Mit szóltok az Orbán féle "gazdasági csodához"? Nagy dérrel-dúrral bejelentette Matolcsy a híradóban, hogy hatalmas eredmény az IMF-hitel előtörlesztése.
"gazdasági csodához"
Ezt hogy érted?
Szerintem ha egy ország képes előtörleszteni az tényleg azt jelenti, hogy megtudja tenni. Nem hiszem, hogy ezért lenne év végén költségvetési hiány.
Ha tényleg olyan jól állunk, mint ahogy a kormány mondja, akkor azt idén meglássuk. Várjuk ki a végét. Egyelőre biztatóak az információk. Aki ezt nem így látja, annak a vérében csak az van, hogy támadjuk a Fidesz-t.
Az előzőekre visszatérve:
Bajnai költségvetési tervei katasztrofálisak. Ha olvasol médiát erre te is rájöhettél. Ha szeretnénk azt a 8 évet újraélni, akkor adhatunk neki lehetőséget, de szerintem ez mindenkinek az érdeke, hogy ne történjen meg.
Mesterházy kijelentései meg szinte mind lukas valahol. Mintha a hasára csapna, hogy bármibe is belekössön, miközben képtelen rá.
"Aki ezt nem így látja, annak a vérében csak az van, hogy támadjuk a Fidesz-t."
Vagy nem! Sokkal inkább a pénztárcákban kell keresni a támadások okát és nem a vérben.
Aki ezt nem látja, az az Orbán kormány által - a szegényebbek zsebéből - támogatott tehetős réteghez tartozik és csak magára gondol.
Én a #7 válaszolónak válaszolok, hogy azt direkt csináltak, hogy az emberek vegyék fel a hitelt minél többen.!! Amikor mar jo páran felvettek mesterségesen felvitték és akik uralják a pénzügyi helyzetet a világba azok tömték a zsebüket.!!! Most hogy be lett vezetve a bank adó most a bank is fizet a kasszába nem csak az emberektől szedi a pénzt.!!!
Kedves kérdező.!! Ez a fizetés csak azt mutatja hogy az országnak mar van annyi pénze hogy kifizesse :) szerintem ez jo irányba megy így hogy kezdik vissza vásárolni azokat amiket a Bajnai-Gyurcsány kormány eladott fillérekért.!! Undorító amit azok művelnek és meg mostis ők pofaznak hogy milyen rossz irányba megy.. Azért rossz mert nem az ő zsebükbe megy a sok pénz hanem a gazdaságba van fektetve.!!( nem tartozók egy parthoz sem)
"Szerintem ha egy ország képes előtörleszteni az tényleg azt jelenti, hogy megtudja tenni. Nem hiszem, hogy ezért lenne év végén költségvetési hiány. "
Nem véletlenül linkeltem be a cikket, idézek belőle, hátha elkerülte a figyelmedet:
'Magyarország 607 millió eurót (durván 180 milliárd forintot) lejárat előtt fizetett vissza a 2008-ban felvett IMF-hitelből - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken Kecskeméten. A törlesztés február 12-ig lett volna esedékes,"
Tehát 20 nappal előbb törlesztettünk, nem évekkel.
"Az előtörlesztést az tette lehetővé, hogy a 2012 novemberében indított Prémium Euro Magyar Állampapír (P€MÁK) az induláskor a tervezett 400 millió eurós kibocsátás helyett - minden várakozást felülmúlva - 1 milliárd euró értékben kelt el, közölte az NGM."
Egymilliárd euro hitelből 607 milliót törlesztésre fordítottunk.
Hol van a csoda?!
Hitelből, hitelt fizetni nem feltétlenül hülyeség ,csak az adósság ellen harcolóknak nem kéne talán erre verniük. A nem egész 1 hónapos, az éves költségvetzéshez képest pitiáner összegű előtörlesztéssel hivalkodni meg egyszerűen nevetséges.
De ha egyszer valós eredmény nem tudnak felmuatni és a többi pártot sem tudják már mivel bemocskolni...
Ráadásul lehet spekulálni a jen-euró árfolyammal is, ami természetesen a mi részünkről nemes és szükségszerű cselekedet vala.
Csak végül ki ne tiltásk Matolcsy elvtásat Tokióból:))
"Ráadásul lehet spekulálni a jen-euró árfolyammal is, ami természetesen a mi részünkről nemes és szükségszerű cselekedet vala. "
Ezt nem vitya variálja, hanem az IMF kérte jenben a törlesztést.
"Úgy tudjuk, a törlesztés egy része most is euróban történt. A japán jent egyébként nem mi választjuk, hanem minden esetben az IMF mondja meg (nem csak nekünk, más programországoknak is), hogy milyen devizanemben fizessék az aktuális részletet."
Nem mindegy, hogy a Magyar államkötvényekel "tartozunk" vagy az IMF-nek megszorításokért cserébe!
Ha nem tudták volna az IMF hitelt törleszteni időre "büntetést" kapot volna az ország és a pénzpiac - befektetők bizalmát is elvesztettük volna. Vannak (itt az oldalon is) akik csak a maguk "okosságát" hírdetik és nem látnak az oruknál tovább.
- - " hitelt hitelel fizetünk"- -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!