Más országban vittek már véghez olyan, vagy hasonló változásokat, mint a Fidesz akar most itthon? Ha igen, akkor ott mi lett az eredmény?
Persze minden országban más a gazdasági helyzet, de érdekelne a dolog. Nem is muszáj, hogy a közelmúltban végrehajtott változásról legyen szó...
Szóval tud valaki ilyenről?
... és már a gázkamrákat is építik, mi? :( (Előző hozzászólóknak.)
Kérdezőnek: voltak ilyen, sőt ennél mélyre hatóbb változások is. Hol jobb, hol rosszabb eredménnyel. Szerintem várjuk meg, mihez kezdenek ezzel a lehetőséggel.
Igen, gondolom az 1 millió munkahelyre gondolsz
volt már rá több példa, Finnország 70es évek, Kína is hasonló programot vitt (persze ott gyenge a párhuzam a kultúrális különbségek miatt), de ilyen volt még a NewDeal, Hitler programja, Japán fejlődés
igazából sok még erőteljesebb folyamat is volt, a kérdés hogy meg lesz-e az elszántság és a modern szakértelem
de le kell hangoljalak, a magyar közgazdászok kb olyan "modernek" és tehetségesek mint egy lada az F-22eshez vagy SU-37eshez képest
A Fidesz csak egyvalamit akar: hosszútávú hatalmat! Ezt meg is teheti a 2/3 birtokában. Látszatra megőrzi a demokratikus több párt rendszert (legalábbis egyenlőre),de az ellenzék bármit is mondd vagy tesz, a Fidesz akkor is azt csinál amit akar.
Orbán szavaitól pedig már 8 éve feláll a szőr a hátamon.
"Nemzeti egység kell!" 8 éve mást sem tesz,mint rombolja az amúgy sem egységes nemzetet.
"Népakarat" még annak sem ismerheti az akaratát,akik rá szavaztak. Ez csak az ország egyharmada, a többiek nem őket akarták látni kormányon.
"Forradalom". Csak hírből ismerheti a forradalmat,mert 56-ban még gondolat sem volt,nemhogy átélte volna. Én átéltem és a forradalom nem a szavazófülkékben dőlt el.
A Nemzeti egység nekem a Népfrontot idézi. A szavazásra jogosultak 99 %-a ment el szavazni (kötelező volt) és a nemzeti egységre, a Népfrontra szavazott,természetesen igennel.
Mindig a Népfront és a jelöltjei győztek.(Igaz,nem is volt más,akire szavazni lehetett volna)
A Népakarat pedig Rákosi jelszava volt.
"Miénk az ország,magunknak építjük!"
"Miénk az ország,miénk a hatalom"
" A népakarat elsöpri az ellenséget,a hazárulókat"
Még sok ilyen jelszót tudnék idézni.
És a Népakarat jelszavával vették el az emberek házát,vagyonát, söpörték le az utolsó szem gabonát is a parasztok padlásáról,vitték börtönbe,akit ellenségnek tartottak.stb.
Remélem,hogy nem jönnek újra ilyen idők,de azért OV. meggondolhatná,hogy miket beszél,és főleg miket tesz majd.
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:34
a faajtós gázkamrákról beszélsz? auwitzban?
21.56: Na pont erre gondoltam én is, csak nem fejtettem ki ilyen szép részletesen. (21.03)
21.53: Ja, hát ez nagyon jó, az 1 millió új munkahely 10 éven belül. Erre szoktam én azt mondani, hogy én meg csinálok 30 új gyereket szintén 10 év alatt. Melyik a komolyabb vállalás?
Köszönöm a válaszokat, de kérem, hogy maradjunk a kérdésemnél!
A 21:53 különösen köszönöm. Ilyen és hasonló válaszokat várok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!