Miért tartja mindenki ördögtől valónak az úgynevezett baloldal és a jobbik összefogását?
Ez valami hülye maszlag, amit kitaláltak, mert se a jobbik, sem a baloldal nem szavazta meg az alkotmánymódosítást. Különböző indítékból szavaztak így és nem azért, mert akkora haverok lennének.
Ezen az alapon a fidesz a jobbik legnagyobb szövetségese, mert sokkal több dolgot szavaztak meg együtt...egyébként.
De ettől az esettől függetlenül, erről szólna elvileg a demokrácia, nem? Teljesen különböző pártok bizonyos kérdésekben egyetértenek. Bár ez a mostani kormánytól elég idegen...bárkivel is összefogni
Azért,mert működésképtelen.
A baloldal a teljes ellentéte a jobboldalnak.
Sőt,a baloldal teljes szavazótábora ellentéte a jobboldal teljes szavazótáborának.
Még ha a vezetők látszólag össze is fognak a liberálisok nem szavaznak "nácikra" a jobboldaliak pedig nem szavaznak "hazaáruló libsikre".
Egyébként a probléma ott van,hogy mindent ráhagyunk a Fideszre.
Nem lenne baj,hogy a Fidesz van hatalmon,ha az emberek számonkérnének mindent rajtuk és nem mernének akármit megcsinálni.
Kérdező, tudod itt egy probléma van, nem más mint az ELVEK.
Sok értelmiségi baloldali mondja azt, hogy szükség van már egy olyan új pártra, ami mind fiatalokból mind tapasztalt de nem a jelenlegi baloldali vezetésből áll össze.
A jelenlegi baloldal az arculatával és a "mondjon le a kormány" tipusú ritka beszólásainál többet nem igen tud felmutatni a mai politikában.
Abból a szempontból jó lenne,hogy a társadalom különböző tagjainak lenne érdekképviselete.
A fidesszel csak egy kiemelt társadalmi csoport jár jól a többiek kárára.
A demokráciának nem erről kellene szólnia.
"Hatos, én belülről jövök, mert voltam az egyik baloldali párt tisztségviselője, bízvást mondhatom neked, hogy az ott jelenleg sertepertélő fiatalok vagy kvázi fiatalok sem sokkal tehetségesebbek, mint a pártot jelenleg vezető öregek. Lásd például Kunbéla Ágnest. Olyan fiatalok váltanák meg a baloldalt, mint ő?"
Már az is valami, ha te ezt, mint bennfentes, látod és belátod. (Én kívülről ugyanezt gondolom.) Csak azt nem értem, mi a faxt kerestek még így is a magyar politikában?
Főleg a fideszesek tartják annak, mert telik a gatyó, ugye így már a jó eséllyel elbuknál a választásokat, ha az ellenzéki pártok csak egy közös egyéni jelöltet indítanak.
A Fidesz hatalmának alapja épp az oszd meg és uralkodj elv, és ebben ki is merül a filozófiájuk, csak ők ezt centrális elv-nek hívják. Ennek meg nagyon betenne egy egységes ellenzéki blokk 2.5-3 millió szavazóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!