A Jobbik miért kelt gyűlöletet?
Gazdasági érdekből.
Őket sem a nép problémái érdeklik, olyanok mint a többi párt. Csak támogatókat gyűjtenek, ahhoz, hogy bekerüljenek a parlamentbe.
Szerintetek?
Bár én csak most kapcsolódok be az eszmecserébe,
Kedves Kérdező,
kérlek, ne hagyd figyelmen kívül, hogy amit bemásoltál azt nem a Jobbik politikusai mondták,
hanem "Jobbik szimpatizánsok" . Szélsőségesek, rosszindulatúan manipulatívok mindenhol akadnak.
Mégis én nem hiszem, hogy a Jobbik ezekkel a kijelentésekkel azonosul.
Engem is érdekel az ilyesmi, ha tudsz, másolj be olyan szöveget, amit Jobbik politikus írt/mondott.
Kérdésedre a válaszom:
Ők is csak emberek.
Minden ember önmagából indul ki.
Tudom magamról, ha elvesztem a türelmemet, púderezés nélkül kimondom, amit gondolok, ezért sokszor nyers vagyok, de ez nem jelenti azt, hogy gyűlölködöm.
Van zsidó és cigány származású rokonom, ismerek olyan zsidókat és cigányokat, akik nem családtagjaim, mégis tisztelem, sőt szeretem őket, de ugyanúgy ellenpéldát is fel tudok hozni.
Tehát szerintem az utálat/szeretet nem helyes ha olyan emberekre irányul, akiket nem ismersz.
Nagy általánosságban egyetértek azzal, hogy vannak problémák a zsidókkal és a cigányokkal, de ez normális, mivel a magyartól lényegesen eltérő a kultúrájuk, a gondolkodásmódjuk. Általában nem akarnak vagy tudnak a magyar emberekkel azonosulni.
Ne értsd félre! Nekem is vannak idegen származású, de magyarrá lett őseim, pl. a legelső ismert egy sváb származású kereszteslovag (ő és a testvére Szent István testőrei voltak). Persze ez rég volt, de attól még erős a nemzeti érzésem.
Tény, hogy minden nép kevert származású. Csak azt akartam magamon keresztül szemléltetni, hogy mi sem vagyunk kivételek ez alól, de ez a jó.
A magyar nép befogadó, toleráns, de szerintem csak addig lehet az, amíg nem veszélyezteti ezzel a fennmaradását. Szükség van arra, hogy valaki néha megálljt mondjon!, ha nem akarunk saját hazánkban beolvadni más nemzetek, "kisebbségek" közé.
Ez gyűlölködés? Nem hiszem.
A kampányokat jól látod, de ne felejtsd el, hogy a FIDESZ, MSZP, SZDSZ kampányát már láttuk az utóbbi években és bebizonyították, hogy kamu az egész. A Jobbiknak még nem volt lehetősége bizonyítani, majd ha egy év múlva látom, hogy nem csináltak semmit akkor megvonom tőlük a bizalmat de addig nem.
Egyébként nem lepődnék meg ha nem tudnának semmit csinálni mert a Fidesz nekik is ott fog keresztbe tenni ahol csak tud és ellehetetleníti őket. Nem véletlen hogy nem hívják a Jobbikot a tévékbe, mivel a tévéket is a pártok szponzorálják...
Nem lehetne már leakadni erről a témáról? krv gáz már. És nem azért, de a jobbik az egyetlen hiteles párt a szememben. Mégis, milyen műsor az,hogy itt, pécsen kiáll a vezetés, és kijelenti, hogy az EKF programból semmi sem lesz, mert ugyan nem csináltunk még semmit, de a pénzt már elköltöttük. Ez mi?! És az is hogy lehet, hogy a cigányok nyakra-főre ölhetik az embereket, kapnak 2 hónap ejnyebejnyét, ha meg te megpofozol egyet, rasszista támadásért 5 év?
ébredjetek már fel...
"Ha az árpád-sávos zászlót "árpádrongy"-nak hívod akkor takarodj az országból, nem vagy idevaló."
Ezt nem ti, nyilasok, fogjátok eldönteni. Nektek kuss a nevetek, SOSEM - ízlelgesd, szokd a szót! - lesztek hatalmon, ez az ország NEM a tiétek, 1944-ben eljátszottátok szerepeteket, azóta kuss.
"Felfogtad, hogy a magyarság 1000 éves jelképét fikázod?"
Leszarom nyilas rongyodat, akkor is a 100 ezer éves!
"Egyébként elég sok értelmiségi támogatja a Jobbikot"
Vannak lumpenek, ez tény.
Kérnék ezentúl minden jobboldalit, hogy az ilyen kérdéseket még csak meg se nézze. Provokátorok lövik ki, csak azért, hogy a mi fejünket idegesítsék.
az "árpádrongy" meg tényleg csak téged minősít, és ha így hívod, támogatom én is, hogy inkább húzz a retekbe az országból.
sokan nincsenek tisztában az "árpádsáv" jelentésével. Hogyha ez egy negatív értéktartalommal rendelkező dolog lenne, akkor valószínűleg nem lenne benne a magyar címerben sem... ha nem tudjátok h mit jelent, akkor legalább arra vegyétek a fáradtságot, h utánanéztek... a nyilasokat meg tévesen hívták "árpádsávosoknak", a két dolog nem ugyanaz.
idéznék is:
"Az úgynevezett árpádsávok több magyarországi település zászlajában is jelen vannak; a települések zászlóiban a sávok száma változó. Az árpádsávos szimbólum több állami – főként katonai és rendvédelmi – szervezet címerének alkotóeleme (például a Nemzetbiztonsági Hivatalénak).[2] Az Árpád-család, illetve II. Rákóczi Ferenc lovasságának sávos, álló téglalap alakú zászlói az egyes protokolláris eseményekben szereplő magyar történelmi zászlósor tagjai. E történelmi lobogókat csak a köznyelv [3] nevezi „árpádsávos zászlónak”, ugyanezzel a kifejezéssel jelölve azt a rendszerváltás után a radikális jobboldal szimbólumaként felbukkant [4], fekvő alakú, nyolcsávos zászlót is, melynek használatáról, jelentéséről heves viták folynak."
bővebb információ: [link]
és még annyit: h cigánybűnözés igenis van és nagyrészben a multik jelenléte miatt hanyatlik a magyar gazdaság. (nem véletlenül tiltották ki őket pár országból)
mindezek ellenére nem mondanám magam jobbikosnak, de fontosnak tartom, hogy a helyére tegyük a dolgokat.
nem értetted meg amit írtam.
ezt írod te: "Válasz A kampányokat jól látod, de ne felejtsd el, hogy a FIDESZ, MSZP, SZDSZ kampányát már láttuk az utóbbi években és bebizonyították, hogy kamu az egész."
erről beszélek. a Jobbik is egy párt. tudjuk mi az a kampány. ezért nem szabad bedőlni, az újaknak sem. mert ők is csak egy párt és ígérgetniük kell, és azt kell mondaniuk amit ti hallani akartok, mert különben senki nem szavazna rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!