Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A Jobbik 2. vagy 3. erő lesz...

A Jobbik 2. vagy 3. erő lesz 2014-ben?

Figyelt kérdés

Szerintem ismét a 3., leírom, hogy miért gondolom így:

Az időközi eredmények nem a második helyet tükrözik, hanem az utolsót, azaz a 4.-et, amiről a Jobbik 1 helyet előre tud ugrani, mert az LMP országos támogatottsága elenyésző. A demokratikus összeborulást nem hiszem, hogy megelőznék, én ezt kétlem, sőt ezer %-ban biztos vagyok benne, hogy nem. És ráadásul még itt az új, módosult választási rendszer is. Szerintem ennek épp a Jobbik lehet a nagy vesztese. Az egyéni mandátumok túlsúlya mindenképp megakadályozza azt, hogy ebben a rendszerben, bármikor is, demokratikus körülmények között hatalomra kerüljenek. Jól mutatja az is, hogy 2010-ben is csak listás eredményt tudtak felmutatni. Az egyes időközi eredményekből hiába jön le az, hogy erősödtek, megháromszorozták a támogatottságukat, mert az új választási rendszerben nem ez a lényeg, hanem az, hogy ki nyer az egyéni körzetben, a töredékszavazatok nem igazán számítanak. Önmagában a listás 25-30% a 3. helyre lehet elég, pláne, hogy megnéztem, milyen szépen "tologatta a saját javára" a Fidesz a hatalmas választási körzeteket. Szerintem legalábbis ebből sehogy nem jön ki a 2. hely! Az időköziken is főként fidesz-mszp párharc volt a legtöbb esetben.

Ti hogyan látjátok?

2014. jan. 12. 11:01
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

"Az egyéni mandátumok túlsúlya mindenképp megakadályozza azt, hogy ebben a rendszerben, bármikor is, demokratikus körülmények között hatalomra kerüljenek."

Miért is? Népszerűbbnek kell lenniük, mint más pártoknak.

Ha kicsit összeszednék magukat, akkor ilyen ellenfeleket nem lenne túl nehéz legyőzni...

2014. jan. 21. 22:08
 22/23 A kérdező kommentje:
Azért, mert listán lehet, de egyéniben senki nem szavaz rájuk..szavazna tömegesen..egyéniben személyekre, nem pártokra szavaznak. Szoboravatással, turulmadárral nem lesznek nápszerűbbek....max a bőrfejűek között...kár ragozni, 3. lesz megint az utált mszp mögött..
2014. jan. 22. 09:25
 23/23 A kérdező kommentje:
-á+é
2014. jan. 22. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!