Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mit gondoltok, melyik pártra...

Mit gondoltok, melyik pártra szavazzak majd elsőként 2018-ban?

Figyelt kérdés

Idén lettem 18 és innentől kezdve már én is szavazhatok, hisz tudtommal rám is igazak már a szavazati jogi feltételek. Nos, én 18-ban mindenképp élni akarok e jogommal, csak jelenleg fingom sincs h kire szavazzak, mer a mostani partokbol egyikre se tudok jo szivvel szavazni.

Az biztos, hogy a ket fo tolvajokra, a Fideszre es a balliberalis csurhere (MSZP, DK, Egyutt, Libsik es a tobbi kisebb-nagyobb csatlosaik) nem fogok szavazni, hisz nekik koszonheto az a sok kar, ami az elmult 26 evben tortent. Mindkettejuknek volt lehetoseguk rendbe rakni a dolgokat, de egyikuk se elt vele, hanem szetraboltak, sot a Fidesz meg a sajat "kepere" formalta az orszagot az uj alkotmannyal, a haverokkal es a kulonbozo allamostitasokkal. Tehat roviden szolva ez mar most biztos, h erre a ket tolvajbandara (akar kulon indul a baloldal, akar osszefogva) nem fogok ikszelni.

A parlamenti partokbol ott van meg a jobbik es az lmp. A jobbikra szintugy nem szavazok, mer nekem tul radikalisak es anno voltak eleg csunya dolgaik, amikor meg huligankodtak es kulonbozo "nagymagyar" felvonulasokat rendeztek, szoval arra se fogok. Marad az LMP, nekem kezdetben szimpatikusnak tuntek, am az ido folyaman egyre jobban tavolodtam toluk is, mert lattam h komolytalan part, amely semmit nem tud elerni, plusz ami meg megnagyobb baj szamomra, h balos gazdasagpolitikat folytat, en meg a kapitalizmus hive vok, valamint olyan partokat tart peldakepnek, mint a Sziriza, amelynel lattuk h mit muvelnek ott.

Tehat jelenleg egyik parlamenti partra se tudnek jo szivvel szavazni.

Én legszivesebben egy valodi konzervativ-liberalis (vagy liberal-konzervativ) partnak orulnek, amely nyugatbarat es a szabad piacgazdasagot folytatja az allamositas helyett. Tehat igy elnezve mindenkepp olyan partra szavaznek, ami igy a Fidesz es a Liberalisok kozott van, nagyjabol mint a brit Konzervativok, a CDU,a lengyel Tusk-fele PO vagy akar az amcsi Republikanusok. Magyarul gazdasagilag liberalis, tarsadalmilag inkabb konzervativ, de ott se mindenben. Ilyen jelenleg talan a MOMA az, meg olvasva a programukat nekem szimpatikusnak tunik, mer ott a Bokros, aki tudtommal anno kivezette valamennyire hazankat a szarbol, de az a baj h meg az 1%-ot se eri el a part.

Eppen ezert nagy gondban vok, mert a nagypartokra nem akarok szavazni,a kicsiknel meg vannak szimpatikusak, de azoknak eselyuk sincs.

Tudom h van meg bo masfel ev a szavazasig es addig meg barmi lehet (akar egy uj part is megalakulhat), de en legkesobb a jovo ev vegeig elakarom donteni h kire szavazzak.

Tudom, kicsit hosszu a szovegem, de az infok alapjan ti mit ajanlotok,kire szavazzak majd?

2016. júl. 8. 13:13
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
És te kire szavaznál?
2016. júl. 8. 14:49
 12/29 anonim ***** válasza:

Én nem értek hozzá. Nem jártam utána,hogy melyik kormány mit hírdetett meg,milyen gondokkal vette át az országot és adta tovább. Annyit viszont tudok,Hogy Gyurcsány rengeteg ötlete akadt meg a Fidesz miatt.

[link]

[link]

Szlovákia most jobban áll gazdaságilag,ha figyelembe vesszük,hogy feleakkora területileg is és lakosság szempontjából.

De itt az ideje,hogy olvaskodjak. :-)

Bokrosról én sem tudtam.

orbán és Gyurcsány érdekelt.

Most már mindegyik a rendszerváltás óta,csak találjak oldalt,ami elmagyaráz midnent. :-D

2016. júl. 8. 14:49
 13/29 anonim ***** válasza:
85%
Ja igen. Gyurcsánynak azért is volt nehéz kezdeményezni és átverekedni a terveit a parlamenten,mert sosem volt kétharmada. A Fidesznek viszont kétszer egymás után. Ami kb annyit jelent,hogy kapjátokbea... az lesz,amit éna karok.
2016. júl. 8. 14:51
 14/29 A kérdező kommentje:
Magyarul a DK-ra szavaznál?
2016. júl. 8. 15:21
 15/29 anonim ***** válasza:
28%

Először várd meg, hogy milyen pártok tudnak majd elindulni, utána még mindig lesz elég időd dönteni. Pár támpontot tudok adni, oldaliságtól függetlenül:

- Ha korábban hatalmon volt már, és nem tetszik amit csinált, ne szavazz rá.

- Ha nincs értékelhető programja, ne szavazz rá.

- Egy sima gugli keresés ha talál valami botrányt velük kapcsolatban, ne szavazz rá.

Ez kiszűri a legtöbb pártot, fél tucat, ha marad.

2016. júl. 8. 16:02
 16/29 anonim ***** válasza:
Végül valószínűleg az LMP lesz, alapvetően szimpatikusak, és a bejutásuk nagyban segítené a célomat.
2016. júl. 8. 20:38
 17/29 anonim ***** válasza:
20%

Igazad van, kérdező, de ne felejtsd el, bár még túl fiatal voltál, de az MSZP-re jellemző volt, hogy a magyarság ellen tett lépéseket, pl. 2004-ben a külhoni magyarok ellen uszított, és máskor is. Szanyi kapitány nemrég a magyar focit gyalázta... És bár hatalmas méretű a lopás és Viktor autokráciája, az MSZP eladósította és majdnem államcsődbe vezette az országot. Úgyhogy még köztük is vannak különbségek.

A Jobbikban nincs igazad. Az, hogy radikális valaki, még nem elítélendő, főleg a mai helyzetben, amikor egy ilyen párt kellene. A Magyar Gárdára pedig volt/van igény.

Az LMP-re szavazás típushiba, az LMP-t nem véletlenül nevezik sokan SZDSZ 2-nek. Márpedig az SZDSZ egy nagyon rossz, nagyon liberális, nemzettelen párt volt. Nyilvánvaló, hogy az SZDSZ bukása miatt alakult az LMP, épp abban az évben, hogy keressenek még az ifjú liberálisok egy kis pénzt, de ez egy tisztán liberális párttal már nem ment volna, arra már senki sem volt vevő. Ezért kitalálták, hogy ők "zöldek", ami kb. semmiben nem nyilvánul meg, viszont annál liberálisabbak. Emblematikus vezetőjük az ultraliberálisnak mondható TASZ vezetője volt az LMP előtt.

Nem értek egyet a nyugatbarátsággal, ha a Nyugat a Merkeleket jelenti, akik millió számra telepítik be a hazájukba a teljesen más, beilleszthetetlen tömegeket, vagy ahol még a szélsőjobboldal is cionista. A liberalizmusnak szintén leáldozott.

Szerintem szavazz egy magyar pártra, egy tisztességes pártra, amely az emberekért van. Magyarul a Jobbikra. Ez az egyetlen jó választás.

2016. júl. 9. 08:15
 18/29 anonim ***** válasza:
93%
Lesznek egyáltalán országgyűlési választások 2018-ban?
2016. júl. 9. 13:28
 19/29 anonim ***** válasza:
94%

Elolvastam a Bokros Lajos MOMA pártjának programját és az előző kormányok cselekedeteinek elemzését a részükről.

Szimpatikusak. :-D

Túl,hogyismondjam.... Túl szép,hogy igaz legyen párt.

Ha a fele megvalósulna annak,amit írnak soha többé nem vltanánk le őket. :-)

2016. júl. 10. 23:55
 20/29 anonim ***** válasza:
94%

2016-07-09 20:13

Miért, megint világvége várható?

Nem, totalitárius diktatúra. 2017-ben Áder elnöki mandátuma lejár, és második ciklust nem vállal, mert „Viktor nem engedi.” (Nem a „ballib” hangoztatja, a tűzhöz nagyon közel ülők „szólták el”" magukat.)

Ekkor Magyarország törvényesen, alkotmányozó többséggel megválasztott miniszterelnök, putyini trükkökkel, Dél-amerikai mintára (Ahol - akárcsak az USA-ban - nem létezik miniszterelnöki pozíció, a közvetlenül megválasztott államfő igen széles jogkörrel, nem ritkán 7 éven keresztül kormányoz, és egyszer - azért csak egyszer, hogy a látszat demokrácia megmaradjon - újraválasztható, mégsem az USA lekopirozása.) államfőt, elnököt csinál/tat/ magából. Ez megzavarja mind az ötéves elnöki ciklusok, mind a négyévenkét esedékes parlamenti választások rendjét, így a 2018-as választások elmaradnak, majd a leendő elnök rendeletekkel fog kormányozni.

Az sem elképzelhetetlen hogy az elnök maga fogja kijelölni, kinevezni a látszat-Parlament tagjait, és miután egy ilyen országot páros lábbal tesznek majd ki az Unióból - beleértve a Schengen-i tagságot is - és az elképzelhető legtöbb nemzetközi szervezetből, a tekintélyelvű kormányzásnak nem lesz felső határa.

2016. júl. 11. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!