Kire fogsz szavazni 2014-ben?
Gondolkodom azon, hogy elmenjek-e szavazni, de valószínűleg meg fogom tenni, több okból is.
Ez lesz az első alkalom, mivel a 2010-esről pont lecsúsztam még korban, kb. fél év híján nem töltöttem be a 18-at. Azóta eltelt 4 év. De örülök ennek, így legalább nem adhattam biankó szavazatot, felmérhettem a viszonyokat.
Másfelől pedig alapvető kötelességnek tartom a választásokon való részvételt - bár a protestálás egyik módja lehet az is a politikai elittel szemben, ha egyszerűen nincs részvétel.
Most azt gondolom, hogy adok még egy ciklust a Fidesz-KDNP-nek, és meglátom, hogy mi lesz a végére.
Ha nem rájuk, akkor remélem, hogy felbukkan még egy életképes, jobboldali konzervatív párt, mondjuk Ángyán megalakításával, ő felröppentette a gondolatot. Nyerni természetesen nem fog egy ilyen friss csoportosulás, de ha már képviseltetve van, az is eredmény lehet.
A Jobbikban is van olyan, aki szimpatikus, de kevés, és maga a párt is túl radikális nekem, nem is bízok bennük túlzottan, hogy valóban elvhűek, és nem karrierpárt, vagy egy trükkpárt. Nehéz kiigazodni a magyar politikán.
Volt még hajdan FKgP és MIÉP, de ezek eltűntek a ködben. Torgyán azóta médiabohóc lett. Neki is csak kampányfogás volt a "féregirtó beszéde".
Akárhogy is legyen - ez még alakul 2014-ig -, jobboldali, konzervatív pártra fogok szavazni.
Nem értem, mi értelme van ezeknek a kérdéseknek.
Reprezentatív közvéleménykutatásra alkalmatlanok.
Egyedül TALÁN arra jó, hogy azt derítsd ki, hogy a GYK-n mely párt szimpatizánsai milyen arányban fordulnak meg.
Az is egy érdekes tanulság, hogy azt a többiek hogyan fogadják el. (hasznosság)
komolyabb következtetések levonására alkalmatlanok és feleslegesek.
"Aki nem tudta eldönteni, hogy kire szavazzon ajánlom neki, hogy olvassa el a pártok programjait, ne a médiára hagyatkozzon!"
Pártprogram vs. média? Komolyan? Egyik kutya másik eb, barátom...
Amúgy kérdésre válasz: érvénytelenül fogok szavazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!