Mit gondoltok erről? (alapjövedelem, link a leírásban)
Az a baj, h én nem hiszek ebben.
Havi 75 ezerrel kitörölheted a segged.
De tény, h munka se nagyon lesz idővel, fejlett országokban szerintem 50 év aztán simán hihető az 50%-os munkahely szám csökkenés.
Persze, benne lennék, pár feltétellel:
1, Személyi jövedelemadó teljes eltörlésével
2, Nyugdíjrendszer felszámolásával
3, Eü-s ellátás fizetőssé tételével, kivéve alapellátás
Így spóroltam 3000 Mrd-ot az államkasszának, abból ez megoldható lenne, csak utána senki ne ugasson azért, hogy 40 millió egy szívműtét.
Bőven jó arra, hogy ne hallj éhen.
Pár emberrel összeköltöztök egy kéglibe, és az is kijön.
Picit dolgozol mellé, és lám.
Nekem ez tetszene:
Ne dolgozz pénzért.
De csinálj valamit, ami érdekel, ami tetszene, ami hasznos. (szociális segítés, gyerekekre vigyázás, szemétszedés, kertészkedés, tedd rendbe a házadat) Mondjuk heti 3 napban.
Én az alapjövedelmet alapjába véve egy nagyon jó ötletnek tartom.
Fontos leszögezni azt, hogy a mértéke mindig pont csak akkora, hogy az alapvető létszükségleteket elégíthesse ki. Tehát ezzel nem szűnne meg a munkára való motiváció.
Az emberek felszabadulnának, végre jobban eltudnák dönteni azt, hogy mihez akarnak kezdeni az életükkel, mert nagyon sokan vállalnak munkát csak azért mert a levegőben lóg az éhenhalás. Nagyon sok élet vesz így kárba.
Mondjuk a cigányok ettől se dolgoznának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!