Mikor lesz végre vége ennek az undorító fidesz uralomnak (minden közgyúlésben fideszes győzelem)? Ki az aki a fideszre szavaz de őszintén?
Én is úgy hallom általában másoktól, hogy utálják a Fideszt. Viszont, helló! Csak 39% ment el szavazni... Mégis mit vártatok?
Ha mondjuk lett volna egy közel 90%-os részvételi arány, máris nem nyert volna a Fityesz ekkora fölénnyel.
Nincs valódi ellenzéke a Fidesznek. Nem létezik valódi baloldal Magyarországon. A széttagolódott álbaloldal egy vicc. Nincs programjuk, nincs értékrendjük, sem vezetôjük. Csak a dicstelen, siralmas múltjuk.
Addig, amíg ôk léteznek, addig esélye sincs normális ellenzéknek kialakulni. Pedig nagy szükség lenne rá. Ezt Fidesz-szavazóként írom.
Jelenleg az egyetlen komolyan vehetô ellenzéki párt a Jobbik, de ôk a jellegükbôl adódóan nem fenyegetik komolyan a Fidesz státuszát. Ahhoz a Fidesznek óriási hibát/hibákat kellene vétenie. Nagyobbakat, mint anno Gyurcsányéknak. Erre pedig nem látok esélyt.
#5:
Igen, elmegy szavazni. És kire szavaz...?
Ki ide, ki oda. Pont ez látszik a végeredményen is.
Nekem érték a család. Érték a munkám. Érték a fejlôdô lakókörnyezetem. Devizahitelem van. Nálunk nincsenek cigányok. Busszal járok dolgozni. Igaz, dohányzom... Nem járok túl gyakran orvoshoz, ellenben a fiam aktívan sportol.
Kire is kellene szavaznom akkor a jelenlegi kínálatból?
már is mondok egy példát: magamat. mégis kire szavaznék másra? a szélsőséges jobbikra, a töketlen, analfabéta baloldalra, a bajszos, sztk szemüveges megszorítóra, az lmps ovodásokra vagy a magukat sem komolyanvevő liberálisokra?
aki elkezdené az értelmetlen kritikát, az mondjon már csak 3 példát/érvet hogy miért járt volna jobban egy település mással?
Teljesen jó eredmény ez a mostani. Nem tudom mégis mit szerettél volna? Ilyenkor leginkább arra érdemes szavazni, aki az országos vezető is. Ez pedig a Fidesz jelenleg.
Saját településével, végső soron saját magával szúr ki, aki ellenzéki pártokra szavaz.
Nem most kell "forradalmat" csinálni. Tetszettek volna tavasszal jobb eredményt elérni.
Igen, én is azt látom, hogy széttagolt baloldallal ez nem fog menni. Én pl. gondolkodtam az urnánál hogy arra szavazzak-e akire szívem szerint szavaznék, vagy pedig a nagyobb eséllyel induló baloldali jelöltet támogassam. Ez komoly fejtörés, ilyen helyzet nem vezet egységes fellépésre, se kormányváltásra, semmire.
Akiknek a haverja se szavaz a fideszre, az azért van mert a haverja. Aki nem a haverja, az meg oda szavaz, csak azzal meg nem tartod a kapcsolatot. Nem mindegy milyen körökbe mozog az ember.
Abban is egyetértek, hogy a fidesz tud mozgósítani, a baloldal meg nem. A fidesz az emberekhez szól, ha mondhatom így a szívükhöz, a baloldali pártok meg lefulladnak ott, hogy "diktatúra, diktatúra, diktatúra" (mármint a fidesz diktatúrát csinál), de a választókat kevésbé tudják maguk mellé állítani, hozzájuk szólni, mint ahogy a fidesz teszi.
Az alacsony részvételről: igen, alacsony, de nincs garancia rá, hogy magasabb esetén a baloldali pártok jobban szerepeltek-e volna.
Végszó: el kéne fogadni a baloldalon hogy van egy vezér, aki mellé nyugodtan oda lehet állni, és elfogadni ezt a szerepet. Az úgy nem jó, hogy ilyen kiskirályságot akar mindenki, mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti, mert így hatalmi harc lesz, az erők szétforgácsolódnak, és az emberek meghasonulnak. Valakinek engednie kéne, vagy Gyurcsánynak, vagy a többieknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!