Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A Jobbik 2. vagy 3. erő lesz...

A Jobbik 2. vagy 3. erő lesz 2014-ben?

Figyelt kérdés

Szerintem ismét a 3., leírom, hogy miért gondolom így:

Az időközi eredmények nem a második helyet tükrözik, hanem az utolsót, azaz a 4.-et, amiről a Jobbik 1 helyet előre tud ugrani, mert az LMP országos támogatottsága elenyésző. A demokratikus összeborulást nem hiszem, hogy megelőznék, én ezt kétlem, sőt ezer %-ban biztos vagyok benne, hogy nem. És ráadásul még itt az új, módosult választási rendszer is. Szerintem ennek épp a Jobbik lehet a nagy vesztese. Az egyéni mandátumok túlsúlya mindenképp megakadályozza azt, hogy ebben a rendszerben, bármikor is, demokratikus körülmények között hatalomra kerüljenek. Jól mutatja az is, hogy 2010-ben is csak listás eredményt tudtak felmutatni. Az egyes időközi eredményekből hiába jön le az, hogy erősödtek, megháromszorozták a támogatottságukat, mert az új választási rendszerben nem ez a lényeg, hanem az, hogy ki nyer az egyéni körzetben, a töredékszavazatok nem igazán számítanak. Önmagában a listás 25-30% a 3. helyre lehet elég, pláne, hogy megnéztem, milyen szépen "tologatta a saját javára" a Fidesz a hatalmas választási körzeteket. Szerintem legalábbis ebből sehogy nem jön ki a 2. hely! Az időköziken is főként fidesz-mszp párharc volt a legtöbb esetben.

Ti hogyan látjátok?

2014. jan. 12. 11:01
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
17%
Jobbik a kormánypárt lesz.
2014. jan. 12. 11:04
 2/23 A kérdező kommentje:
Álom.
2014. jan. 12. 11:06
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
elképzelhető, hogy első, olyan szempontból, hogy ha egyik pártnak sincs meg az 50% akkor a jobbik eléggé döntő szerepet játszhat, mert szerintem csak 3 csoport fog bejutni, a baloldal, a fidesz és a jobbik... de egyébként ők fogják a három közül a legkevesebb százalékot kapni
2014. jan. 12. 11:09
 4/23 A kérdező kommentje:
Aki azt mondja, hogy kormánypárt lesz, az vagy a választási rendszert nem ismeri vagy az időközi eredményeket. A közvélemény kutatásokat nem írom, mert abba mindig belekötnek. Realitás érdekel, nem az indok nélküli fantaszták véleménye! Normális, nem elvakult Jobbikosok hol vagytok?
2014. jan. 12. 11:09
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a 3. lesz ha realista akarok lenni.
2014. jan. 12. 11:10
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

1. Fidesz

2. Baloldal

3. Jobbik

2014. jan. 12. 11:40
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

A Jobbiknak nagyon nem kedvez az új választási rendszer.

Lehetséges, sőt biztos, hogy szavazatok számában jobban fog teljesíteni, mint 2010-ben, de mandátumokból kevesebbet fog kapni.

A választási rendszert, a Fidesz önmagára szabta, hogy nekik kedvezzen.

2014. jan. 12. 11:44
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

1. Fidesz

2. Baloldal

3. Jobbik

De majd meglátjuk hogy alakul, addig fölösleges találgatni.

2014. jan. 12. 12:28
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

szerintem is a 3. és minthogy a fiatalokra épít úgy 2018-ra megy inkább rá, amikor a mostani 18-30 korosztály közé bejönnek a mai 15-17 évesek is (na nem mintha annyi fiatal lenne, hogy csak velük választást lehetne nyerni.)

a baloldalnál viszont érdekes dolog ez a mostani gyurcsányos belépés. ezerrel hajtogatták, a ferkó így nem kell, meg hogy fiatalítás és megújulás szükséges, erre meg összeállt végül a régi mszp csak 3 cégér alatt. nem tudom, hogy ezzel a lépéssel sikerül-e a bizonytalanok körében szimpátiát kiváltani, véleményem szerint nem. azonban azt se hiszem, hogy a ferkó bevétele egy olyan visszaeséssel járna, hogy a jobbik beelőzné őket.

tehát a válaszom:

1. fidesz

2. baloldal (frakciókra szakadva viszont)

3. jobbik

ez a papírforma

2014. jan. 12. 12:50
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

a választási rendszer korábban is az egyéni mandátumok számítottak főként amit a listás mandátumok inkább kevesebb mint több sikerrel igyekeztek kompenzálni.nem esküszök meg rá de 2002ban a fidesz (mdfel együtt)is úgy kapott ki hogy több szavazatot kapott az mszp szdsznél

én is a fidesz -baloldal-jobbikot tartom valós sorrendnek. korábban már helyesen pedzegették hogyha a baloldal osztódni fog a parlamentben akkor már kérdéses az mszp frakció 2. helye.a jobbik 2-3 választókerületben(ahol négy éve 30%ot meghaladták) az 1 forduló miatt okozhat ha nem is meglepetést de ilyen "hűha.... majdnem" féle eredményt

2014. jan. 12. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!