Szerintetek az korrekt hogy a külföldön élő de nem itt adózó emberek is szavazhattak?
A fidesz szavazatainak jelentős része Erdélyből érkezett, nélkülük nem nyert volna, vagy legalább is ennyire egyértelműen.
Megértem én hogy hazánktól elszakadt Magyarok, viszont nem értem milyen jogon szavazhatnak, amikor nem érzik és tapasztalják a döntésük súlyát. Szavazataik csak a híradó és a kampány alapján történnek, nem érzik az adóink súlyát.
Őszintén, én sem szavazok Romániában, már csak azért sem mert nem látom át az ottani vezetők tevékenységét, és a döntésem következménye sem engem fog érinteni, hanem az ott élőket.
Egyszóval, én nem tartom jó ötletnek a külföldiek hazánkba leadott szavazatait.
Szerintem az szavazzon, aki itt él, itt adózik.
Vagy mi is szavazhassunk más országok vezetőségére, ami nyilván abszurd dolog.
Az a baj, hogy ezt nem lehet kiszűrni, hogy ki szándékozik majd ideköltözni, és ki nem. Mert lehet, hogy néhány külföldi magyar idejönne, ha normális körülmények lennének itt.
És nem kell a külföldi magyarokra fogni. Ha az itt élő, dolgozó, adófizető...stb magyarországi szavazók TÖBBSÉGE nem szavazna a Fideszre, akkor tök mindegy, hogy a külföldi magyarok arra szavaztak-e.
És ha a külföldi magyarok a baloldalra, vagy az LMP-re, esetleg a Jobbikra szavaztak volna csak, akkor is fel lennél háborodva?
(NEM vagyok Fideszes)
"Szavazataik csak a híradó és a kampány alapján történnek, nem érzik az adóink súlyát"
Hidd el, nagyon sok Magyarországon élő ember is így szavaz. Amit a tv mond.
tegnap 23:32
Én is remélem. A kérdező helyett is szégyellem magam.
# 22/
ezzel majd akkor értek egyet, ha mi is szavazhatunk a régi MO területén fekvő országokba, anélkül hogy bármi közöm lenne hozzá, befolyásolhatnám...
# 21/
itt nem arról van szó hogy az itt lévők a fideszre szavaztak, hanem arra hogy a fidesz lényegében gyártott még állampolgárt, mert tudta hogy ezzel a szabálytalansággal avagy svindlivel lehet csak meg a 2/3
ezzel együtt a demokráciát el is törölte, a parlamentben a szavazás legfeljebb is csak jelképes, akárcsak fiatalkoromban a kommunizmusban...
Pont, hogy nem a 2/3-uk volt meg ezzel, simán csak a győzelmük. A 2/3 az undorító választási rendszer miatt lett meg, mert az egyéni körzetek győzteseinek a szavazataiból is adódott hozzá a pártlistához.
Máskülönben 44,5 %-kal nem lett volna 2/3...
# 26/
Igaz
Igen korrekt.
Mert nem szuahéliek, vagy eszkimók a szóban forgó emberek, hanem magyarok, akik ugyan azt a nyelvet beszélik, ugyan az a történelmük, és nem önszántukból lettek más országok lakói és állampolgárai. A Kárpát-medence többségi nemzete a magyar. A trianoni határok nem csak területileg szabdalták szét - minden ésszerűség nélkül - a Kárpát-medencét, hanem csupán egyetlen nemzet kárára is és ezek mi vagyunk. Mindenki más körülöttünk csak nyert az igazságtalan és mérhetetlenül ostoba "békeszerződéssel".
A mostani határon túli magyarok az akkor elszakított területeken élők utódai, akiknek ugyan az az anyanyelve, mint a határokon belül élőknek, magyarnak vallják magukat - az alapvető emberi jogok alapján jogukban áll, amúgy meg mi másnak vallaná magát akinek anyja-apja magyar volt - azonban az azóta eltelt évtizedekben az egyéb nemzetektől többnyire megvetést, és ellenségeskedést kaphattak, kitelepítések, betelepítések, önkényes anyakönyvi bejegyzések, nyelvhasználati és iskoláztatási korlátozások, és ez mind a mai napig így van.
Az anyaország mindeddig csupán időlegesen volt képes az ő érdekeik védelmére, és nem is igazán a képesség, hanem az akarat hiányzott a magyarországi politikából évtizedeken át. Ez azt is jelenti, hogy sokaknak furcsa, szokatlan dolog, hogy egy kormány ezzel foglalkozik, de józan paraszti ésszel és minimális nemzeti érzéssel végiggondolva ez egy evidens dolog, amit egyébként bármely más ország, nemzet esetében ugyan azok az emberek normálisnak tartanának.
A német egyesítéskor egyetlen normális német nem gondolta, hogy nem kellene egyesíteni az országukat, a nemzetüket, és ezzel kapcsolatban itthon sem voltak meglepődött és értetlen emberek, vajon miért?
Akiket a kérdező úgy nevez, hogy "külföldiek", azok ugyan úgy magyarok, a magyar nemzet részei. Az más kérdés, hogy politikailag másik ország határán belül élnek.
Azt nem tudom, hogy a mostani kormány hatékonyan akarja-e képviselni a külhoni magyarok érdekeit, de ehhez egy lépést már megtettek ezzel az állampolgársági törvénnyel. Az üdvösséghez ez persze még kevés. És ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy ezért cserébe kire szavaznak a külhoni honfitársaink.
Emlékeztetőül: A Trianon előtti összes népesség Magyarországon közel 21 millió fő volt.
Ebből a "békeszerződés" hatálybalépése után a maradék kb 7,5 millió fő volt. A nemzetiségeket leszámítva ezzel egy időben elcsatoltak 6-7 millió magyart. De ha érdekel bővebben, akkor bizonyára utána tudsz nézni magad is.
Megjegyzés:
A Kárpát-medence egységes földrajzi, gazdasági, politikai egységként tud a leghatékonyabban működni. Persze idegen befolyástól mentes körülmények között. Ez nem azt jelenti, hogy csupán abban az esetben, ha a magyar határok egyeznek a Kárpát-medence határaival, de egy könnyebbség lenne :) Ez úgy is kivitelezhető lehet, ha a környező népek is - és mi is - felfogják ezt, és hajlandóak az ellenségeskedés helyett ténylegesen együttműködni, közösen képviselni politikai-gazdasági érdekeket. Amíg ez nem így lesz és nyelvtörvények, Benes-dekrétumok, etnikai ellentétek szítása lesz porondon, addig nem is lehet tényleges kibontakozás sem magyar, sem szlovák, sem szerb vagy román népek hasznára.
A Magyar Királyság idején a Szent Korona Országai közé tartozott a teljes Kárpát-medence minden nemzetisége, és több azon kívüli ország, nemzet is.
Végül: a hazai baloldalnak is volt rá lehetősége, hogy a nemzet egyesítésének ezt a minimális fokát elérje, de ők inkább az ellentéteket szították, és próbálták ezt a témát is felhasználni a saját támogatottságuk növelésére, ahelyett, hogy lelkiismeretesen viszonyultak volna saját nemzetük érdekeihez.
Ezzel és az egész szösszenettel egyetlen párt mellett sem kívánok kiállni, de történetesen éppen a fidesz lépte meg azt, amit amúgy szerintem már régen, minden egyes parlamentbe került pártnak meg kellett volna tennie. Ez egy minimum elvárható dolog a mindenkori magyar kormánytól és parlamenttől.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__276..
# 29/
ők már nem magyarok, csak a Trianonnal elszakadt magyarjaink leszármazottai akik magyarul beszélnek.
Nem adóznak így nem jár nekik semmilyen kedvezmény MO-tól, mert én nem azért adózok hogy nekik jobb legyen.
Ha annyira magyarok akarnak lenni, semmi akadálya hogy átlépjék a határt, dolgozzanak, adózzanak, szavazzanak.
+++ Annyira nincs rálátásuk a belpolitikánkra hogy ne ők döntsenek ki vezeti az országunk és (közvetve) mennyi lesz holnap a kenyér
Aki annyira Magyar az jöjjön és viselje a döntéshozatal terheit is, és jöjjön rá hogy nem lehet itt kockázat nélkül szavazgatni, és tény hogy a fidesz direkte megvásárolta a szavazatokat a kettős állampolgársággal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!