Miért tartja mindenki ördögtől valónak az úgynevezett baloldal és a jobbik összefogását?
"Rudi, mármint mit keresnek a baloldali pártok, vagy mit keresnek a fiatalok a politikában?"
Ne forgasd ki a szavaimat. A tehetségtelenekre gondoltam, és te magad, saját bevallásod szerint egy baloldali párt tisztségviselőjeként tetted ezt a minősítést.
"mert lehetetlen, teljes elelntétei egymásnak"
Mármint itt. Külföldön van példa rá, hogy bal-jobb koalíció van kormányon.
Ha az emberek az egyik oldalon nem gonosznak és hazaárulónak látnának mindenkit a másik oldalon, hanem csak simán "eltérő véleményű ember"nek, ha a különböző pártállású emberek nem vernék össze egymást pár szaros plakát kapcsán, akkor nem lenne lehetetlen.
De Magyarországon a politikai kultúra gyakorlatilag nulla. Anyázni, sértegetni tudjuk egymást, értelmesen, építő jellegűen hozzászólni a másik dolgához nem.
És amíg ez így van, nemhogy hatékony bal-jobb összefogás, de hatékony többpártrendszerű politika sem nagyon lesz.
A lényegen szerintem nem változtat, benne voltál, belülről tapasztaltad meg, amit én kívülállóként gondolok.
Tényleg érdekelne, te, mint (gondolom)meggyőződéses balos érzelmű ember, mit vársz egy ilyen összefogástól? Akár a választást megelőző egyeztetések, akár az együttműködéssel elérhető választói támogatottság, akár egy esetleges győzelem esetén a közös kormányzás tekintetében.
"Vagy összefog az úgynevezett baloldal és a jobbikok, vagy még harminc évig fidesz maffia uralom."
Akkor inkább a 30 év Fidesz. Arról nem is beszélve, hogy a Jobbik az összes szavazóját elveszti, amint összeáll bármelyik baloldali és/vagy liberális párttal. A baloldal nevében nem beszélhetek, de gondolom a béka segge alattól is van lejjebb nekik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!