Pro Patria kérdése:
Hány zsákmányolt T-34-est állítottak szolgálatba a németek? A magyaroknak is volt?
Figyelt kérdés
2010. dec. 29. 19:56
1/19 anonim válasza:
Hát volt egy pár. Abban viszont biztos vagyok, hogy a magyaroknak is volt zsákmányolt. De pontos adat az ilyenekről nem igazán van.
2/19 anonim válasza:
Mivel a T-34 hatalmas számban volt jelen a csatamezőkön így nem keveset zsákmányoltak a németek és a szövetségeseik. A németek Panzerkampfwagen T-34(r) néven rendszeresítették és még önjáró légvédelmi löveget is létrehoztak az alapján Flakpanzer T-34(r) néven. Az 5. Wiking SS-páncéloshadosztálynál és a 252. gyalogoshadosztálynál is szolgált néhány T-34/85. A finn hadsereg ugyanakkor kilenc darabot zsákmányolt a típusból; közülük hatot egészen 1960-ig rendszerben tartott. Érdekes módon előfordult, hogy a németektől sikerült visszazsákmányolni. Ez történt az 5. gárda-harckocsidandárral is Csehszlovákiában, amikor egy német felségjelzéssel ellátott T-34/85 került a kezükbe.
3/19 A kérdező kommentje:
Ezek nagyon érdekesek, tényleg, de pontos (vagy megközelítőleges) számok nincsenek esetleg?
2010. dec. 30. 14:06
4/19 anonim válasza:
amennyire tudod, a magyaroknak soha nem volt abban az időben tankja, és még ma sincs. akkoriban biciklivel jártak a magyar katonák, netalán a náci tankok tetején. szerintem nagyon kevés olyan magyar katona volt aki el tudott volna vezetni egy T-34-est!
6/19 A kérdező kommentje:
Akkor rosszul tudod. A magyar páncéloserők gerincét a hazai Turánok tették ki.
2010. dec. 30. 20:08
7/19 anonim válasza:
én azért azokat még az akkori technika mellett sem nevezném tankoknak, inkább konzervdoboznak.
8/19 anonim válasza:
És még valami. A Turának FIAT gyártású, olasz tankok voltak. Bár a III-as turánnak már helyenként 80mm is volt a páncélja.
9/19 Colonel válasza:
58%-os,
Ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna.
Látszik, hogy teljesen inkompetens vagy!
10/19 anonim válasza:
Én 271-et láttam, de lehet hogy pislogtam, és volt 272 is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!