Feministák! Mit gondoltok a kvótáról?
Nem támogatom a női kvótát.
Nem kell többletjog a nőknek (sem), esélyegyenlőség kell.
Nő vagyok amúgy.
"A kérdés az, hogy ha van női kvóta, miért nincs más ezer és egy kvóta?"
Nincsen női kvóta, tehát hogy lehet ez a kérdés?
Amúgy ez a kvótadolog nagyon érdekes, és szerintem a demokráciának jót is tenne, ha lennének különféle kvóták. Ugye most a képviselők pártok illetve földrajzi terület szerint ülnek a parlamentben. Nem lenne jobb ha inkább társadalmi csoportok szerint ülnének bent? Nem, vallás, népcsoport, de akár munkahely szerint? Ha lenne mondjuk egy pedagógusfrakció, aiknek a tagjait a pedagógusok választanák maguk közül? Szerintem hatékonyabb rendszer lenne ez, mint ami most van, azaz megválasztunk 200 szavazódroidot, akiknek közük sincs a társadalom összetételéhez.
Hát hogy feministának mondom-e magam, az attól függ hogy épp mit értünk a szó alatt. Sajnos ez elég széles határok között mozog jelenleg.
A kvótára a tökéletes kifejezés: "soft bigotry of low expectations"
A nőknek extra helyeket kell biztosítani, mert maguktól nem képesek teljesíteni. Nem tudom van-e ennél lekezelőbb dolog. Ráadásul elveszi az értéket azoktól, akiknek nem kellett a kvóta. A munkáltató ránéz a diplomára, vagy egy előző munkahelyre, ahova kvóta van, és azt gondolja, "hmmm, nő, biztos csak a kvóta miatt jutott be". Rettenetesen unfair dolog mind a férfiakkal, mind a nőkkel szemben. Szerencsére ma már nem igazán létezik ilyesmi. Én legalábbis nem tudok így hirtelen olyan munkahelyet, egyetemet, vagy bármit mondani, ahova kvóta van.
"Nem kell többletjog a nőknek (sem), esélyegyenlőség kell."
A születéstől fogva nincs esélyegyenlőség, mert más genetikájúak vagyunk, mások a testi-lelki paramétereink, más környezetbe, országba, kultúrkörbe, történelmi korszakba születtünk.
Esélyegyenlőség soha nem volt és soha nem lesz, mert nincs két azonos ember és élethelyzet.
Hiába mondom egy srácnak, hogy az esélyegyenlőség jegyében a 160 centijével center lesz, ha még irányítónak is alacsony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!