Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért tartja mindenki ördögtől...

Miért tartja mindenki ördögtől valónak az úgynevezett baloldal és a jobbik összefogását?

Figyelt kérdés
Én jelen helyzetben két lehetőséget látok. Vagy összefog az úgynevezett baloldal és a jobbikok, vagy még harminc évig fidesz maffia uralom.
2017. jan. 2. 17:00
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Rudi, mármint mit keresnek a baloldali pártok, vagy mit keresnek a fiatalok a politikában?
2017. jan. 2. 18:15
 12/25 anonim ***** válasza:
Azért, mert valami ellen fognának össze, és nem valamiért. Képzeljük el, hogy a választásokra össze tudnak hozni egy koalíciót, ami leváltja a Fideszt. Ez nyögvenyelősen talán menne. De hogy ez a csapat egy működő kormányt összehozna, az kizárt. Ezt azért minden épeszű választó felfogja, ezért ennek a formációnak nem szavaznának bizalmat. A legtöbben úgy vannak vele, hogy inkább választják a kiszámítható langyos fost, mint a kiszámíthatatlan híg fost.
2017. jan. 2. 18:29
 13/25 anonim ***** válasza:

"Rudi, mármint mit keresnek a baloldali pártok, vagy mit keresnek a fiatalok a politikában?"

Ne forgasd ki a szavaimat. A tehetségtelenekre gondoltam, és te magad, saját bevallásod szerint egy baloldali párt tisztségviselőjeként tetted ezt a minősítést.

2017. jan. 2. 18:44
 14/25 A kérdező kommentje:
Nem-nem, Rudi, rosszul olvastad, mert én azt írtam, hogy voltam tisztviselője egy pártnak, most már nem vagyok, és nem is leszek, tehát azt gondolom, hogy szidhatom őket, most már kívülállóként.
2017. jan. 2. 18:51
 15/25 anonim ***** válasza:
10-esnél a pont! Gyönyörűen fogalmazta meg...grat!
2017. jan. 2. 18:53
 16/25 anonim ***** válasza:
Mert az önellentmondáshoz vezet. Mi értelme jobb és baloldalinak lenni, ha ugyanazt jelenti? :XD
2017. jan. 2. 18:58
 17/25 anonim ***** válasza:

"mert lehetetlen, teljes elelntétei egymásnak"

Mármint itt. Külföldön van példa rá, hogy bal-jobb koalíció van kormányon.

Ha az emberek az egyik oldalon nem gonosznak és hazaárulónak látnának mindenkit a másik oldalon, hanem csak simán "eltérő véleményű ember"nek, ha a különböző pártállású emberek nem vernék össze egymást pár szaros plakát kapcsán, akkor nem lenne lehetetlen.

De Magyarországon a politikai kultúra gyakorlatilag nulla. Anyázni, sértegetni tudjuk egymást, értelmesen, építő jellegűen hozzászólni a másik dolgához nem.

És amíg ez így van, nemhogy hatékony bal-jobb összefogás, de hatékony többpártrendszerű politika sem nagyon lesz.

2017. jan. 2. 19:12
 18/25 anonim ***** válasza:

A lényegen szerintem nem változtat, benne voltál, belülről tapasztaltad meg, amit én kívülállóként gondolok.

Tényleg érdekelne, te, mint (gondolom)meggyőződéses balos érzelmű ember, mit vársz egy ilyen összefogástól? Akár a választást megelőző egyeztetések, akár az együttműködéssel elérhető választói támogatottság, akár egy esetleges győzelem esetén a közös kormányzás tekintetében.

2017. jan. 2. 19:21
 19/25 Koplárovics Béci ***** válasza:
6%

"Vagy összefog az úgynevezett baloldal és a jobbikok, vagy még harminc évig fidesz maffia uralom."

Akkor inkább a 30 év Fidesz. Arról nem is beszélve, hogy a Jobbik az összes szavazóját elveszti, amint összeáll bármelyik baloldali és/vagy liberális párttal. A baloldal nevében nem beszélhetek, de gondolom a béka segge alattól is van lejjebb nekik is.

2017. jan. 2. 19:24
 20/25 anonim ***** válasza:
Azért mert két teljesen más beállítottságú pártról beszélünk.
2017. jan. 2. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!