Mennyi az esélye egy %-os skálán, hogy a következő választást is a Fidesz nyeri?
Kérem az álmodozást kerüljük. Csak objektív és reális véleményeket várok.
Szerintem kb. 80%.
Bár, ha a mostani ellenzékre nézek, akkor inkább 99.
Már most sincs meg a Fidesz-KDNP koalíció 2/3-os = 75 %-os többsége.
Amennyiben lesznek, akik elpártolnak akár a fidesztől, akár a kdnp-től, akkor még további kispártot kell bevonniuk maguk mellé a kormányzásba. Már az is jobb lenne, mert akkor hígulna, gyengülne a jelenlegi befolyása a napi eseményekre.
Örüljenek, ha a 2 párt együtt a 65-70 %-ot megkapja.
Titokban bízok benne, hogy nem!
"Már most sincs meg a Fidesz-KDNP koalíció 2/3-os = 75 %-os többsége. "
Bocs, de 2/3 = 66.66%... A 75% az a 3/4. Mellesleg a választási rendszer miatt a 2/3 eléréséhez 40-45%-os támogatottság elég, ha az ellenfelek támogatottsága nem egységes.
Muszáj a Fidesznek nyernie, mert ha nem, akkor elpusztul a Haza!
Mondjuk velük is elpusztul, de HAJRÁ FIDESZ!!!
100%, ha optimista vagyok, akkor csak 99%.
Miért, te kire szavaznál most? Megmondom őszintén, hogy én senkire.
A Fizesstől a hideg ráz, tehát rájuk akkor se, ha más nincs. Márpedig más nincs, talán a Kétfarkú Kutya az egyetlen, aki mostanában tett le valamit az asztalra, ami elég nagy szégyen az összes többi pártra nézve, amelyik mandátumot is szerzett.
Biztos, hogy vannak, akik elpártoltak a Fizesstől, de nem fognak csak azért balosra szavazni, arra mérget vehetsz!
Viszont: kb. ennyien pártoltak most el a baloldaltól is, és ők se lesznek ettől még lelkes Fizess támogatók.
Szerintem az a legvalószínűbb, hogy a következő választáson lesz a legkevesebb szavazat a rendszerváltás óta, mert nagyon sokan egyszerűen el sem mennek választani.
Akik elmennek, azok meg azért, hogy beikszeljék a Fizesst.
Elvégre tényleg nincs választás, vagy rájuk szavazol, vagy senkire! És ez egy nagyon szomorú helyzet, de reális.
Úgyhogy én egyrészt elsöprő Fizess győzelmet várok, másrészt szánalmasan alacsony részvételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!