Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ha az MSZP nyerne a következő...

Ha az MSZP nyerne a következő választáson te is elköltöznél az országból?

Figyelt kérdés
Nem látok rá esélyt de úgy tűnik szép lassan újra ők lesznek kormányon (környezetemből következtetve)
2011. aug. 2. 20:06
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
92%

Dehogy költözök! Vegye tudomásul MINDEN PÁRT, hogy itt Magyarországon mi, magyar állampolgárok vagyunk itthon, nem pedig az ilyen-olyan politikai pártok.

Sajnos nálunk még nincs kialakult hagyománya a felelősségteljes választásoknak, könnyen megtéveszthetők az emberek üres szólamokkal, jelszavakkal, demagógiával, hazugságokkal. Ráadásul 4 évenként mintha teljes memória törlésen esnének át a választók, nem emlékeznek arra, hogy mi is történt...

Bármilyen furcsa, ezt MINDKÉT nagy pártra el lehet mondani. Mindkettőnek voltak és vannak olyan húzásai, amelyekért egy tisztességes demokráciában örökre hitelüket veszítenék - de nálunk nem. A mi választóink mindig csak azt tudják, hogy kire NEM szavaznak - de gyakran még ezt sem tudják megindokolni, csak gyűlölködés, gáncsoskodás jellemzi őket.

Én viszont szeretnék egy olyan országban élni, ahol a kormányzó pártok legalább KÖRÜLBELÜL teljesítik a választási ígéreteiket, ahol a kampányban nem azt bizonygatják, hogy a MÁSIK milyen hülye, ahol nem minden rossznak az ellenzék (általában az előző kormányzó párt) az oka, ahol az előrehaladás érdekében tudnak KOMPROMISSZUMOT kötni, ahol azt látom, hogy a politikusokat nem a saját költségtérítésük és autóhasználatuk érdekli legjobban, hanem tényleg az ország sorsa.

Egy közeli ismerősöm 3 évig élt kint Hollandiában, és sok mindent mondott az ottani életről. Ami a legjobban megfogott az az volt, hogy ott az ÁLLAM VAN A POLGÁRÉRT és nem fordítva. Lehet, hogy naív vagyok, de én még bízom abban, hogy ez itt is megvalósítható.

Pedro

2011. aug. 2. 20:39
 12/36 anonim ***** válasza:
51%

Nem költöznék el. Kérdező: mi a bajod az MSZP-vel?

"Nem látok rá esélyt de úgy tűnik szép lassan újra ők lesznek kormányon"

Ez a mondatod pedig logikátlan. Azt mondod, hogy nem látsz rá esélyt, utána pedig azt, hogy valószínű, hogy igen. Egyik tagmondatod üti a másikat.

2011. aug. 2. 20:40
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Én szerintem így is elmegyek majd. Egy életre nem szeretnék kiköltözni, de egyetem után egy pár évre biztosan kimegyek dolgozni normális keresetért. Sajnos ez az ország (és úgy am Block egész Kelet-Európa) soha nem lesz olyan szinten, mint a Nyugat. Idegen helyen élni szerintem nem tudnék, nem vagyok az a beilleszkedős fajta, de egy 5 évet kibírnék valami zsíros összegért, aztán visszajönnék a szülőföldemre elkölteni, és hidegen hagyna, hogy épp ki pusztítja az országot. Szavazáson megtenném amit tudok (Jobbik x), és annyi
2011. aug. 2. 20:50
 14/36 anonim ***** válasza:
63%

Én attól teszem függővé, hogy szellemi munkával legálisan dolgozva mennyi adót vesznek el a jövedelmemből. Az MSZP kormány idején ez 60% felett volt, és egyre emelték. Idén január óta 50%. Remélhetőleg csökkenni fog a következő években 40% alá.

De az MSZP a retorikája alapján megint visszaemelné ha kormányra kerülne. A legnagyobb hazugság amit mondnak, hogy a gazdagoknak kedvezett az adócsökkentés. Hát nekem kedvezett, de marhára nem vagyok gazdag. Mert a gazdagság feltétele ebben az országban jelenleg az adócsalás, pont a magas adók miatt, a csalókat meg nem érintette az adócsökkentés.

De mindegy is ki van kormányon, ha megint elkezdik emelni, akkor elköltözöm, mert saját családomat akarom eltartani, nem két másikat.

2011. aug. 2. 20:59
 15/36 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem aki egyszer megtapasztalta, hogy milyen az élet egy nyugati országban, az soha nem tér vissza Magyarországra, csak mint látogató. Én is így vagyok, két hónapot töltöttem Angliában, azóta várom a lehetőséget, hogy pakolhassak és pápá (nem akarok a bizonytalanságba kimenni, azért várok még).
2011. aug. 2. 21:09
 16/36 anonim ***** válasza:
30%
És hogy nyerne? Összeszámolnák a kínaiak szavazatát?
2011. aug. 2. 21:27
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Ha van pénzed, oda mész ahova akarsz, már rég elmehettél volna, 8 évvel ezelőtt is akkor. De nem tudom miért vagy ilyen ellenszenves velük, mikor a Fidesz abszolút, de nem jobb párt.
2011. aug. 2. 21:32
 18/36 anonim ***** válasza:
70%
Pont akkor maradnék itthon, ha ők nyernének.
2011. aug. 2. 21:42
 19/36 anonim ***** válasza:
47%
MSZP a szegényeknek kedvezett????! Aki elvett a kismamáktól 1 év gyest? Aki bevezette a tandíjat? Aki bevezette a vizitdíjat? Felemelte az ÁFÁ-t? Mi igazán csórók vagyunk, mindegyik "szegénypárti" döntése rengetegett kivett a pénztárcánkból,a boltunk ment tönkre, hála a hozzáértő irányításuknak. Úgyhogy nekem ne magyarázzák be, hogy a szegényeknek kedvező törvényeket hoztak. Sok csóró ismerősöm van, s mind utálja, s Ők nem felejtenek. Én sem felejtek!! >:(
2011. aug. 2. 21:50
 20/36 anonim ***** válasza:
51%

Nem.

Inkább az ál-baloldal mint a szélsőjobb.

De én egy rendes baloldali pártnak örülnék.

2011. aug. 2. 22:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!