Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek nem diszkriminatív...

Szerintetek nem diszkriminatív ez a gázár- és távhőár- csökkentés?

Figyelt kérdés
Én már most kénytelen vagyok az olcsóbb szénnel és fával fűteni. Nem értem, hogy számunkra, a szénnel fűtők számára is miért nem csökkentik a fűtőanyag árat?

#gázár csökkentés #távhőár csökkentés
2013. jan. 3. 08:48
1 2 3
 21/27 Andizsuzsi ***** válasza:
90%
Én több mindennel is elégedett vagyok, de ez a kérdés a gázár csökkentésről szólt. És mivel a Fidesz-fanok rendre kiforgatják amit mondok (nem elég nekem a havi 3000 ft), és nem akarják meglátni, hogy nem magam miatt, hanem azok miatt a szerencsétlenek miatt emeltem szót, akiknek a fűtése nem lesz olcsóbb, viszont a csökkentést ők is "megfizetik", nem fogok vitatkzni. Ez egy rossz, elhibázott döntés volt, aminek többszörösen megfizetjük az árát. És lehet dörzsölgetni a kezeteket, hogy de minden árcsökkenésnek örülni kell, ha nincs meg mögötte a költségvetésben a fedezet, akkor azt valahogyan az államnak vissza kell oda juttatnia.
2013. jan. 9. 10:19
 22/27 Pro Patria ***** válasza:
28%
Remélem hallottad, hogy egy rakat más területre is ki akarják terjeszteni a csökkentést.
2013. jan. 9. 10:23
 23/27 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Igen. És várom, hogy azt is kommunikálják hozzá, hogy hol van költségvetésben ennek a fedezete. Pl. miből pótlódik a csökkent rezsidíjak miatt csökkent ÁFA befizetés, miből finanszírozzák a távhőszolgáltatók kiesést, illetve mivel fogják megállítani az emiatt bekövetkező áremelkedéseket.
2013. jan. 9. 10:44
 24/27 Pro Patria ***** válasza:
18%

Nem értem. Ha nem addnak "miért nem segítenek nagyobb támogatással", ha addnak "mégis honnan van erre pénz"?

Ha nem történik javulás a kórházakban, megvetően köpnek, hogy mégis miért nem ad a kormány rá pénzt. Ha adnak, szintén megvetően köpnek, hogy "mégis honnan lopja össze ehhez a pénzt?"

Ugyanez az iskolák esetében.

Akkor maradjunk annyiban hogy semmire sehol nincs pénz és zokogjunk. Szerintem az ilyen személyek már úgyis csak erre keresnek ürügyet.

Amúgy a bankadó (amit a közhiedelemmel ellentétben, már csak méretéből adódóan sem tudnak áthárítani - nem, ez nem a csekkadó - és ebből, valamint a multiadóból, ha jól emlékszem, 500 milliárd folyt be), valamint a vártnál is alacsonyabb és stabilabb költségvetési hiány, és még néhány egyéb dolog engedi meg az efféle "luxust" most:

[link]

2013. jan. 9. 16:17
 25/27 anonim ***** válasza:
28%

A kérdezőnek:

Valószinüleg sor lesz kerítve a szén,és egyéb szilárd fűtőanyagok árcsökkentésére is.

Több mindenről lehet hallani.

Ha netán a bányákat is sikerül beindítani akkor még olcsóbb lehet a szén.

2013. jan. 9. 16:35
 26/27 EagleHUN ***** válasza:
100%

"Ha netán a bányákat is sikerül beindítani akkor még olcsóbb lehet a szén."

Úr isten ez meg se történjen. Föl se lehet sorolni mennyi kárt okozott az országnak az a mértékű erőltetett bányászat amit a szocban csináltak. A Dorogi Mányi szénbányákat már azért kellett leállítani mert a Budapesti Termálvíz kezdett kiapadni, egy ottani vízbetörés után. Úgy megijedtek hogy egyszerűen kikapcsolták a bányaszivattyúkat és lent hagyták veszni a teljes sok milliárd értékű bányászberendezéseket is.

Bezárhatott volna az összes Termálfürdő BP-en elveszítve a rengeteg túristát amit vonz.

A Tatabányai szénmedence a Tatai vizeket apasztotta el mostanában kezdenek lassan visszatérni.

A Bakonyi bányászat pedig Hévizet apasztotta, és a Balaton utánpótlásait. De a legtöbb helyen hasonló a helyzet, a magas karsztvízszint miatt a mélységi szenek hozzáférhetetlenek a szükséges szivattyúzás miatt nem gazdaságos a kitermelésük, és emiatt életveszélyes (vízbetörés...) is.

Többet érne ha pl az erre szánt pénzből a kormány ingyen leszigetelné a szegények házait (nagyon jól), azzal is sokat lehet spórolni.

És vagy sokkal erőteljesebb szigetelési programokra lenne szükség idehaza. És ezzel a külföldről behozott energia és energiahordozóktól való függésünk is csökkenne.

2013. jan. 15. 20:44
 27/27 EagleHUN ***** válasza:
100%

Hozzátenném még hogy a lakások házak lakótömbök szigetelései kisebb léptékű projectek, amike az ország egész területén szétosztva jelentkeznének, a támogatási pénzekkel együtt. Így mindenütt keletkeznének új munkahelyek is. És a kis pénzekből nehezebb visszaosztania lenyúlnia a politikának is.

Nem véletlen hogy a nagyon nagy projecteket támogatja az állam. Mert a nagy pénzekből sokkal nagyobb darabokat lehet feltűnés nélkül nyúlni, visszaosztani... De azok csak az adott helyen okoznak fellendülést, és társadalmilag gazdaságilag sem biztos hogy olyan nagyon hasznosak.

2013. jan. 15. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!