Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek az korrekt hogy a...

Szerintetek az korrekt hogy a külföldön élő de nem itt adózó emberek is szavazhattak?

Figyelt kérdés

A fidesz szavazatainak jelentős része Erdélyből érkezett, nélkülük nem nyert volna, vagy legalább is ennyire egyértelműen.

Megértem én hogy hazánktól elszakadt Magyarok, viszont nem értem milyen jogon szavazhatnak, amikor nem érzik és tapasztalják a döntésük súlyát. Szavazataik csak a híradó és a kampány alapján történnek, nem érzik az adóink súlyát.

Őszintén, én sem szavazok Romániában, már csak azért sem mert nem látom át az ottani vezetők tevékenységét, és a döntésem következménye sem engem fog érinteni, hanem az ott élőket.

Egyszóval, én nem tartom jó ötletnek a külföldiek hazánkba leadott szavazatait.

Szerintem az szavazzon, aki itt él, itt adózik.

Vagy mi is szavazhassunk más országok vezetőségére, ami nyilván abszurd dolog.

2014. ápr. 10. 09:48
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

"Ha már itt járunk akkor az itthon élő de adót nem fizető miért szavazhat? Igazából ő milyen jogon dönti el, hogy az én általam befizetett adót ki és mire költse el?"

Tudtommal minden jogállamban szavazhatnak pl. a hajléktalanok. Ők nem nagyon fizetnek adót :), és még lakcímük sem feltétlenül van.

2014. ápr. 10. 10:24
 12/36 A kérdező kommentje:
mint mondtam, bár lenne pár jó gazdasági helyzetben lévő ország aki kettős állampolgárságért csak szavazatot kér... :D tuti nem lennék már MO-on :D
2014. ápr. 10. 10:30
 13/36 A kérdező kommentje:

# 10/

mert ő érzi/érezni fogja a döntése súlyát, pl. lesz munkahelye és adózhat.

Nem az hogy mondjuk szavaz de még soha nem is járt itt, és mondjuk nem is tervez erre járni, neki mi a kockázat benne, csak a mi életünk kockáztatja a felelőtlen és tudatlan döntésével.

2014. ápr. 10. 10:32
 14/36 A kérdező kommentje:
ugyan már...gondoljatok már bele, mondjuk az USA/Obama ad neked állampolgárságot csak hogy rá szavazz, mennyi jogod van neked eldönteni hogy ő legyen az elnök, aztán ha kivet ő is 10 új adót te meg sem érzed, az ott élők viszont nagyon is...ez szerintetek korrekt lenne???
2014. ápr. 10. 10:34
 15/36 anonim ***** válasza:
76%

Ezt a jogot sok más állam is megadta határon túli állampolgárainak. Nekünk persze soha nem lehet azt, amit másoknak. Ma már rengetegen dolgoznak külföldön, ők sem itthon fizetnek adót, papíron én is cseh cégnek melózom, de Magyarországon élek.

Amúgy ki akadályozta meg az MSZP - t hogy megadja az állampolgárságot, és a szavazati jogot a határon túliaknak? Ki akadályozta meg őket, hogy ott is kampányoljanak? Mindenki egyenlő esélyekkel indult. Ha teszem fel a baloldal nyert volna, sokan, akik eddig ellenezték a szavazati jogukat, most üdvözölnék a határon túliak bölcsességét, élestlátását amiért az Orbán rezsim ellen voksoltak.

2014. ápr. 10. 11:07
 16/36 anonim ***** válasza:
31%
Én egyetértek a kérdezővel. Ez inkorrekt dolog, és fel is háborít, hogy nem itt élő, nem itt adózó emberek is szavazhatnak. Mire föl?? Én csak annak adnék szavazati jogot, akinek mo-i lakcíme van és rendelkezik adóazonosítóval.
2014. ápr. 10. 11:41
 17/36 A kérdező kommentje:

továbbra is fenntartom azt, az adhassa itt le a szavazatát, aki érzi/érezni fogja a döntése súlyát!

Még az utolsó csöves is érezni fogja, mert vagy lesz fedél a feje fölött télen vagy nem, de nekem senki ne mondja hogy az utolsó Erdélyi aki elvan ott éli a maga kis életét, el tudja dönteni az itt élőknek mi a jó...

2014. ápr. 10. 11:45
 18/36 anonim ***** válasza:
ja csak az a baj h a csövi meg a nyugdíjas nem látja át feltétlenül olyan mélyen az adófizető polgár problémáit mint az adófizető polgár. ebből következik, hogy mivel az adófizető a pillére az egész rensdzernek, ezért a legfontosabb célnak annak kellene lenni, hogy ez a réteg biztonságban legyen. én emiatt adnék csak nekik szavazójogot. Ha ezt a réteget ellehetetlenítik akkor vége a dalnak MINDENKI számára.
2014. ápr. 10. 11:53
 19/36 A kérdező kommentje:

# 18/

De azt sem szabad elfeledni, csöves ha elmegy szavazni, azt abban a hitben teszi hogy lehet még jobb, az esélyt megérdemli hisz a jövője ettől függ.

A nyugdíjasoktól pedig csak azért nem venném el, mert nekik van élettapasztalatuk, ami előnyös lehet, plusz ők már leadózták az életük és munkás éveik, az már egy teljesen más kérdés hogy a kis nyugdíjukkal mennyire az orruknál fogva lehet vezetni őket, de azzal hogy ennyi éven át mondhatni részt vettek az ország fenntartásában, megérdemlik a jogot.

Bár egy csöves nyugdíjas az már érdekes felvetés :D

2014. ápr. 10. 12:00
 20/36 A kérdező kommentje:

# 10/

Aki itthon él de külföldön dolgozik is fizet egyfajta adót.

2014. ápr. 10. 12:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!