Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mivel magyarázható szerintetek...

Mivel magyarázható szerintetek a Jobbik népszerűségvesztése, és gyengülése?

Figyelt kérdés

Lehetséges okok:

-oroszbarát politika

-a kezdeti időkhöz képest már nem annyira radikálisak, így elfordulnak tőlük az eddigi szélsőségesebb támogatóik

-új támogatókat nem tudnak szerezni a párt általános rossz megítélése miatt

-sok az utóbbi időkben a botrányuk (kémügy, Rikárdó-ügy, Duna-parti cipők emlékművének megalázása, stb.)

2015. márc. 30. 12:17
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a Jobbikot pont ez az állapot erősíti, hogy "mintha pártszakadás szélén állna" :amikor a baloldal elkezd általánosítani, hogy: "aki Jobbikos az rasszista, zsidógyűlölő..." akkor aki a Jobbikot a néppárti vonásai miatt(program, konstruktív ellenzék) miatt kedveli az úgy érzi (teljes meggyőződésből), hogy meg kell védenie a Jobbikot

A szélsőséges rész, pedig úgy látja, hogy a párt nem tolódik, mivel még mindig ugyanaz a megítélése.

2015. márc. 30. 14:31
 22/32 anonim ***** válasza:
32%

"Köszönöm, hogy elismerted, hogy igazam van."

Miért nem szóltál, h hülye vagy? Akkor nem strapálom magam.

2015. márc. 30. 14:32
 23/32 anonim ***** válasza:

# 21

Rövid távon ez erősíti, de hosszú távon gyengíteni fogja. Nem lehet egy párt egyszerre szélsőjobb és jobbközép. Erre előbb-utóbb a választók is rájönnek.

2015. márc. 30. 14:37
 24/32 anonim ***** válasza:
42%

"Miért nem szóltál, h hülye vagy? Akkor nem

strapálom magam."

A szőrözés mellett befutott a személyeskedés is, tipikus "kifogytam az érvekből és képtelen vagyok elismerni, hogy nincs igazam" viselkedés.

Én az álláspontom továbbra is fenntartom, az index nem hiteles, hiszen aki információkat szándékosan elhallgat, az nem lehet az, ezt bárki beláthatja.

2015. márc. 30. 14:48
 25/32 anonim ***** válasza:

A Jobbik most pontosan azt a nehéz lépést próbálja megtenni, hogy egy parlamenti bejutásért küzdő rétegpártból egy - akár - kormányzásért küzdő néppárttá váljon.

Ez szükségszerűen azzal jár, hogy az eddigi nézeteiket "fel kell puhítani", kompromisszumokat kell kötni, hogy szélesebb köröknek is elfogadhatók legyenek. Ennek velejárója, hogy a radikálisabb kommunikációra fogékony bázisuk egy részét viszont elveszítik. Szóval az átmeneti népszerűségvesztés részükről valószínűleg a terv része, egyáltalán nem probléma. Az igazi kérdés, hogy ezért cserébe a Fidesz elbizonytalanodott szavazói közül mennyit tudnak elcsábítani.

A másik komoly probléma, hogy "nagy pártként" nem csak egy-két akut problémára, hanem MINDEN problémára választ kell majd adniuk, ehhez pedig programra, szakemberekre, és mindenekelőtt pénzügyi háttérre van szükségük. Ennek felépítése még a népszerűségszerzésnél is nehezebbnek tűnik. Vonának valószínűleg emiatt sokkal inkább fáj a feje, mint hogy néhány skinhead kiábrándult a pártból.

2015. márc. 30. 14:50
 26/32 anonim ***** válasza:
Akkor gondolom azzal is tisztában vagy, hogy egyik jobboldali hírportál sem hiteles a te definíciód szerint? Mindegyik valamilyen szempont szerint válogatja a híreit, nem lesz tökéletesen objektív hírforrás..
2015. márc. 30. 14:50
 27/32 anonim ***** válasza:
57%

14:50

Ki mondta, hogy hitelesek?

De neked meg arról nincs fogalmad, amiről beszélek.

Az, hogy az index nem hozza le, hogy mit csinál napról-napra a Jobbik teljesen rendben van, mert pont nem érdekli őket.

De itt nem arról van szó, hanem amikor lehoznak egy hírt, de úgy, hogy kényesen ügyelnek arra, hogy ne legyen már pozitív a Gárda, azért az....

Vagyis legyen, de ne emlegessük már akkor úgy ezek után az indexet, hogy "hiteles", mert ahogy mondtam, amcsi liberális ismerőseim ezen hasukat fogva röhögnek.

A másik probléma meg az, hogy te a leírtak alapján abban a hitben vagy, hogy te egy felvilágosodott, józan gondolkodású, hiteles forrásokból tájékozódó egyén vagy.

Közben meg elég messze állsz tőle.....

Kb annyira vagy vicces mikor az oldal szintén felvilágosodott magukat liberálisnak valló hozzászólói rasszista magyaroznak.

Vágod hogy mi ezzel a baj?

Mert volt már aki meg akarta magyarázni...

2015. márc. 30. 15:09
 28/32 anonim ***** válasza:
Bocsi hogy közbeszólok, de ebből a szempontból szerintem nem létezik teljesen objektív és minden szempontból hiteles lap/oldal nemhogy Magyarországon, a világon se. Minden szentnek maga felé hajlik a keze. Ettől függetlenül szerintem az index abszolút a megbízhatóbbak közé tartozik, s ha nem is teljesen objektív, legalább megpróbál az maradni. (Mielőtt páran nekem ugranának: Nem, nem vagyok gonosz hazaáruló libsi, sőt, a Jobbikra szavaztam)
2015. márc. 30. 15:22
 29/32 anonim ***** válasza:
0%

Kérlek mutasd meg, hol írtam én azt, hogy úgy gondolom, hogy felvilágosodott, maximálisan tájékozott egyén vagyok. Ja, sehol. A telepátiát az ezotéria rovatban tessék gyakorolni. De ha már itt tartunk, olyan nincsen hogy valaki általánosan hiteles forrásokból tájékozott tudna lenni. Engem érdekel a szakmám miatt 2-3 téma, aminek heti szinten utánanézek, és kijelenthetem, hogy azon területeken igenis megfelelő pontos és friss információkkal rendelkezem. De mindenről? Ha a nap 24 órájában híreket olvasnék és hasonlítanék össze, akkor se tudnám összehozni..

Az amcsiknak meg a saját házuk táján kéne előbb körülnézni, amíg a Fox News néha a kurucot is túlszárnyalja a hülyeségeivel nincs nagyon miről beszélnünk.

A gárdát meg nem kell nagyon feketíteni, egy nyíltan szélsőjobboldali eszméket valló párt paramilitáris jellegű szervezete volt. Akármit csináltak pluszban, ez épp elég indok arra, hogy egy normális ember fejében megszólaljon a vészcsengő.

2015. márc. 30. 15:24
 30/32 anonim ***** válasza:
Sztem azert lehet, mert a part egyre jobban merul bele a valodi politikaba, ennek megfeleloen nemileg csiszolodtak is, az eddigi tabora szamara viszont az ilyesmi kicsit tul komplikalt, ok ettol konkretabb dolgokra fogekonyak csak, mint a "nincs penzem, mert a zsidok kizsakmanyolnak" tipusu gondolatmenetekre...ami ettol kezd osszetettebb lenni azt mar nem ertik, amit meg nem ertenek, azt nem kedvelik, mert rossz, zsido, cigany, jiddis, kommunista, satani (megfelelo alahuzando)
2015. márc. 30. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!