Mit gondoltok, melyik pártra szavazzak majd elsőként 2018-ban?
Idén lettem 18 és innentől kezdve már én is szavazhatok, hisz tudtommal rám is igazak már a szavazati jogi feltételek. Nos, én 18-ban mindenképp élni akarok e jogommal, csak jelenleg fingom sincs h kire szavazzak, mer a mostani partokbol egyikre se tudok jo szivvel szavazni.
Az biztos, hogy a ket fo tolvajokra, a Fideszre es a balliberalis csurhere (MSZP, DK, Egyutt, Libsik es a tobbi kisebb-nagyobb csatlosaik) nem fogok szavazni, hisz nekik koszonheto az a sok kar, ami az elmult 26 evben tortent. Mindkettejuknek volt lehetoseguk rendbe rakni a dolgokat, de egyikuk se elt vele, hanem szetraboltak, sot a Fidesz meg a sajat "kepere" formalta az orszagot az uj alkotmannyal, a haverokkal es a kulonbozo allamostitasokkal. Tehat roviden szolva ez mar most biztos, h erre a ket tolvajbandara (akar kulon indul a baloldal, akar osszefogva) nem fogok ikszelni.
A parlamenti partokbol ott van meg a jobbik es az lmp. A jobbikra szintugy nem szavazok, mer nekem tul radikalisak es anno voltak eleg csunya dolgaik, amikor meg huligankodtak es kulonbozo "nagymagyar" felvonulasokat rendeztek, szoval arra se fogok. Marad az LMP, nekem kezdetben szimpatikusnak tuntek, am az ido folyaman egyre jobban tavolodtam toluk is, mert lattam h komolytalan part, amely semmit nem tud elerni, plusz ami meg megnagyobb baj szamomra, h balos gazdasagpolitikat folytat, en meg a kapitalizmus hive vok, valamint olyan partokat tart peldakepnek, mint a Sziriza, amelynel lattuk h mit muvelnek ott.
Tehat jelenleg egyik parlamenti partra se tudnek jo szivvel szavazni.
Én legszivesebben egy valodi konzervativ-liberalis (vagy liberal-konzervativ) partnak orulnek, amely nyugatbarat es a szabad piacgazdasagot folytatja az allamositas helyett. Tehat igy elnezve mindenkepp olyan partra szavaznek, ami igy a Fidesz es a Liberalisok kozott van, nagyjabol mint a brit Konzervativok, a CDU,a lengyel Tusk-fele PO vagy akar az amcsi Republikanusok. Magyarul gazdasagilag liberalis, tarsadalmilag inkabb konzervativ, de ott se mindenben. Ilyen jelenleg talan a MOMA az, meg olvasva a programukat nekem szimpatikusnak tunik, mer ott a Bokros, aki tudtommal anno kivezette valamennyire hazankat a szarbol, de az a baj h meg az 1%-ot se eri el a part.
Eppen ezert nagy gondban vok, mert a nagypartokra nem akarok szavazni,a kicsiknel meg vannak szimpatikusak, de azoknak eselyuk sincs.
Tudom h van meg bo masfel ev a szavazasig es addig meg barmi lehet (akar egy uj part is megalakulhat), de en legkesobb a jovo ev vegeig elakarom donteni h kire szavazzak.
Tudom, kicsit hosszu a szovegem, de az infok alapjan ti mit ajanlotok,kire szavazzak majd?
2016-07-09 08:15:
És a rövid távú történelem nem az MSZP-t, az MSZP félelmét igazolta??
Tömjén idecsábított a december 5-i népszavazás után/miatt csalódott - Ha nem csalódott, addig hergelte Őket, amíg a pártszövetség elvakult és az orrukig sem látó híveivé váltak. - határon túli embert. Most olvastam, hogy rövidesen további 500 ezer potenciális szavazógép kap/hat/ majd magyar állampolgárságot.
1. A Fideszre kell szavazni mert O.V.-nak még 4 gyerekét ki kell stafírozni.
2. A Moma jó ötlet. Elképzeltem ahogy Matolcsi Gy. kioktatja Bokros L.t a nemzetgazdaságról.
3. A Kétfarkú kutya pártja. Tudtommal ők még nem álltak be senki mögé- mellé.
a, Nálam az Mszp-Dk leszerepelt a devizahiteles szívatással.
b, A Fidesz sajnos nem érdemli meg, hogy maradjon mert visszaéltek a választók bizalmával.
3. A Jobbiknak nincs semmi vezetői tapasztalata. Azt sem igen tudjuk kik lennének a legfontosabb poziciók vezetői: Eü, oktatás, pénzügy- gazdaság, belügy, külügy.
Ahogy figyelem az ígérgetéseket (RTL/Baló) abból nincs hiány. Ám ezeknek mind költségvonzata is van. Számolta- e már valaki, hogy mindez mibe kerülne?
c. Nem hiszek a nagy összeborulásban. A sok féle elképzelést összefésülni kevés a 4 év. Amelyik párt beadta a derekát valamelyik másiknak én arra nem szavazok, mert számomra az megalkuvás aminek csak a hatalomra jutás a célja.
Az is biztos, hogy egy kormányváltással elkezdődik egy újabb 8 évezés. Az első 2 év eltelik azzal, hogy kiismerjék, feltalálják magukat. Megint lemegyünk a béka fenekéig.
Viszont minél tovább maradnak a mostaniak annál nehezebb lesz leváltani őket. A hatalomvágy már csak ilyen: aki belekostol nem tud szabadulni tőle.
Szóval lehet még itt érdekes helyzet ápr. 9.- től kezdve
Olvastam egy ket jo gondolatot ket evvel ezelotrol es most a napokban is.
Szavazópolgárkent harom dolgot tehetsz:
1, elmesz szavazni es szavazol arra akire akarsz
2, elmesz szavazni de ervenytelen szavazatot adsz le amivel jelzed h te voltal szavazni de nem tudtal kire, ez is egy visszajelzes.
3, nem mesz el szavazni azaz nem elsz az allampolgarsagi jogoddal es lehetosegeddel.
Szerintem a 3. lehetoseg a legrosszabb amit tehetsz. Ertem azokat akik nem mennek el mert azt gondoljak, hogy nincs jo alternativa de ezzel kivonod magad a felelossegvallalsbol es azt sugalod h teged nem erdekel mi lesz az orszaggal. Azokat egyaltalan nem ertem, akik azt mondjak h nem mennek el mert ugyse egy szavazaton fog mulni. Tudatlan, primitiv felfogas.
Ha tisztaban vagy vele h egyik alternativa se jo, akkor ervenytelen szavazatot adsz le amire keszul felmeres. Tudni fogjak h voltal szavazni es beleszamolnak.
Mi van akkor ha szavazni akarsz mindenkepp de meg most se tudod kire akarsz szavazni?
Mindenek elott azt dontsd el h maradjon e a fidesz vagy ne. Ha nem akkor nincs sok valasztasod, ugy ahogy akkor se ha igen. Ha azota szimpatizalsz a fidesszel akkor szavazz ra, ha nem akkor csak annyit tehetsz, h egyeniben a legeselyesebbre szavazol illetve a legeselyesebb partra.
Ez azert van mert mas dolog ha alamfot valasztunk es mas ha kormánytváltunk.
Egyenlo eselyeknel arra kell szavazni aki a legszinpatikusabb de most nem ez van. Sanszos, hogy a fidesz fog nyerni es kerdeses h ketharmaddal e vagy nem. Arra nagyon keves esely van h egy masik part kormanyt tud alakitani.
Harom kimenetele van a valasztasnak, az egyik az h fidesz nyer ketharmaddal amibol diktatura is lehet, es mint irtak az unios tagsagunkat is fenyegetheti. Nyerhet a fidesz ketharmad nelkul ami meg mindig veszelyes lehet de egy osszetarto ellenzek segithet a helyzeten, kar h ez nincs. A fidesz elveszti a valasztast de mivel egyik ellenzeknek sem lesz meg az elegendo szavazata h kormanyt alakitson koalicioban kell kormanyozniuk az orszagot ami nehezen mehet jol mivel nincsen osszetarto ellenzek de legalabb nem a fidesz lesz egyeduralmon.
Ahoz hogy ezt eldontsd probald meg figyelmen kivul hagyni a migrans es soros propagandat es az ellenzek lejaratasait. Senki se akar migransokat de ennek nem az a megoldasa h a fideszre szavazol mert a fidesz csak elhiteti a neppel h az ellenzek azt akar. Egyik part se akar betelepiteseket es mindegyik ellenzeki part osztja ebben a fidesz nezeteit.
Toltsd le appstorebol vagy playstorebol a szavazzapp-ot aminek kitoltesevel megtudhatod h melyik part programja all hozzad a legkozelebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!