Egyetemisták! Csinálunk végre valamit, vagy hagyjuk magunkat?
mi a véleményetek? képesek vagyunk arra, amire a horvátok??
vagy egy ilyen kaliberű és visszhangú dologra??? Tessék kérem felébredni és összefogni!!!
Én ugyan végzős vagyok, de mélységesen felháborít, ami itt folyik, minden téren!!!
Hát tegyünk az ellen, ami ellen van esélyünk, hogy tudunk is!!
Nagyon puhányak a mai fiatalok,még a saját érdekeikért se képesek kiállni.Nem az anyutól vagy az aputól kellene várni,hogy majd ők ezt is megoldják helyettük.
Normális esetben már százezres tömegnek kellene tüntetni,nem egy soha meg nem valósuló népszavazásban bízni.
Mert az tuti hogy nem lesz,a hatalom meg fogja akadályozni.
Az aláírások gyűjtése csak pótcselekvés.
én is tudom hogy milyenek az egyetemisták, hisz én is az vagyok. De attól, hogy van köztünk pár díszpinty, az nem jelenti azt, hogy nem értelmes a többség!
Pont ezért címeztem az egyetemistáknak a kérdést, mert az ő véleményükre várok erről, nem a többiek véleményére az egyetemistákról.
Utolsó! Ezt én is tudom, részt is fogok venni, csak az a baj, hogy ez szerintem egy egyszeri megmozdulásnál meg fog rekedni... sajnos... már továbbgondoltam a dolgokat
A HÖK-osok pedig valóban nem mindig olyan vélemémyt mondanak, amire számítunk, de hogy is várhatnánk, hogy ennyi idő alatt kész tervet vázoljanak fel, egy olyan problémával szemben, amire nem lehetett számítani... Csak ki kell várni (pár nap), és meg lesz a HÖK válasza
„de hogy is várhatnánk, hogy ennyi idő alatt kész tervet vázoljanak fel” – Senki nem azt várta, hogy kész tervet vázoljon fel, hogy egyik napról a másikra megszervezzenek egy tüntetést stb. Ilyet én nem vártam. De azért talán fel lehetett volna háborodni egy kicsit erélyesebben is. Talán a kormány tudtára lehetett volna hozni, hogy ezzel a döntéssel átléptek egy olyan Rubicont aminek következtében készek a hallgatók akár drasztikus lépésekre is.
Hogy mégse ez történt az már nem lep meg egy cseppet sem. Meg lehet nézni kik voltak a HÖOK vezetői. Garamhegyi Ábel (Gyurcsány kormányban államtitkár). Almássy Kornél (minden volt míg be nem darálta a politika, most ha jól tudom két állami cég vezérigazgatója, egyik asszem a BKK). Szabó László (MTVA-nál volt kommunikációs igazgató, most nem tudom mit csinál.) Skultéty Tamás Nem a hallgatok érdekei vezérelte ezeket sem, hanem csak az, hogy valaminek az élében legyenek, hogy tudjanak dobbantani valahonnan.
Nem lesz itt semmi. Lesz egy tüntetés. Fáklyával átvonulnak majd BMEtől a közgázig, lesz néhány Orbán takarodj, vicces plakát, síp, dob, nádi hegedű és kész majd hazamennek. Jövőre meg megszűnik a finanszírozott felsőoktatás. (Szegeden, Debrecenben, Miskolcon, Pécset ugyanez lesz kicsiben.)
Felszállnak a verebek, majd szépen ugyanúgy visszaülnek a drótra mintha mi sem történt volna.
"Pont azt szeretnem elerni, hogy ne ez tortenjen!
"
A változást elérni nagyon fárasztó és időigényes, ezt pedig nem vállalják az egyetemisták. Pl.: egy éhségsztrájk. A jó része már a hideg miatt hazamenne vagy útba ejtene egy mekit és nyomogatná az ájfónját. Még azt is meg lehetne tenni, hogy senki nem menne be az egyetemre. Azt sem vállalnák. Így marad a plakátemelgetés, utána mindenki úgyis hazamegy és ennyi a történet. A hatalom bármit megtehet, hiszen maximum morgolódnak kicsit az emberek de elfogadják. Ennyi. Én sem fogok tudni mást csinálni. Már kifizettem egy tandíjat de még tanulni akarok kifizetem még egyszer....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!