Egyesek mire alapozzák azt, hogy a Jobbik 2014-ben választásokat fog nyerni?
Nem ismerik az új választási rendszert?
Vagy mi ennek az oka?
Szerintem ez ugyanis absz. esélytelen a média, az új vál. rendszer fényében. Reálisan szerintem 3. hely lehet az ismételt cél.
Szerintem, aki a Jobbiknak országos szinten a győzelmet vizionálja 2014-ben az vagy elvakult vagy nagyon paranoiás,
A realitás a közvélemény, illetve az időközi választási eredmények alapján a második hely. Ennek oka,hogy a különbség a 2010-es választások alkalmával 3 %-ék volt a baloldal és a Jobbik között. Amíg a Jobbik láthatóan erősödött, addig a baloldal pedig láthatóan gyengült. Ez ár Pest megyében is látható pl.: Monoron vagy Dunakeszin szintén megelőzte a hivatalos baloldali jelölteket. Országosan hivatalosan 42 választáson indult a Jobbik idén 10-et megnyert. 8 olyan választáson indult, hol 2010-ben nem tudott jelöltet állítani, 7-ben(mondjuk a média ezeket kapta fel Vác és Szigetszentmiklós esetében) rosszabb eredményt ért el.Igaz ilyen estben a Fidesz azt a trükköt alkalmazta a legtöbb esetben, hogy a választáson azon körletekben kisebb nemzeti szimpátiával rendelkező függetleneket indított. Ez történt Vácon is.
Szigetszentmiklóson ismerőseim szerint az eredményt az befolyásolta, hogy az MSZP a már több, mint 10 éve helyi önkormányzati képviselő(csak 2010-ben bukott) régről is jól ismert jelöltjét indította. Vagyis ott nem párt, hanem karakter győzelem volt.
Míg Jobbik egy teljesen új jelöltett.
42 választásból 16-ban megkétszerezte támogatottságát, 8-ban megháromszorozta.: Ilyen választási eredmény volt pl.: Barcs, Kutas, Ásotthalom, Tuzsér, Kerepes.
# 8 Sajnos a 30 fölötti jobbik-szimpatizánsok is a 20 alattiak szellemi színvonalát képviseli, ez pedig minden, csak nem jó a többi, józan gondolkodású emberre nézve.
Nem kell ide a jobbik, hogy a 4 évük alatt éhen vesszünk, meg összerúgjuk a port az összes országgal tőlünk nyugatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!