Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért nem lehet a Jobbik...

Miért nem lehet a Jobbik kormányzó erő?

Figyelt kérdés
Normális indokot még nem hallottam. Szerintem simán lehet...pláne, hogy nincs és nem lesz más alternatíva 2018-ban.

2014. dec. 23. 09:06
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
91%

#9 Szerinted ki a szélsőséges?

Aki ugyanazért a bűnért enyhébb (vagy semmilyen) büntetést oszt ki cigányoknak, mint magyaroknak, vagy aki mindenkit egyenlőként kezel?

Aki korlátozza a szólásszabadságot, vagy aki támogatja?

Aki elérhetetlenné kíván tenni sajtótermékeket pusztán a véleményük miatt, vagy aki minden véleménynek helyt adna?

Aki gyalázza a saját (?) nemzetének jelképeit, vagy aki tiszteli őket?

Aki kirekeszti a hazafias nézeteket valló embereket, vagy aki maga is hazafias beállítottságú?

2014. dec. 23. 11:43
 12/30 anonim ***** válasza:
90%
Ja, és ha a rasszizmust nem csípik Európában, akkor hogyhogy nincs egy szavuk sem a Benes-dekrétumok, a délvidéki magyarverések vagy az erdélyi magyarok megalázása ellen?
2014. dec. 23. 11:49
 13/30 anonim ***** válasza:
17%
A szélsőségest úgy értettem, hogy a 21. században egy olyan párt ami azt hangoztatja, hogy ő kasztrálná a kisebbségeket, meg kitudja még hány hasonló hajmeresztő állításokat tesz, az nem hiszem, hogy említésre méltó támogatottságot fog tudni szerezni, nemcsak hogy Európai szinten, de országon belül sem. Az utóbbi választási eredmények is azt támasztják alá amit írtam. Szerintem a Jobbik csak úgy tudna elérni valamit, ha változtatna ezen a rasszista, és túlzottan hazafiasnak mutatott renoméján, mert az már inkább kínos mint hiteles.
2014. dec. 23. 12:45
 14/30 anonim ***** válasza:
91%
Mikor hangoztatott olyat a Jobbik, hogy kasztrálná a kisebbségeket? Ők az erőszaktevőket kasztrálnák, az már más kérdés, hogy ezek között is elég sok a cigány.
2014. dec. 23. 12:53
 15/30 anonim ***** válasza:
88%
A visszaeső pedofilokon végeznének kémiai kasztrálást. Szerintem kicsit fontosabb a gyerekek védelme, mint hogy egy beteg ember ki tudja élni a vágyait ezzel tönkretéve egy másik embert egész életére. Bár meglehetősen középkori gondolkodás. Lehet jót tesz a fiataloknak ha megerőszakolják őket.
2014. dec. 23. 13:02
 16/30 A kérdező kommentje:
Eltertetek a targytol...Vitazni privatba...ha kerhetem. KOSZI
2014. dec. 23. 13:09
 17/30 anonim ***** válasza:
92%
Lehet, hogy ők is a haverjaiknak osztogatnák a pozíciókat, de ők csak azért, mert megbízhatóak. A többi párt azért, hogy lophasson. Nekik, utóbbiaknak elvei sincsenek. A Fidesz Zoltainak ad milliós fizetést, a politikai ellenfelének, csak hogy ne kritizálják annyit. Tényleg vannak radikális elképzelései a Jobbiknak, de azért nem annyira szélsőségesek vagy rasszisták. Meg remélem, nem gondolják komolyan, hogy kilépünk az EU-ból meg a NATO-ból (!). Utóbbi hatalmas hiba lenne. Az EU-dologban meg egyszerűen át kell gondolni az előnyöket, a hátrányokat, a várható következményeket. Most, hogy beléptünk, sokkal nehezebb kimaradni belőle, bosszút állnának. De tény, hogy semmivel nem állunk előrébb gazdaságilag. Utazhatunk útlevél nélkül és dolgozhatunk külföldön. Viszont a hazai konkurenseket kinyírják az erősebb nyugatiak, a gazdaságunkat gyarmatosították, ágazatokat tettek tönkre. Én így tudom.
2014. dec. 23. 13:14
 18/30 anonim ***** válasza:
91%
A tárgyra térve: a média miatt. Ha ez a nagyfokú agymosás nem lenne, és mindenki tudná, mi a jó neki, a Jobbiknak 2/3-os többsége lenne a parlamentben.
2014. dec. 23. 13:16
 19/30 anonim ***** válasza:
79%
Lehet kormányzó erő, de nagyon, nagyon nehéz egy szélsőségesebb, nem populista pártnak annyi szavazatot szereznie. Már ez a 20-22% is szép teljesítmény. Ha a Fideszt is nagyon megutálnák, és a válság elmélyülne, akkor talán. Megnyerhetik a választásokat, de félő, hogy a két maffiózó, összefonódó párt és a többi összefogna ellene. Bár most az új választási rendszerben nem kell sokkal nyerni, hogy 50%-a legyen valakinek. Az előző rendszerben valószínű, hogy MSZP-Fidesz koala jönne létre egy Jobbik-győzelem után. A Nyugat ajvékkampányba kezdene, talán szankciókkal is sújtanának rasszistázás módszerével, de elviselnénk. Bár most Oroszországot is majdnem csődbe vitték a tőzsdén... (Bár szerintem Oroszország tényleg bűnösebb, mint a Nyugat, történelmileg nem az ő területe, és nem omlana össze a világ, ha Ukrajna NATO-tag lenne)
2014. dec. 23. 13:21
 20/30 anonim ***** válasza:
91%

"Ilyen pártnak nincs helye európában. Ha megnézed, a világon sehol nem kerül vezető helyre olyan párt, ami szélsőséges nézeteket vall, akkor a jobbik miért lenne kivétel? A rasszizmust nem nagyon csípik nyugaton azt tudtad?"

Ott volt pl. a tótoknál az alkesz pártja, sőt a kedvenceiteket is körbevették betonfallal, és ez volt 2 éve kb.

És miben vagy biztos a többiben is?

Még lesz egy ideig multitusz aztán lehet nem úgy lesz mint ahogy elképzelitek.

2014. dec. 23. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!