Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hány zsákmányolt T-34-est...

Pro Patria kérdése:

Hány zsákmányolt T-34-est állítottak szolgálatba a németek? A magyaroknak is volt?

Figyelt kérdés
2010. dec. 29. 19:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
51%
előttem szólónak: nem tudom, hogy mire gondolsz az "inkompetens" szó alatt, nem mondtam semmi olyat, ami ne lenne igaz. Ha nem hiszed el, hogy az I-es Turánok FIAT gyártásúak voltak, akkor nézz utána, vagy magadra vess. Először a FIAT gyáré volt, később a Skodáé, majd a Skodától vettük meg a licenszét a harckocsinak, és folyamatos tájékoztatást kaptunk a Skoda gyártól a változtatásokról, avval együtt, hogy mi átalakítottuk a saját tetszésünkre a gépet.
2011. jan. 2. 14:05
 12/19 anonim ***** válasza:
15%
előző vok: a kettővel előttem szólónak. egyébként ha te olyan jól tudod, akkor írd le légyszíves.
2011. jan. 2. 14:06
 13/19 Colonel ***** válasza:
45%
Nem állok le veled vitatkozni. A helyesírásodból, a szóhasználataidból is lerí, hogy messze nem vagy képben, ami nem lenne gond, csak ne ilyen fennkölt stílusban hangoztatnád. A poén az egészben, hogy saját magad is ellentmondásokba kerülsz a saját hozzászólásaidban.
2011. jan. 2. 16:40
 14/19 A kérdező kommentje:

A kerékpáros alakulatokat nem mint páncéloserő szerepében vetették be, hanem pusztán egy gyorsan mozgó csapat volt.

Ez nem a magyarok szegénységét mutatja, a britek Normandiában és Arnheimnél is használtak ilyeneket, mivel a gyorsaság itt kulcsfontosságú volt.

A lovaskatonák is csak gyorsaságuk miatt használták a lovakat, és ebben nem voltak kivételek az amerikaiak sem (pedig ha valakiknek, hát nekik volt járműiparuk!)

Mellesleg meg a magyar páncélosok sokkal szerényebb méretű és gyengébb felszereltségű páncéloserőivel is hatalmas tetteket hajtott végre.

2011. jan. 3. 17:57
 15/19 anonim ***** válasza:
A kérdezővel egyetértek!:D
2011. jan. 3. 18:24
 16/19 anonim ***** válasza:
48%
Colonelnek: én sem szeretnék vitatkozni, és legjobb tudásom szerint válaszolok a kérdésre. Az írásmódommal nem tudom, hogy mi volt a problémád, bár lényegtelen. A lényeg az, hogy én amennyit erről tudok, leírok, és azzal amit eddig írtam, máris lényegesen túlszárnyaltalak téged ebben a kérdésben, én ugyanis nem belekötök másokba, akik jó szándékkal próbálnak segíteni, hanem válaszolok. Légyszíves ne csak mondd, hogy milyen hülyeségeket írok, hanem bizonyítsd is, mert eddig semmit nem tettél le ellenem az asztalra. Elhiszem, hogy te nagyon jó vagy ebben a témában, és tényleg örülnék ha megosztanád velünk tudásod, mert még tanulhatnánk is belőle.
2011. jan. 3. 18:31
 17/19 anonim ***** válasza:
85%
Valóban 1940-től a Skodától lett megvásárolva, de a Weiss Manfréd acél művek tervezték és készítették a konstrukciót, ami 1942-ben lett bevetve. Tovább fejlesztett változatának a Tasst szánták.
2011. jan. 3. 19:04
 18/19 Colonel ***** válasza:
74%

Az írásoddal mindössze annyi a "gondom" hogy tank az a köznyelvben él, helyesen harckocsinak hívják.

A náci az nem a német szó szinonimája, az egy ideológia, tehát náci tank nincs!

A bádogdoboz, az erős túlzás. Vannak kategóriák, van könnyű, van közepes és van nehéz harckocsi. A 40M Turán, valóban bádogdoboznak tűnhet egy nehéz harckocsival szemben, de a kategóriájában abban az időben megállta a helyét. Viszonyítás kérdése az egész, ezért tartom közhelynek ezt a bádogdobozos dolgot.

Folytatva, a FIAT-nak semmi köze a Turánokhoz. A Skoda gyár T-21-es harckocsi licence lett megvásárolva, és 1940 november 28-án 40M Turán közepes harckocsi néven került rendszeresítésre a Magyar Királyi Honvédségnél.

Az egésszel az volt a gondom, hogy kár közhelyeket durrogtatni, hogy a magyarok de szarok voltak, de fos felszereléssel. Elmúltak azok az idők mikor mindenkinek ezt kellett mondani, hinni.

2011. jan. 3. 22:01
 19/19 anonim ***** válasza:
79%
köszönöm, hogy leírtad a gondod, és meg is értem. Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet, és azt is, hogy leírtad, a saját véleményed a kérdésről.
2011. jan. 4. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!