Ha az MSZP nyerne a következő választáson te is elköltöznél az országból?
Dehogy költözök! Vegye tudomásul MINDEN PÁRT, hogy itt Magyarországon mi, magyar állampolgárok vagyunk itthon, nem pedig az ilyen-olyan politikai pártok.
Sajnos nálunk még nincs kialakult hagyománya a felelősségteljes választásoknak, könnyen megtéveszthetők az emberek üres szólamokkal, jelszavakkal, demagógiával, hazugságokkal. Ráadásul 4 évenként mintha teljes memória törlésen esnének át a választók, nem emlékeznek arra, hogy mi is történt...
Bármilyen furcsa, ezt MINDKÉT nagy pártra el lehet mondani. Mindkettőnek voltak és vannak olyan húzásai, amelyekért egy tisztességes demokráciában örökre hitelüket veszítenék - de nálunk nem. A mi választóink mindig csak azt tudják, hogy kire NEM szavaznak - de gyakran még ezt sem tudják megindokolni, csak gyűlölködés, gáncsoskodás jellemzi őket.
Én viszont szeretnék egy olyan országban élni, ahol a kormányzó pártok legalább KÖRÜLBELÜL teljesítik a választási ígéreteiket, ahol a kampányban nem azt bizonygatják, hogy a MÁSIK milyen hülye, ahol nem minden rossznak az ellenzék (általában az előző kormányzó párt) az oka, ahol az előrehaladás érdekében tudnak KOMPROMISSZUMOT kötni, ahol azt látom, hogy a politikusokat nem a saját költségtérítésük és autóhasználatuk érdekli legjobban, hanem tényleg az ország sorsa.
Egy közeli ismerősöm 3 évig élt kint Hollandiában, és sok mindent mondott az ottani életről. Ami a legjobban megfogott az az volt, hogy ott az ÁLLAM VAN A POLGÁRÉRT és nem fordítva. Lehet, hogy naív vagyok, de én még bízom abban, hogy ez itt is megvalósítható.
Pedro
Nem költöznék el. Kérdező: mi a bajod az MSZP-vel?
"Nem látok rá esélyt de úgy tűnik szép lassan újra ők lesznek kormányon"
Ez a mondatod pedig logikátlan. Azt mondod, hogy nem látsz rá esélyt, utána pedig azt, hogy valószínű, hogy igen. Egyik tagmondatod üti a másikat.
Én attól teszem függővé, hogy szellemi munkával legálisan dolgozva mennyi adót vesznek el a jövedelmemből. Az MSZP kormány idején ez 60% felett volt, és egyre emelték. Idén január óta 50%. Remélhetőleg csökkenni fog a következő években 40% alá.
De az MSZP a retorikája alapján megint visszaemelné ha kormányra kerülne. A legnagyobb hazugság amit mondnak, hogy a gazdagoknak kedvezett az adócsökkentés. Hát nekem kedvezett, de marhára nem vagyok gazdag. Mert a gazdagság feltétele ebben az országban jelenleg az adócsalás, pont a magas adók miatt, a csalókat meg nem érintette az adócsökkentés.
De mindegy is ki van kormányon, ha megint elkezdik emelni, akkor elköltözöm, mert saját családomat akarom eltartani, nem két másikat.
Nem.
Inkább az ál-baloldal mint a szélsőjobb.
De én egy rendes baloldali pártnak örülnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!