A Jobbik miért kelt gyűlöletet?
Gazdasági érdekből.
Őket sem a nép problémái érdeklik, olyanok mint a többi párt. Csak támogatókat gyűjtenek, ahhoz, hogy bekerüljenek a parlamentbe.
Szerintetek?
Kérdező!
A kérdésed egyben állítás is.
Idéznél kérlek, hogy mivel és hogyan keltenek gyűlöletet?
Tőlük idézz kérlek, ne az őket bíráló politikai vagy ideológiai ellenfeleiktől!
Csak azért, mert szerintem nem keltenek gyűlöletet.
De ha félreértettem volna a programjukat, amit elolvastam, akkor szívesen megváltoztatom a véleményem, - ha idézel tőlük olyat, ami elkerülte a figyelmem - mert nem szeretek tévedésben élni.
Előre is köszi!
A gyűlöletet nem a jobbik kelti hanem néhány szomszédos ország nacionalista pártja.
Nézd meg Slota meg a Nagy-Románia párt miket nyilatkozik:
A magyarok ilyen-olyan nép, pusztulnia kell stb. Mindezeket ok nélkül mondogatják. Olvasgass utána!
Ezzel szemben a Jobbik csupán valós problémákat feszeget: cigánybűnözés, izrael stb. Nem azzal vannak elfoglalva hogy a szlovákokat meg a románokat szidják a nap 24 órájában.
"Nem azzal vannak elfoglalva hogy a szlovákokat meg a románokat szidják a nap 24 órájában.
"
Hát igen őket még nem szidják, csak a cigányokat, zsidókat. És hogy hogyan?
Idemásolok egykét idézetet, amit jobbikszimpatizánsok írtak az egyik legnépszerűbb oldalra a világhálón (most nem nevezem meg): (ja és nem én írtam ezeket a most következő kommenteket:)
"Sok kis zsidó féreg máglyára veletek pusztuljatok mocskos kis metélt ro*adékok! Szanaszéjjel ba***uk a kampós orrotokat!!!
most körbekordonozni őket, és addig lőni közéjük, amíg élnek :D
moc*kos zsidók h*lál a zsidókra !
Áruló szemé*láda nép !
Ro*adjon meg minden zsidó
fa**om emlékezik meg, bü*ös zsidók tetves kommunisták takarodjatok!!!
Hitlerrel egy baj volt: fél munkát végzet! Milyen szép lenne, ha nem lennének zsidók: nem lenne világválság, nem lenne csőd és háború ma a világon!!!
hát mondjuk én már nemtom mit hidjek az biztos hogy zsidóknak nem lehet hogy csak azért találták ki (a holokausztot) hogy még ennél is jobban bemocskolják Hidler nevét. (mondjuk néha azt gondolom hogy még1 olyan embernek elkéne jönni a világra mert amit művelnek a zsidók az nagyondurva
nem eleg sok zsidot kuldtetek a Dunaba, az egeszet kellett volna
"
Na ennyi talán elég. A cigányokról is hasonlóak vannak.
Szóval akkor nem keltenek gyűlöletet, igaz?
De, gyűlöletet keltenek, egyes jobbikosok nyíltan nácik, mások csak sunyiban, primitív, embertelen ideológiájuknak nincs helye a mai korban.
Egy letűnt kor tévedését próbálják újra elkövetni, nemcsak magyarellenesek hanem emberellenesek. Magyarország szégyene ez a csoportosulás, a nyugati államok ezért röhögnek rajtunk mert ilyen taplók eljuthatnak a politika küszöbére. Tovább nem fognak.
Sajnálatos, hogy ez a nép mennyi mindent el tud cseszni a hiszékenysége miatt.
Aki nem látja, hogy a jobbik gyűlöletet kelt, az vak.
Aki pedig támogatja őket, az buta.
"Aki nem látja, hogy a jobbik gyűlöletet kelt, az vak.
Aki pedig támogatja őket, az buta."
Azért ez nem teljesen igaz. Aki támogatja őket, azok kb. harmada-fele "csak" el van tévelyedve. Ha a Rosszabbik hatalomba kerülne és elkezdené megvalósítani gyűlöletprogramját, ellene fordulnának.
Volt már ilyen egyszer. A 30-as évek végén (XX. sz.) a nyilas párt kb. ugyanaz volt, mint manapság a Rosszabbik. Erősen marxista izű program, maguar nacionalizmussal és antiszemitizmussal bélelve. Nagyon népszerűek voltak, főleg a kevésbé műveltek körében, főleg a városokban és Budapesten. Ők voltak Horthyék jobboldali ellenzéke. 1944 októberében sok volt nyilas aztán gyorsan otthagyta őket, amikor látta, hogy miket csinálnak. Sokan még a nyilas hatlomátvétel előtt, Horthy idejében, amikor látták, hogy mit is jelent a zsidók elleni harc: tömeges gyilkosságot, melyben a teljes magyar nép résztvett. Még olyan nyilas is akadt, aki zsidót mentett, még pártbéli tisztségviselők is. Izraelben van 3-4 emléktábla zsidómentő exnyilas magyaroknak. Szóval azért sok a tévelygés is.
Én is tudom, hogy a magyarok 5-10 %-a aljas féreg, de ennél nem több. Szóval a Rosszabbikra sokan olyanok is szavaztak, akik ezt át sem gondolták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!