Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek nem diszkriminatív...

Szerintetek nem diszkriminatív ez a gázár- és távhőár- csökkentés?

Figyelt kérdés
Én már most kénytelen vagyok az olcsóbb szénnel és fával fűteni. Nem értem, hogy számunkra, a szénnel fűtők számára is miért nem csökkentik a fűtőanyag árat?

#gázár csökkentés #távhőár csökkentés
2013. jan. 3. 08:48
1 2 3
 11/27 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"A magyarok nem érdemlik meg, hogy csökkentsenek bármit is"

Nem a magyarok kapták a csökkentést, hanem a magyar háztartások egy része. A legszegényebbek nem.

Lázár nyilatkozta: "A családok megtakarítása éves szinten százezer forintos nagyságrendű lehet "

Azon családoké, akiknek fogyasztása éves szinten a milliós nagyságrendet eléri. Nekik valóban jelentős. (erre írtam én a 3.000 ft-ot, jelezve, hogy az átlag családoknál közel sem éri el a havi 10000-es mértéket.)

2013. jan. 3. 11:34
 12/27 anonim ***** válasza:
0%

"az átlag családoknál közel sem éri el a havi 10000-es mértéket"

Nagyon sok átlag családnak havi 3000Ft is nagyon sok pénz. Nekünk például kb 30000Ft a havi átalánydíj (gáz). Ha a villanynál is lesz 10% közeli csökkentés, az összesen több, mint 4000Ft havonta (közel 5000). Ne mondja senki, hogy ez "semmi". Ha csak ennyivel nő az összes többi rezsi vagy adóköltségünk, akkor ezt a pénzt tulajdonképpen megnyertük.

2013. jan. 3. 11:43
 13/27 anonim ***** válasza:
0%

Nem.Bár tovább csökkenne minden.

Hol van az megírva,hogy 40 év óta mindennek csak nőni kell.

Így voltunk becsapva.Leesik a tantusz csak lassan.

2013. jan. 3. 14:05
 14/27 anonim ***** válasza:
23%
mert a szén és fa NEM KÖZMŰ így köze sincs...
2013. jan. 3. 14:53
 15/27 Pro Patria ***** válasza:
0%

Persze, hogy aki gazdag, többet spórol. Ez minden más esetbenígy van. Ha ÁFÁ-t csökkentenek, ott is a gazdagok fognak a "legjobban járni" mivel ők költik a legtöbbet. Ebből kifolyólag kedvezmények esetén ők is spórolnak vele többet. Mint ahogy a nappal után éjszaka jön.

Akinek a havi 4-5 ezer nem pénz, azaz az évi 50-60 ezer forint, az utalja át hozzánk. Nekünk jól jön.

Ja, és itt van ez:

[link]

2013. jan. 3. 21:51
 16/27 EagleHUN ***** válasza:
100%
2013. jan. 4. 00:02
 17/27 EagleHUN ***** válasza:
100%

Van egy frissebb infóm állítólag az oroszoktól Jan1-től 10%-al olcsóbban vesszük a gázt és az olajat, ez az alapja ennek az egész csökkentésnek.

Az már más kérdés hogy az oroszok miért adják olcsóbban, ergo ennek mi volt a politikai ára. Mit adtunk föl, vagy mit támogatunk ezért cserébe?

Itt van pár cikk ami támpontokat adhat mi zajlik:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2013. jan. 8. 19:05
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Az egy dolog, hogy az olcsóbb földgáz miatt, a kormány kialkudta, hogy mi is részesedjünk belőle, de megér egy misét az is hogy az orosz földgáz vajon mitől lett hirtelen olcsóbb.

Szimplán a tartalékait éli fel a cég (hogy át ne térjen Európa az olcsóbb palagázra a közeljövőben) vagy magán a gázon vagy a jövőbeli innovációkon spórolnak?

Tehát ne örüljünk még annyira a 10%-os csökkenésnek, mert nem biztos, hogy olyan sokat spórolunk rajta.

A legszegényebbeken így sem segített, mert hiába a fa meg a szén piaci ára nem lett olcsóbb, így a kormány sem csökkentett rajta valamiért. De végülis örülhetünk, jó optimista pártdroid módjára, hogy (sokkal) rosszabb már nem lesz a helyzet.

2013. jan. 8. 22:20
 19/27 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy mi nem kapjuk olcsóbban a gázt. Legalábbis tegnap még a GAZPROM vezetője ezt nyilatkozta. Magyarországnak 2014-ig érvényes hosszútávú szerződése van, ami tartalmazza a gázár számítására használt képletet, a gázt eddig is, és eztán is ennek alapján fizetjük.

Továbbá tegnap megjelent cikk az is, hogy az állam 52 milliárd forintot költ a távhőszolgátatók kompenzációjára. Miből?

2013. jan. 9. 09:08
 20/27 Pro Patria ***** válasza:
0%
Van BÁRMI, amivel elégedettek lennétek?
2013. jan. 9. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!