Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek az korrekt hogy a...

Szerintetek az korrekt hogy a külföldön élő de nem itt adózó emberek is szavazhattak?

Figyelt kérdés

A fidesz szavazatainak jelentős része Erdélyből érkezett, nélkülük nem nyert volna, vagy legalább is ennyire egyértelműen.

Megértem én hogy hazánktól elszakadt Magyarok, viszont nem értem milyen jogon szavazhatnak, amikor nem érzik és tapasztalják a döntésük súlyát. Szavazataik csak a híradó és a kampány alapján történnek, nem érzik az adóink súlyát.

Őszintén, én sem szavazok Romániában, már csak azért sem mert nem látom át az ottani vezetők tevékenységét, és a döntésem következménye sem engem fog érinteni, hanem az ott élőket.

Egyszóval, én nem tartom jó ötletnek a külföldiek hazánkba leadott szavazatait.

Szerintem az szavazzon, aki itt él, itt adózik.

Vagy mi is szavazhassunk más országok vezetőségére, ami nyilván abszurd dolog.

2014. ápr. 10. 09:48
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
73%

"Kedves kerdezo" Szegyellem magam miattad!

De ettol eltekintve, a Fidesz europaban minden valasztasi rendszerben folenyessen gyozott volna. Tehat ez nem mas mint hiszti, es ezt a legjobb joindulattal mondom.

A zaszlo allt az ellenzeknek is, csak ugy gondolkodtak mint Te, es ezert vannak ott ahol vannak.

2014. ápr. 16. 17:43
 32/36 anonim ***** válasza:

"A fidesz szavazatainak jelentős része Erdélyből érkezett"

Kedves Kérdező, ha szeretnél az objektivitás talaján maradni, akkor légy szíves szedd össze a matek tudásodat, és fuss neki újra a választási eredmények értelmezésének!

2014. ápr. 16. 22:17
 33/36 A kérdező kommentje:

# 32/

Nehogy már azt hidd hogy meglett volna a 2/3 ha ezt nem szervezik le, nem rajzolják át a választókerületek határait és nem csalnak azzal hogy rengeteg embernek aki átiratkozott más helyre (egyébként rendszerhibára hivatkozva) elment szavazni aztán ott közlik vele hogy 'de hát ön nincs is a listán' érdekes mód sok baloldali volt köztük, mind MO-on mind külföldön, megfosztva szavazati joguktól egy 'rendszerhiba' miatt...

És aki azt mondja, ezek nem tudják ki kire szavaz...

https://www.youtube.com/watch?v=o16QwTdMUdo

2014. ápr. 17. 13:32
 34/36 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A 2/3 nagyon kevésen múlott, és lehetségesnek, sőt valószínűnek tartom, hogy a kettős állampolgárságú, határainkon túl élő magyarok pártlistára leadott szavazatain is múlhatott.

De Te nem ezt írtad, hanem ezt:

"A fidesz szavazatainak jelentős része Erdélyből érkezett, nélkülük nem nyert volna, vagy legalább is ennyire egyértelműen."

Erre a komoly tévedésre szerettem volna felhívni a figyelmedet.

Mert ha tárgyilagosan, a számok tükrében megnézed a kérdést, az az állításod, miszerint "a fidesz szavazatainak jelentős része Erdélyből érkezett, az annyira igaz, mint ha azt mondanád, hogy (elnézést a szokatlan példáért) Magyarországon a férfiak jelentős része homoszexuális, a nők jelentős része pedig leszbikus.

De ha szeretnél objektíven látni a kérdésben, akkor légy szíves, számold ki, hogy a valóságban a szavazataik hány %-a érkezett onnan.

Az az állításod pedig, hogy "nélkülük nem nyert volna", annyira nem igaz, hogy ha mind a kettős magyar állampolgárok, mind pedig a külföldön tartózkodó, ott szavazó magyarok 100 %-a az 5 pártól alakult baloldali pártszövetségre adta volna a szavazatát, a Fidesznek akkor is csak néhány mandátummal lenne kevesebb, és akkor is egy nagyon erős abszolút többséggel rendelkeznének.

Ami pedig azt az általad megfogalmazott véleményt illeti, miszerint "És aki azt mondja, ezek nem tudják ki kire szavaz...", örömmel veszem, ha megosztod velünk, hogy honnan tudnák, honnan tudják szerinted, hogy ki hova húzza az X-et a szavazófülkében, mert komolyan érdekel.

(Mondjuk én egy oviban szavaztam, és mivel siettem, nem vártam meg, míg kijönnek a fülkéből, hanem behúztam a két X-et a lapra egy hintaló hátán, így ha valaki nagyon ki akarta volna kémlelni akár a szavazóbizottság tagjai, akár a többi várakozó szavazópolgár közül, akkor akár ki is leshették volna, és már tudná is rólam a Fidesz, hogy kire szavaztam.

De nem akarom elviccelni a kérdést, ha szerinted lehetséges, amit írtál, akkor tényleg érdekel a mikéntje.

Ami pedig a vidóban elhangozott verset illeti (amit egyébként én sem tudok rossz érzések nélkül végighallgatni), megkérdezhetem, hogy tudod-e, hogy ki és mikor írta, mi ihlette, vagy mondjuk inkább minek állít szomorú emléket?

2014. ápr. 17. 17:45
 35/36 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek inkább ezt ajánlanám figyelmébe, mert úgy látom teljesen el van tévedve:

http://www.youtube.com/watch?v=_ov_7G4mbQg

2014. ápr. 22. 12:14
 36/36 anonim ***** válasza:
2014. máj. 2. 15:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!