Szerinted ha a Jobbik nyerné a választásokat, fejlődne az ország?
Ha a Jobbik nyerne, akkor mennénk a görögök után. de legalább hazafias öntudattal fankadelit rappelve mennénk az államcsőd felé.
A jobbik olyan mint a liberalizmus vagy a kommunizmus. Működik elvileg, csak nem az emberrel.
Hát azokkal baj van, akik csak azt tudják válaszolni, hogy nem lehet előre tudni, próba szerencse, majd meglátjuk, talán próbáljuk ki. Ennél azért értelmesebb helyzetmegítélést lehetne elvárni egy szavazótól. Sajnos a FIDESZ is pont ilyen alapon nyert kétharmaddal. Hogy hát annyira borzalmas volt az eddigi, hát próbáljuk most ezt. Na de nem kellett volna, hogy világos legyen, hogy csak az önkényuralmat akarják megszerezni, és hogy a gazdagokat fogják támogatni? Nekem világos volt, nem is szavaztam rájuk.
A Jobbik esetében is világosnak kellene lenni már ma is, hogy kormányzásképtelenek. Most csak két dolgot emelnék ki. Először is nagyon egyetértek a 22.58-as válaszolóval abban, hogy a Jobbik csak kiélezi a problémákat, fokozza a bajt belföldön, de nem old meg semmit. A másik meg, hogy külföldön olyan mértékben rossz a megítélése, hogy ha netán kormányra is kerülne, pillanatok alatt ellehetetlenítenék a külföldi meghatározó pénzügyi és politikai körök. Magyarország egy rendkívül kiszolgáltatott ország, a hitelezők lélegeztetőgépén élünk, a Jobbik meg úgy tesz, mintha mondjuk egy olajnagyhatalom lennénk. Keserves lenne a csalódás.
22.58
"a "súlyosan alulszocializált" gyermekek számára bentlakásos iskolahálózatot hozna létre, valamint rögzíti: "mivel a bevezetendő intézkedések egy része sértheti bizonyos társadalmi csoportok jelenleg meglévő érdekeit, ezért szükségszerű egy 3.000 fős csendőrség felállítása"
kösz nem kérek belőle.
23:24
"A másik meg, hogy külföldön olyan mértékben rossz a megítélése, hogy ha netán kormányra is kerülne, pillanatok alatt ellehetetlenítenék a külföldi meghatározó pénzügyi és politikai körök"
Éppen ez bizonyítja, hogy a Jobbik valóban egy nemzeti párt, nem pedig a "külföldi meghatározó pénzügyi és politikai körök" kiszolgálója és helyi helytartója, mint a többi párt. Én ezért szavazok rájuk, és nagyon drukkolok nekik, hogy ne mégse tudják őket ellehetetleníteni ezek a bizonyos körök, bármennyire is fáj nekik egy erős Magyarország.
01:39
Amit írtál, semmit nem bizonyit.
Kb. olyan, mintha a bajban felvennék az OTP-től egy rakás kölcsönt, elfogadom a szerződési feltételeket, és utána azt mondom: bocs szerintem már eleget fizettem, le van tojva a szerződés...
Lehet csinálni, hogy nem fizetne, mint ahogy próbálkoznának is talán, de azt nem fogják soha elengedni. sőt, az óra ketyegne, a kamat nőne, a leminősítés maximális lenne....
Ezek után akármilyen bajban is lehetne az ország, egy fillért sem kapnánk. Ez szörnyű kiszolgáltatottságot eredményezne a külföldi spekulációval szemben.
Az mindig megbosszulta magát (lásd: komcsizmus) amikor a szakmai logikát az ilyen-olyan ideológia váltja fel.
Szép. és jó a hazaszeretet, de hosszútávon nem (csak) a fogász érdeke hogy a gyereked elmenjen a fogászhoz.
Szerintem kevesen vannak úgy, hogy nem szeretnék a hazájukat, a gőgösségben viszont a Jobbik és a Fidesz vetélkedik egymással: aki nem egyvéleményen van velük azok mind hazaárulók, idegenszívűek... Tehát soha nem halgatnának az ellenzékre. Ad absurdum totál ez a helyzet lenne egy Jobbikos kétharmad esetén is.
Szerintem az LMP az, amelyik majd képes lesz megfelelő szakmaiságot vinni a parlamentbe.
Gondolkodjon az ész, szeressen a szív, de a kettő nem kell hogy kizárja egymást.
"Szerinted ha a Jobbik nyerné a választásokat, fejlődne az ország?"
Ez attól függ milyen értelemben. A közbiztonság biztos jobb lenne mint most és erkölcsileg is fejlődne az ország, nem menne talán ennyi mocsok a tévében pl. mint most. Gazdaságilag nehéz megítélni. Olvastam a kommenteket és mindenki mondja, hogy ez abszurd, hogy újra akarják tárgyalni az államadósságot. Talán így van, de ne feledjük, hogy egyik kormány sem próbálta eddig meg, tehát nem lehet tudni. (Megjegyzem van rá nem is egy példa, hogy egyes országoknak akik ezt igényelték, legalább egy részét az adósságuknak elengedték.) A határon túli magyarok érdekeit és autonómiatörekvéseit szintén sokkal jobban támogatná a Jobbik, más kérdés, hogy ennek ára a feszültség növekedése a szomszédos országok egy részével való kapcsolatunkban. Az EU-val való kapcsolatukra pedig talán Vona Gábor szavai a legárulkodóbbak: "A Jobbik nem euroszkeptikus, inkább eurorealista párt." Többször elmondták, hogy amennyiben újratárgyalhatnánk a csatlakozási feltételeket, illetve visszavonnák a lisszaboni szerződést, akkor a Jobbik is támogatná az EU-ban maradásunkat. A mostani feltételek szerintük túlságosan kiszolgáltatja az országot a külföldnek, amiben azért van valami. A Kelet felé fordulást pedig ők szorgalmazták először, amit most az Orbán-kormány is átvett (lásd a kínai elnök magyarországi látogatása). Összességében annyit tudok mondani, hogy radikálisan újat ajánlanak a magyarságnak mint az eddigi kormányok és pártok. Van akinek ez szimpatikus, van akinek nem. Én a magam részéről adnék nekik egy lehetőséget és ha rosszul csinálják, akkor négy év múlva leváltjuk őket és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!