Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért kell majmolni a nyugatot...

Miért kell majmolni a nyugatot, hogy "fogadjunk el mindent"?

Figyelt kérdés

Legyünk elfogadóak, egyenjogúságot hirdetők, multikulturálisak. Szerintem ez ide nem kell, de komolyan. Erre van szüksége az országnak?

Nem szoktam amúgy én ezekkel foglalkozni, de már mindenhol ez jön velem szembe, még az utcán is az agymosott emberek ilyeneket beszélnek. Mintha valami rózsaszín álomvilágban élő hippik lennének. Világbéke, elfogadás.

Igen, szerintem is jó lenne világbéke, de ez közel sem oda vezet, nem tudom ez másnak miért nem tűnik fel.

Viszont egy előnye mégis volt ennek az egésznek, az pedig az hogy feléledt bennem valami, ami eddig nem..valahogy úgy érzem tennem kell Magyarországért, mert én is magyar vagyok, és büszke magyarnak kell lenni, nem besüllyedni a közhangulatba, amit tudatosan rombolnak, romboltak. Feléledt bennem egyfajta hagyományőrzés is. Érdekes.

2014. ápr. 5. 10:52
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Komolyan mondom nem értem, hogy minek ERŐLTETNI, tényleg erőltetni, hogy olyan dolgot fogadjon el az ember, sőt, ne csak elfogadjon, hanem lássa jónak, sőt, ne csak lássa, érezze jónak, ami egyébként nem az. Ez mire jó?
2014. ápr. 5. 10:54
 2/20 anonim ***** válasza:
62%
ÉS büszke magyar csak úgy tudsz lenni ha gyűlölsz mindenkit? Úgy nem tudsz büszke magyar lenni ha elfogadóbb, békés, összefogóbb és több kultúrát magába foglaló ország lennénk? Én ha látok egy négert, cigányt, arabot ha ők itt szeretnek élni és magyarnak is vallják magukat akkor számomra ők magyarok és kész ki fújt nem fogok azon háborogni h de hát a magyar az fehér mert nem. A magyar egy nemzet és nem egy rassz vagy faj. Azt tudom ajánlani az olyan embereknek akik ezen a rasszos dolgokon ki tudnak akadni h hogyan várják el azt h Romániában, Ukrajnában, Szlovákiában elfogadják teljes mértékben a magyarokat és ne csak másodrendűek legyenek, ha ti se vagytok képesek elfogadni másokat. Ne gyertek azzal h hát de az lopott föld, meg magyar föld mert nem az.
2014. ápr. 5. 11:12
 3/20 A kérdező kommentje:
Nem gyűlölöm én őket, mármint a négereket, mert a cigányokat igen, de most aki találkozott, vagy élt már cigányok közelében, akkor nem hiszem hogy máshogy gondolkozik. Egyébként nem gyűlöletre gondoltam itt, hanem hogy nincs helyén ez az egész. Múltkor is megyek az utcán, szembejön velem egy néger, nyilván ránézek, mint minden más emberre is, és csinál ilyet hogy "búúú". Most érted ez mi? Hunyjam be a szemem? Menjen már a fenébe. És erre mondom, hogy ezt kell elfogadni. Meg hogy ő nem néger, hanem fekete (amúgy a negro szó feketét jelent). Szóval csak nem látom helyénvalónak...
2014. ápr. 5. 11:20
 4/20 rémuralom ***** válasza:
75%
Nézd, szerinted te pusztán attól, hogy magyar vagy, heteroszexuális, fehér bőrű, hadd ne soroljam tovább, attól több vagy, mint egy román, egy kínai, egy homokos stb.? Tény, hogy manapság mintha kezdenék túlzásba vinni ezt az elfogadást, úgy értem, mintha nem is puszta elfogadást akarnának egyesek, hanem egyenesen előjogokat - ismerek például olyat, aki akárhová pályázik, a motivációs levelében megjegyzi, hogy ő leszbikus, mert ez a gondolatterror hatására növeli az esélyeit (nem merik nem őt választani, mert félnek, hogy elterjed, hogy azért nem őt választották, mert ő vállaltan leszbikus) -, de a totális elutasítás nem kordában fogja tartani ezt a szélsőséget, hanem csak erősíteni fogja. Az elfogadás tartson odáig, hogy fel se merüljön, hogy egy meghirdetett állásra két jelölt közül azért választod az egyiket, mert a másik rózsaszín ingben jött el az interjúra vagy gyanúsan barna a bőre. Ha idáig eljutunk, akkor majd a rasszizmust meg homofóbiát károgók is eltűnnek majd a süllyesztőben, mert a kutya nem lesz rájuk kiváncsi. (Ha nem hiszed el, hogy ez így működik, csak nézz körül a sajtóban, hányszor említették meg Ján Slotát, amióta az égvilágon senki nem vette fel a kesztyűt a provokatív fröcsögéseire.)
2014. ápr. 5. 11:22
 5/20 A kérdező kommentje:

Meg nem csak erre a faji dologra gondoltam én itt. A faji dolog tehát tömören az, hogy néha már úgy érzem, nekem kell meghunyászkodni a szinesbőrűek előtt, mert be vannak védve.

A másik a meleg téma, amit nem tudom megint minek kell erőltetni. Ehhez is úgy állok szerintem mint minden normális ember: nem foglalkozok vele. De pár hónapja nem tudom volt e valami rendezvény, vagy csak olyan hónap volt, és olyan emberekkel találkoztam, de mindenhonnan ez folyt. Hogy el kell őket fogadni. Oké..És ha azt mondtam, hogy engem igazából nem érdekelnek, abból is azt hozták ki, hogy én homofób vagyok. Nem vagyok az, de az leszek, mert igazából nem érdekel mit csinálnak, az viszont zavar, hogy nem tudnak megmaradni a seggükön, és tolják az arcomba a hülyeségeiket.

2014. ápr. 5. 11:23
 6/20 A kérdező kommentje:

Rémuralom:

Nem tartom többre magam.

2014. ápr. 5. 11:24
 7/20 rémuralom ***** válasza:
90%

"de most aki találkozott, vagy élt már cigányok közelében, akkor nem hiszem hogy máshogy gondolkozik"

Én éltem már cigányok közelében, nem is gondolnád, mennyire a közelükben. És az, ami a közbeszédben terjeng róluk, igaz volt - úgy a 90%-ukra. A többire meg abszolút nem. Különböző családokból származtak, a másik 10% jellemzően fehér nevelőszülők örökbefogadott gyereke volt - de olyan is volt köztük, aki nem, csak egyszerűen már a szülei sem feleltek meg a cigány sztereotípiáknak. Én pont azért vetem el ezt a "cigány, tehát biztos bűnöző" vagy hasonló logikát, mert egyáltalán nem determinisztikus a származás és a bűnözésre való hajlam közötti kapcsolat. Nincs a vérükben, mint azt sokan gondolják, egyszerű szocializációs kérdés. Akit úgy nevelnek fel, hogy háromévesen már beküldik a pinceablakon lopni (mert ő még befér a pinceablakon), abból nagyon jó eséllyel a sztereotípiáknak megfelelő cigány válik.

2014. ápr. 5. 11:29
 8/20 anonim ***** válasza:
Mert szélsőliberális diktatúra van nálunk is, ahogy nyugaton is. Ami a nacionalizmusnak a nácizmus, vagy a szociáldemokráciának a kommunizmus, az a liberalizmusnak a mai rendszer.
2014. ápr. 5. 11:30
 9/20 anonim ***** válasza:

Én is büszke magyar vagyok, igaz félig német, de lélekben teljesen magyar.

A magyar felemre sokkal büszkébb vagyok.

Németország gazdag, magas az életszínvonal, de az embereknek semmi értékrendje sincs, liberálisok még tapsikolnak is a nemzeti öntudatot romboló dolgokhoz.

Édesapám pont ezért költözött el, még az akkori Nyugat-Németországból.Ő mindig is hazafias német volt, de már ő sem bírta.

Nyugatra jellemző ez az erőszakos Sokszínűsítés, erőltetett multikulturalizmus.

Apám azért szereti a magyarokat, mert leginkább ellen állnak ezeknek a romboló, bomlasztó dolgoknak.

2014. ápr. 5. 11:38
 10/20 Marczell ***** válasza:
51%

Az "elfogadás politikája, a szeressünk mindenkit, mindenki egyenlő" szólamok eléggé utópisztikusak számomra.

az egyenlőségről:

Amikor megszületsz már nem vagy egyenlő. Szegény cigány család 8. gyerekének születsz vagy gazdag mágnás, kormányközeli család dédelgetett csemetéjének, azt hiszem teljesen más viszonylatok nyílnak előtted már az első perctől fogva.

az elfogadásról:

Mindent el kéne fogadni? Fogadjuk el azt hogy a gyermekeink előtt ott falja egymást egy homokos pár, fogadjuk el azt hogy sokan megélhetésből másokat lopnak meg, lehetetlenítenek el? Fogadjuk el azt hogy valaki úgy tör előre hogy másokat eltapos és tönkretesz? Fogadjuk el azt ahogy a politikusok szemünkbe hazudnak, hogy átvernek bennünket? Fogadjuk el azt hogy valaki pusztán megélhetésből nemz gyerekeket, hogy aztán ne kelljen dolgoznia csak felszedje a pótlékokat és eligya és a gyermekét pedig elhanyagolja? Fogadjuk el azt hogy nem szólhatunk fel, nem állhatunk ki az igazságunk mellett anélkül hogy megbélyegeznének, leköpnének bennünket?

Szerintem nem.

Szeressünk mindenkit?

Évezredek óta hirdetik ezt az igét, de az biztos hogy több gyűlölet van az emberekben mint régebben volt, eszméletlen sokan lesznek öngyilkosok, rengetegen depresszióba esnek.

A világ sosem a szeretetről szólt, hanem az érvényesülésről. Ha egyszer olyan gazdasági rendszerben él az ember ahol véres verseny van, kevés a győztes de nagyon sok a vesztes, hogyan várhatjuk el a többiektől hogy most szeresd ellenséged?

Nem. Azt szeretem aki kiérdemli és azt gyűlölöm aki kiérdemli. Ezt a jogot remélem nem fogják elvenni az embertől.

2014. ápr. 5. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!