Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért állították vissza a...

Miért állították vissza a hadkötelezettséget?

Figyelt kérdés

A Fidesz 2004-ben maga is támogatta a sorkötelezettség megszüntetését, és hivatásos állomány létrehozását. Mi ez a pálfordulás? Miben somfordálnak megint hazug politikusaink?

[link]

2011. dec. 5. 20:33
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

#19...itt nem arról van szó, kinek van nagyobb hangja. Nem kell minket attól félteni (engem legalább is biztosan nem), hogy olyan birkák vagyunk, mint mások. Ha azok ott fent megszavazzák, hogy minden férfi gyújtsa fel magát, Te megtennéd? :) Ennyire csak nem lehetsz ostoba...

Úgyhogy én köszönöm szépen, de a törvény ide-törvény oda, az biztos hogy ebben az országban nem maradok. És elhiheted nekem, hogy nem csak a számat tépem, mint más disszidálni akaró...nagyon kevés dolog tart itt engem ebben a koszfészekben, és a Fidesz tovább nyírja még azt a keveset is... :)

2011. dec. 7. 14:39
 22/34 Shai-Hulud ***** válasza:
0%

Természetesen le lehet pontozni, és természetesen lehet mondani, hogy ne ugassak... De felhívom a figyelmet, hogy ezek a TÉNYEKEN nem változtatnak.

A törvényben akkor is ez van, ha ez nem tetszik - én meg elnézést kérek, hogy ezt el mertem mondani.

Ha sikerül meglógnod egy behívó elől, az a te dolgod - de ezt a hadiállapot előtt tedd meg, mert utána életveszélyes - bocs, hogy erre felhívom a figyelmedet.

A parancsmegtagadókat hadiállapot esetén azonnal főbe lövik - és elnézést kérek, hogy ezt ki mertem mondani.

Igen, én sem értek egyet azzal, hogy mások baromságai miatt vásárra vigyem a bőrömet, nem akarok embert ölni, és nem akarom a barátom halálhírét meghozni a szeretteinek - de ha háború van, akkor az egyes embereknek a döntési lehetőségei egészen korlátozottak. Ja, és bocs, hogy ezt is el merem mondani.

Nem lehurrogni kell, hanem UTÁNA NÉZNI mindezeknek. Nem nehéz ám...

Pedro

2011. dec. 7. 22:29
 23/34 anonim ***** válasza:
Szerintem azért,hogy a munkahelyteremtés statisztikájukat ezzel az ökörséggel javíthassák.Legyen ez ,az utolsó mencsváruk az adófizetők felé.
2011. dec. 8. 11:36
 24/34 anonim válasza:
58%
Azért jellemző az hogy megjelenik egy hír, egyből cáfolják. Talán 2 hónappal ezelőtt már lehetett hallani, hogy újból "talán" bevezetik a sorozást stb, akkor egyből jött a szokásos magyar válasz: nálunk ilyen nem lesz, Magyarországon ilyen nem fordulhat elő... És tessék, itt van. Azért van egy olyan gondolatom is, hogy nagyon is kíváncsi a kormány az emberekre és egy ilyen "összeírást" majd esetleg követi egy másik, ahol belekutakodnak a jövedelmedbe, családi dolgaidba, Apeh,Oep és amit még lehetséges. A végén összeáll egy kép az emberekről... Személy szerint hülyeségnek és feleslegesnek tartom a sorkötelesek összeírását, most amikor az ország ekkora szarban van kinek hiányzik még pár milliárd elköltése hülyeségekre. Ha meg esetleg az összeírást követi valamiféle alapkiképzés, na az meg végképp felesleges pénzkidobás. Voltam katona, fegyverrel lőni egy alkalommal tudtam, mert már akkor sem volt pénz szinte semmire, azóta gondolom nem sokat javult a helyzet. Egy biztos, ha kitörne valamilyen háború (ne legyen!) elsőként lépnék le az országból, hagynám itt az egészet, annyi áldozatot hoznék, amennyit nekem adott ez az ország, se többet se kevesebbet !
2011. dec. 9. 19:31
 25/34 anonim ***** válasza:
0%

Nem kell ebbe a hírbe többet belelátni, mint ami valójában. Egy adatbázis készül a hadra fogható korú és egészségi állapotú férfiakról és ennyi.

Jelen gazdasági helyzetben a sorkatonaság visszaállítása egy óriási szög lenne Magyarország koporsóján, talán ezt még az öntelt fideszes honatyák is fel bírják fogni.

Amúgy sokan írják, hogy nem fognának fegyvert pár elmebeteg politikus érdekében, ezzel maximálisan egyet tudok érteni. De mi van akkor, ha azért kell fegyvert fogni, mert a feleségedet/barátnődet/lányodat meg akarják erőszakolni idegen katonák vagy kifosztani a házadat/lakásodat? Ugye így már más a helyzet. Persze soha ne történjen meg a fent említett dolog.

Amúgy ilyen technikai fejlődés mellett nem igazán a csatamezőn dőlnének el a háborúk, hanem néhány év múlva akár számítógépek előtt. Tehát nulla harci tapasztalattal rendelkező sorkatonákból verbuvált operetthadsereg háború esetén nem sokat érne, hacsak nem a tatárok vagy törökök jönnének újra lóháton, nyilazva.

2011. dec. 9. 20:21
 26/34 anonim ***** válasza:
Ezért: [link]
2011. dec. 10. 23:06
 27/34 anonim ***** válasza:
A határon kivül élő kettős állampolgársággal rendelkező magyar is hadkötelessé válik szerintetek, ha netalán elrendelnének hazánkban egy valamilyen szintű harckészültséget. Vagy nézzük a polgári védelmi kötelezettséget, ami minden magyar állampolgárra érvényes akár férfi akár nő korhatárra való tekintettel katasztrófa helyzet esetén pl. természeti katasztrófánál.
2011. dec. 11. 14:27
 28/34 A kérdező kommentje:

23:06

A cikk november 9-i keltezésű. Azóta nem 2 hét, hanem 1 hónap is eltelt, de nem támadták meg Iránt...

2011. dec. 11. 14:50
 29/34 anonim ***** válasza:
Pedro te teljesen le vagy maradva :D A parancsmegtagadókat a Szovjetunióban lőtték le. Manapság már működnek ún. katonai bíróságok. Nézz utánuk ;)
2011. dec. 15. 17:36
 30/34 Shai-Hulud ***** válasza:

Katonai bíróságok régen is működtek. Még a Szovjetunióban is. Hogy le lennék maradva? Nem nagyon hiszem... Valamikor katonai főiskolát végeztem, jelenleg is egy katonai intézményben dolgozom. Van egy olyan érzésem, hogy egy egészen picikével jobban ismerem a hadsereg működését békében és háborúban, mint te...

BÉKÉBEN valóban a katonai bíróságok döntenek - és akkor nem is fognak halálra ítélni senkit.

HÁBORÚBAN viszont a parancsmegtagadásért AZONNAL főbe lőnek, mindenféle bírósági huzavona nélkül. Ennek pedig az az oka, hogy a hadsereg egyszerűen nem engedheti meg, hogy a fegyelem felbomoljon. A katonaság NEM DEMOKRATIKUS INTÉZMÉNY, hanem igen szigorú parancsuralmi rendszer.

Lehet, hogy az igazságérzetedet bántja, hogy hiszen neked jogaid vannak, meg véleményed is van, meg te máshogyan gondolod, stb. - ez a hadseregben SENKIT NEM ÉRDEKEL.

BÉKÉBEN csak fogdát (súlyosabb esetben börtönt) kapsz az ilyen dolgokért, persze előzetes kihallgatás és parancsnoki döntés, vagy hadbírósági eljárás után.

HÁBORÚBAN az enyhébb dolgokért büntetőalakulathoz vezényelnek (ha érdekel milyen az, nézd meg Ray Rigby: A domb c. filmjét), de súlyosabb esetben a saját parancsnokod fog helyben lelőni - ez a kötelessége, amit ő sem fog megszegni miattad.

Lehet utána nézni!!!!!!!!!

És kéretik csak akkor lehülyézni, ha valaki ennek ellentmondó adatokkal tud szolgálni.

Pedro

2011. dec. 15. 18:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!