Ugye a DK-s Gyurcsányka és az MSZP most nem örül, hogy nem lesz min lovagolni?
Netadót visszavonták, kb ennyi volt a tüntetéses időszak meg az emberek nagy összefogása az orbán rendszer ellen :D Vicces ez a ballibsi bagázs :D
És még mindig nem vagyok fideszes.. :D
Az a vicces, hogy te mennyire nem tudsz mondatot értelmezni.
Nem azt mondták, hogy "Rossz ötlet volt, visszavonjuk, nem lesz ilyen", hanem azt, hogy "Ebben a formában nem vezethető be" (mint ahogy előttem is írták).
Ha végig gondolod a mondatot, ez azt jelenti, hogy majd kitalálnak egyéb módot, ahogy be lehet szedni ezt a pénzt.
De azért csak örülj, nem akarom én elrontani a kis gyerekes örömödet. :-)
Örülök is :D Ám, nem fogják bevezetni, mert túl nagy az ellenszél.
Itt nem egy társadalmi csoport és pártpolitikai erő tiltakozik. De a netadó helyett lesz másféle adó, így kár volt tüntetni a ballibsiknek...mert valamilyen másik adó ígyis-úgyis lesz.
Orbán Viktor jól döntött, mint mindig!
Akkor sem lett volna baj, ha lett volna netadó, mert abból a beszedett pénzből internetházlózat bővítésre ment volna el sok összeg, így csak fejlődött volna az ország!
De netadó nélkül is jó lesz! A lényeg, hogy Orbán Viktor tényleg csak a népnek akar jót! és meghallgatja a népet! nema tüntetőket, mert annak nagyrésze mocskos libsi volt, hanem más embereket a nemzeti oldalról...köztük újságírókat, tévéseket!
Igen!
Végre, elvtársak, most mondjuk kórusban:
Éljen Orbán, Éljen a Párt!
....
...A miniszterelnök ugyanis kíváncsi arra hogy az interneten keletkező hatalmas extra profit hova lesz, és nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon...
Tulajdonképpen erről van szó.
A ballib társaság megint a multik profitja mellett állt ki.
Az viszont igaz, hogy nagyon rosszul volt előkészjve a tervezet.
Azt kellene tudni, hogy az országban előállított nyereség nagy százaléka külföldi vállalatoknál képződik, ők meg talicskázzák kifelé.
Szerintem semmi gond nincs azzal, hogy ennek a pénznek egy részét itthon kell tartani.
Persze a Soros által fizetett bértüntetőknek ez nem fáj.
Nem a ballib tiltakozott ellene, hanem az emberek többsége.
Orbánnak ez a pénz a háztartási hiány betömésére, újabb stadionok építésére, a Minisztériumok elköltöztetésére kell.
Nem törődik az ország sorsával, az emberek megélhetésével.
Kérlek kérdező néha az eszedet is használd.
Már régen nem Gyurcsány lop, te meg még mindig a régi lemezt fújod.
Este hatalmas kormánydöntögető buli lesz.
Jössz?
"az interneten keletkező hatalmas extra profit hova lesz,"
Én például 2-3 évente kapok a szolgáltatótól egy routert, bekábelezve és működőképesen átadva, karbantartják a kábelmodemeket, az oszlopokon lévő routereket, fejegységeket, többnyire jó színvonalon szolgáltatnak, ügyfélszolgálatot tartanak fenn, a bejelentett hibákat tényleg viszonylag gyorsan megjavítják... Erre sok pénz folyik el.
Extraprofit? Nem igazán jellemző.
"és nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon... "
De, lehet. Amint például mi gyártjuk a routert, annak az árát itt lehet tartani.
Tudsz te itthon olcsóbban routert gyártani, mint amennyiért most vásároljuk?
"A ballib társaság megint a multik profitja mellett állt ki. "
Nem tudom, te hogy vagy vele, de ha körülnézel vidéken nagyrészt kis magántársaságok szolgáltatnak. Nem annyira multik.
"Azt kellene tudni, hogy az országban előállított nyereség nagy százaléka külföldi vállalatoknál képződik, ők meg talicskázzák kifelé. "
Igen. Ez egy furcsa dolog, hogy ezek a cégek profitért dolgoznak. Kísértetiesen hasonlítanak a magyar cégekre, nem gondolod? Például a MOL-ra, a CBA-ra, az OTP-re, meg ilyenekre. Azok meg ide talicskázzák a nyereségüket...
"Szerintem semmi gond nincs azzal, hogy ennek a pénznek egy részét itthon kell tartani. "
Ezek a cégek ÉPPEN ÚGY adót fizetnek, mint a magyar cégek. Ágazati extra adóval célirányosan (többnyire egy-egy cégre kiélezve) sarcolni ezeket versenyellenes, piacellenes, és erkölcstelen dolog.
"Persze a Soros által fizetett bértüntetőknek ez nem fáj."
Ha jól tudom egyelőre a CÖF nem tud elszámolni azzal, hogy honnan is volt pénze a kampányidőszakban... Pedig jó lenne tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!