Miért gondolja a sok zsidózástól, cigányozástól és niggerezéstől habzó szájú jobbikos, hogy nem rasszista és antiszemita?
Kicsit pontosíthatnád a kérdést.
Attól, hogy valaki a zsidókra azt mondja, hogy zsidó, vagy a cigányokra, hogy cigány, nem igazán értem, hogy miért rasszista. A niggerezés kicsit más, viszont én nemigen hallottam még jobbikostól ezt a kifejezést.
hülye vagy, de nagyon. én se zsidózom, niggerezem, a cigányokat nem szeretem és szerintem van velük probléma, de komolyabban cigányozni sem szoktam, pedig jobbikos vagyok.
ha pedig a cigányokkal szembeni általánosításra akartál hasonlatot, akkor bármennyire is egyet fog érteni pár ember, ettől ez még óriási hülyeség. ennyi.
(Mindenkitől elnézést kérek akit a példáim kellemetlenül érintenek, sértenek, célom csupán a probléma érthető prezentálása volt.)
A zsidózók azt gondolják, hogy ők nem a vallással, etnikai csoporttal hanem az ebbe a rétegbe eső bizonyos hatalommal rendelkező személyek antipatikus kijelentéseivel nem értenek egyet.
Példák:
Antiszemitizmus:
(A zsidó kisebbség ellen érzett rosszindulat[amelyet esetleg kivetítenek más csoportokra/személyekre])
A Béla a sarki kisboltban mindig zsebre tesz egy zsömlét, amikor megy a szofiért, mekkora egy zsidó!
Ne legyél már zsidó, adj már kölcsön egy cigarettát!
Útálom a zsidókat, hazudnak itt összevissza a Holokamuról!
Nem antiszemitizmus:
Ben Gurion kijelentette, hogy felvásárolja az országot és kiírtja az összes magyart, hogy legyen hely a népének a rohadt zsidó!
A Európa Bank elnöke, aki zsidó származású, kijelentette, hogy befagyasztják a Magyarországi Európa-segély juttatását. - A mocskos zsidó.
--------------------------------------------------------
Valójában azonban nincs különbség. A két SZERINTÜK eltérő használat egy és ugyanaz, hiszen a zsidó szót mint sértés mint negatív jelző alkalmazzák. Továbbá, ha valakiről köztudott, hogy zsidó származású ellenszenvvel és óvatossággal kezelik. Végül pedig a náluk gazdagabb idegen nevű "hatalmasokat" hajlamosak a "zsidó" kategóriába sorolva, ezzel alátámasztva gyűlöletük jogosságát. Abban az esetben, ha úgy kritizálnák őket, hogy nem hangsúlyozzák ki, hogy ők zsidók, hanem a logikus érvekre támaszkodva támadnák őket mint személyeket már nem lenne antiszemitizmus. Sajnos manapság vannak olyanok is akik már átestek a ló túlsó oldalára és minden zsidó személyt érintő negatív véleményt antiszemitizmusnak vélnek, de attól, hogy valaki zsidó, még hibázhat, lehetnek rossz ötletei, lehet szegény, és ennekokán lehet kritizálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!