A Jobbik 2. vagy 3. erő lesz 2014-ben?
Szerintem ismét a 3., leírom, hogy miért gondolom így:
Az időközi eredmények nem a második helyet tükrözik, hanem az utolsót, azaz a 4.-et, amiről a Jobbik 1 helyet előre tud ugrani, mert az LMP országos támogatottsága elenyésző. A demokratikus összeborulást nem hiszem, hogy megelőznék, én ezt kétlem, sőt ezer %-ban biztos vagyok benne, hogy nem. És ráadásul még itt az új, módosult választási rendszer is. Szerintem ennek épp a Jobbik lehet a nagy vesztese. Az egyéni mandátumok túlsúlya mindenképp megakadályozza azt, hogy ebben a rendszerben, bármikor is, demokratikus körülmények között hatalomra kerüljenek. Jól mutatja az is, hogy 2010-ben is csak listás eredményt tudtak felmutatni. Az egyes időközi eredményekből hiába jön le az, hogy erősödtek, megháromszorozták a támogatottságukat, mert az új választási rendszerben nem ez a lényeg, hanem az, hogy ki nyer az egyéni körzetben, a töredékszavazatok nem igazán számítanak. Önmagában a listás 25-30% a 3. helyre lehet elég, pláne, hogy megnéztem, milyen szépen "tologatta a saját javára" a Fidesz a hatalmas választási körzeteket. Szerintem legalábbis ebből sehogy nem jön ki a 2. hely! Az időköziken is főként fidesz-mszp párharc volt a legtöbb esetben.
Ti hogyan látjátok?
mentős,rendőr,ápoló ,tanár...rendes dolgozó ember 80%a jobbikos.
de sajna ez a réteg elég vékonyka.
akiket meg szocpollal,alanyi jogon járó pénzekkel megvesznek sokan vannak.
szal fidesz tuti nagy szelet,de ugyanakkora a jobbik is,a ron veréb ék meg kitudja.a maradék.
Ez elég friss, 2 hónapos felmérés. Ez alapján az egyetlen ok ami miatt az MSZP a második és nem a Jobbik az az, hogy az idősebb korosztály sokkal nagyobb arányban megy el szavazni mint a fiatalok. Ha a fiatalokat rá tudná venni a Jobbik, hogy ne csak szimpatizáljanak a Jobbikkal hanem menjenek is el rá szavazni akkor meglehetne a 2. hely. Sajnos ma a fiatalok nagy része olyan szinten sz.rik az egészre, hogy még szavazni sem hajlandóak elmenni. Egyébként a Fideszt idén sem lehet megverni hacsak nem bakiznak egy óriási nagyot a kampányban.
Lesz itt pofára esés a sok zsideszes részéről :)
Szebb jövőt!
Fidesz
Jobbik
LMP nem kel máspárt
Legújabb és leghitelesebb közvélemény-kutatás az én véleményem szerint.
Árulja már el mely választáson szerepelt rosszabbul a Jobbik 2010-hez képest? 10% körüli szintű negatív tendenciát kérek. Eddig 2 %-kal rosszabb eredményre sem emlékszem a jobbikos jelöltek esetében 2010-hez képest.
Viszont tudok mondani hasonló nagyságú körletekben 10%-kal nagyobb sikereket a Jobbiktól: Kerepes, Barcs, Tuzsér stb.
Tiszavasvári is Jobbik körzete. Mégis vannak olyan várs részek ott is hol 2010-ben vagy 2012-ben nem tudott nyerni.
3. A kivándoroltak egyéni körletekre is szavazhatnak. Igaz egyenlőre csak a külképviseleteken. Londonban ezért vicces lesz :D Azok pedig akik közül ott kint érdekli valamilyen szinten az itthoni közélet az a Jobbik szavazója.
Határon túl pedig szintén második a Jobbik.
Ezek olyan dolgok mik behozhatják olyan szoros különbség esetén mi a Jobbik és az MSZP között lesz, hogy biztos 2 lesz.
A Jobbik szavazóiról kiderült, hogy a legkevésbé mozgékony így csak legfontosabbnak érzet választásokra megy el. 2010 előtt friss erőként folyamatosan tudta ezt nyújtani a Jobbik táborának.
Azóta őket csak a 2014-es választás érdekli. + ők merik a legkevésbé bevallani szimpátiájukat. Én se merném bevallani a magánéletemben, csak olyannak kiben megbízóm, mert elveszíteném az állásomat az egyetemen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!