Miért állították vissza a hadkötelezettséget?
A Fidesz 2004-ben maga is támogatta a sorkötelezettség megszüntetését, és hivatásos állomány létrehozását. Mi ez a pálfordulás? Miben somfordálnak megint hazug politikusaink?
"Miért állították vissza a hadkötelezettséget?"
Sosem törölték el.
"de sajnos háború esetén ez a helyzet."
oké
ezt értem.
te honban veszi a fidesz, hogy háborúzni fogunk?
félreértés ne essék én most nem tiltakozom, nekem tökmindegy, én fizikailag alkalmas lennék katonának valószínűleg.
csak
1. ha nem lesz kiképzés vagy olyan lesz, mint régen (az utolsó pár és SORkatonai alatt), akkor sz@rt sem ér az egész a többség számára
Inkább a tartalékosokat kellene jobban képezni
2. minek fegyverkezünk NATO tagként? Orbánék honnan várják a támadást?
3. a már említett "nem harcolok korrupt politikusokért" című dilemma.
,,Azért, hogy ha egyszer mégis fegyvert kell fognod, legalább tudd, hogy melyik végét ki felé kell fordítanod. A hadvezetés pedig legalább azt tudja, hogy hány fegyverfogható emberre számíthat baj esetén, és hány olyan van, aki csak homokzsáknak jó.
"
Ott tévedsz, hogy kiképzés nem lesz, csak orvosi vizsgálat. Te attól tudsz lőni, hogy az orvos megvizsgált?
De nem is ez a lényeg. Ha háború lenne, mégis árulja már el nekem valami, mi a fenét érnék a gyalogos sorkatonákkal?
Egy rakás talpas bakával?
He?!
Ja, nagyszerű Tudod melyik végén kell megfogni a puskát.
És?!
Ma már mintha lennének ilyen fura izék:repülőgép, tank...
,,EZ A TÖRVÉNY. És háború esetén a törvényt megszegőket egyszerűen LELÖVIK. "
Ja. A Szovjetunióban, így volt. Meg így van most Észak-Koreában. Tudottam meg mi itt egy demokráciában élünk.
#18, Dantes
Bocs, de te tévedsz, több helyen is.
"kiképzés nem lesz, csak orvosi vizsgálat. Te attól tudsz lőni, hogy az orvos megvizsgált?"
Nem, attól nem tudok. Valószínűleg én és a hozzám hasonlók nem a fegyverfoghatók, hanem a homokzsákok számát fogjuk növelni. De a katonai vezetésnek akkor is TUDNIA KELL, hogy hány embernek lehet fegyvert nyomni a kezébe.
"mi a fenét érnék a gyalogos sorkatonákkal?
Egy rakás talpas bakával?"
A gépesített lövész alakulatoknak most is megvan a megfelelő szerepük - attól, hogy te nem tudod mi az. De nem is neked kell tudni.
"Ma már mintha lennének ilyen fura izék:repülőgép, tank... "
Ha egy nagyon picit értenél hozzá, akkor tudnád, hogy például a harckocsi szinte teljesen védtelen gyalogsági fedezet nélkül...
"Tudottam meg mi itt egy demokráciában élünk."
Igen. Ahol demokratikus úton (megválasztott országgyűlési képviselők által) hozott demokratikus (tehát többségi szavazattal elfogadott) TÖRVÉNYEK vannak (amelyek mint tudjuk mindenkire vonatkoznak). És a honvédelmi törvényben az van, amit leírtam.
Persze lehet szájat tépni, hogy ez gazemberség, meg hogy korrupt politikusokért nem érdemes harcolni, és hasonlók - DE EZ A TÉNYEKEN NEM VÁLTOZTAT. Jelenleg ez a törvény, és hadiállapot esetén ezt a törvényt megszegőket agyonlövik. Akkor is, ha nem ért vele egyet - pontosabban azt már meg sem kérdezik.
Pedro
VAlójában csak egy nyilvántartási rendszert vezettek be, szinte semmi sem fog változni:
"A jogszabály alapján békeidőben a hadkötelesek nyilvántartása az állami szervek és más jogi személyek által vezetett adatok alapján történik majd, az állampolgárokat azonban nem kötelezik adatszolgáltatásra. A parancsnokság a nyilvántartás összeállításához a személyiadat- és lakcímnyilvántartási központból, továbbá a rendvédelmi, illetve a rehabilitációs szakértői szervektől gyűjt be adatokat, a katonai szolgálatra való alkalmasság megállapítása érdekében pedig a kezelőorvosoktól kér egészségügyi adatokat. Újdonság, hogy a sorozás előkészítése érdekében a sorozó szakfőorvos már békeidőben megállapítja a férfiak előzetes egészségi alkalmasságát."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!