gondolkodni, és inkább vállalni négy évig a Párbeszéd - MSZP - DK együttest, ha kormányváltást akarunk, mint hogy újabb négy évig a mostaniak fosztogassanak. Aki nem megy el szavazni, egyértelműen a Fideszre szavaz!
Előbb gondolkodni, aztán szavazni!
Egyertelmuen LMP
Egyebkent az utolso butasagot ir.
Eleve mindnekinek 2szavazata van azt adja a legszimpatikusabb partnak ami esetemben egyertelmuen az LMP.
A masik az egyeni kepviselojelolt ott meg adja a legeselyesebb ellenzeki jeloltnek (jobbik/mszp-p/dk/lmp)
Bar en mindket szavazatom az lmpnek fogom adni mert kellenek az egyeni kepviselokre leadott toredekszavazatok is.
(En korzetemben egyebkent a szoci jelolt a legeselyesebb)
A Fidesz ellen fogok, én itt akarok élni ebben az országban, de ha megint nyernek, kénytelen leszek átgondolni, hogy maradjak-e vagy menni kell (amíg még lehet). A mai nap azonban megadta a reményt hogy igenis meg lehet őket verni! Bár nincsen olyan párt a palettán amelyikkel maradéktalanul egyetértenék és szimpatizálnék, de félre fogom tenni a személyes meggyőződésemet és az esélyes jelöltre fogok szavazni, ez az én körzetemben nagy valószínűséggel az MSZP-P jelöltje lesz majd, listán pedig a Jobbikra (esetleg az LMP-re) teszem az X-et.
Mindenkit buzdítanék hogy menjen és éljen a szavazati jogával, az otthon maradás csak a Fideszt erősíti. Remélem hogy van még esély elzavarni őket a hatalomból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!