Miért szereti a Jobbik Horty Miklós kormányzót?
mert trianon után újraépítette az országot
leverte a vörösöket, azért
1. válaszoló - Bethlennek is volt azért szerepe az újjáépítésben lásd: konszolidáció
2. válaszoló - ebben van valami, de valahol olvastam, hogy nem tartották azt be olyan szigorúan Magyarországon
Hát akkor lássuk.
1. Királypártiak nem véletlenül gyűlölték, mert IV.Károlyt és csapatait kétszer is visszaverte (Budaörsi csata).
2. A vidéki zsidóságot gyakorlatilag teljes egészében elhurcoltatta. A pestieket nem, de azokat bezárták a gettóba, aztán nagyon sokat legyilkoltak közülük a nyilasok (Dunába lőtték őket válogatás nélkül (öregek, betegek, mindegy volt).
3. A Trianon előtti Magyarország területeinek egy részét visszaszerezte (Bécsi döntések) Hitler segítségével. (Felvidék, Észak-Erdély). Aztán amit ott elszenvedett megtorlásokban a helyi lakosság ezért, az nem érdekelte.
4. Hitler utolsó csatlósa: 200 magyar katona halála a Don-kanyarban, a Szovjetunió németek által megszállt területén.
5. Budapest és az ország teljes pusztulása, gyakorlatilag a nulláról kellett mindent újjáépíteni.
Hát tessék, Horthy és körének ezek a főbb tettei, ezt a tömeggyilkost kell dicsőítenie a Jobbiknak? Hogy hol tanultak történelmet, azt nem tudom, de nagyon ostoba népség az, amelyik ennyit sem tud.
utolsó előtti válaszoló - nem 200 ember, hanem 200 000 volt Donnál
utolsó válaszoló - tanultam a budaörsi csatát, köszi (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!